Tumaralo. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Pa da probaš onda na prava dva moja citata lepo da odgovoriš. Kažeš da si tražio duhovnu pomoć, da počnemo od nje. Nisi dobio nikakav odgovor i savet ili te jednostavno u momentu nisu zadovoljili pa si ih kao takve odmah odbacio.? Oko medicine isto pitanje.. da li si dobio pomoć u smislu psihijatriske obrade i medikamenata, pa takodje nisi bio zadovoljan i sve to napustio? Nisam dobio nikakvu pomoc. Postoje samo povremeni periodi milosti i to je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Nisam dobio nikakvu pomoc. Postoje samo povremeni periodi milosti i to je to. Po ovom odgovoru mogu slobodno da pomišljam kako se nisi pridržavao saveta specijalista niti si ozbiljno razmatrao i pridržavao se saveta koje si dobio u Crkvi. To nas dovodi do toga da ti nisi SVE pokušao, nego baš naprotiv, ti ustvari nisi NIŠTA pokušao. Oni koji jesu, sad više nemaju problem i umesto da pričamo kako čovek može da bude jak mi sad okrivljujemo i Boga i medicinu. Još samo pitanje da slika bude jasnija... Možeš li sa sigurnošću govoriti kako si pre tvoje nesreće živeo život potpuno zdravo i duhovno ispunjeno čak što bi se reklo, odgovorno, čuvajući svoje psihofizičko zdravlje? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Н И Н Е Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Ja se trudim sto prizemnije da govorim sto razumljivije i prostije a ti pises neke nerazumljive teoloske disertacije, Konstantovao sam prostu cinjenicu da misli koje me opsedaju ne biram ja. Svakoga dana imam napade i niko me nista ne pita. Nista od ovoga sto mi je u glavi nisam trazio. Ne zelim da mislim i ne zelim da osecam to sto mislim i osecam. Kakvu slobodu imam kada navala crnih misli i osecanja rusi sve pred sobom kao poplava?? Имаш слободу да се препустиш томе или да се бориш. Само храбро. Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити; Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Po ovom odgovoru mogu slobodno da pomišljam kako se nisi pridržavao saveta specijalista niti si ozbiljno razmatrao i pridržavao se saveta koje si dobio u Crkvi. To nas dovodi do toga da ti nisi SVE pokušao, nego baš naprotiv, ti ustvari nisi NIŠTA pokušao. Oni koji jesu, sad više nemaju problem i umesto da pričamo kako čovek može da bude jak mi sad okrivljujemo i Boga i medicinu. Još samo pitanje da slika bude jasnija... Možeš li sa sigurnošću govoriti kako si pre tvoje nesreće živeo život potpuno zdravo i duhovno ispunjeno čak što bi se reklo, odgovorno, čuvajući svoje psihofizičko zdravlje? Sta to pricas covece? Odkud znas da NISTA nisam probao? Ne postoji sansa da saveti i moje pridrzavanje tih saveta nije bilo delotvorno? To je nezamislivo a? Hoces da kazes da svi ljudi koji su se obratili presvetoj Crkvi i prestrucnom psihijatru i posle istrulili u depresiji, izvrsili samoubistvo ili sta god da je to sve isljucivo njihova krivica? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Sta to pricas covece? Odkud znas da NISTA nisam probao? Ne postoji sansa da saveti i moje pridrzavanje tih saveta nije bilo delotvorno? To je nezamislivo a? Hoces da kazes da svi ljudi koji su se obratili presvetoj Crkvi i prestrucnom psihijatru i posle istrulili u depresiji, izvrsili samoubistvo ili sta god da je to sve isljucivo njihova krivica? Da isključivo je njihova krivica što su odbijali pomoć. Imaš još vremena da ti bude bolje, niti ti ga ja oduzimam ali je važnije da ga ti ne oduzimaš od sebe, razmisli lepo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Da isključivo je njihova krivica što su odbijali pomoć. Imaš još vremena da ti bude bolje, niti ti ga ja oduzimam ali je važnije da ga ti ne oduzimaš od sebe, razmisli lepo. Ko kaze da odbijam pomoc?? sta ako ne deluje pomoc?? postoji i dobra namera i akcija i sve ali nedostaje delotvornost. Da li je to toliko tesko zamisliti? Al dobro to je na Bogu...dok zeli da me przi przice me...kad se smiluje smilovace ce...i tako to je u krug. Godinama. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Пеђо ниси нашао помоћи јер немаш довољно вере у Бога . Већина ствари што те снађе у животу можеш да гледаш и са позитивне стране . Зашто гледаш на све то тако црно? Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Пеђо ниси нашао помоћи јер немаш довољно вере у Бога . Већина ствари што те снађе у животу можеш да гледаш и са позитивне стране . Зашто гледаш на све то тако црно? Pa o tome sam i zapoceo pricu. Ne zelim da gledam crno. Ja ne biram taj crni film koji mi je pred ocima. Zelim neki drugi film ali koji god kanal da ukljucim gledam taj horor. Dakle ja to ne biram samo me spopada. Kao sto prirodna katastrofa spopadne ljude tako i bujica crnih misli, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Спаси ни Сине Божиј◦†◦ Написано Јун 2, 2014 Гости Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 На једној од пешчаних фландарскиџ дина налази се велики дрвени крст са ликом Спаситеља. На самом крсту урезане ове речи, које још увек одолевају времену:ЈА- СВЕТЛОСТ, А ВИ НЕ ВИДИТЕ МЕНЕЈА- ПУТ, А ВИ НЕ ВИДИТЕ МЕНЕЈА- ИСТИНА, АВИ НЕ ВЕРУЈЕТЕ МЕНИЈА- ЖИВОТ, А ВИ НЕ ТРАЖИТЕ МЕНЕЈА- УЧИТЕЛЈ, А ВИ НЕСЛУШАТЕ МЕНЕЈА- ГОСПОД, А ВИ СЕ НЕ ПОКОРАВАТЕ МЕНИЈА- ВАШ БОГ, А ВИ СЕ НЕ МОЛИТЕ МЕНИЈА- ВАШ НАЈБОЛЈИ ДРУГ, АВИ НЕ ЛЈУБИТЕ МЕНЕ.АКО СТЕ НЕСРЕЋНИ, ОНДА НЕ КРИВИТЕ МЕНЕ. Такви смо ми људи. :.mislise. Volim_Sina_Bozjeg and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Ko kaze da odbijam pomoc?? sta ako ne deluje pomoc?? postoji i dobra namera i akcija i sve ali nedostaje delotvornost. Da li je to toliko tesko zamisliti? Al dobro to je na Bogu...dok zeli da me przi przice me...kad se smiluje smilovace ce...i tako to je u krug. Godinama. Pedja prvo da razjasnimo da ti nisi izgubljen slučaj brate Vidi ovako: Većina negde oko 100% psihijatriskih korisnika negira svoj problem.Kod tebe sam prepoznao dozu uzdržanosti dok odlaziš po pomoć što mi govori da još nikome nisi rekao sve što te muči. Po nekom iskustvu takve stvari su redovna pojava ali one SMETAJU u odredjivanju terapije. Dakle ovo je vrlo važno,jer ti hteo to priznati sebi ili ne, KOČIŠ zbog toga potpunu pomoć, pogotovo ako očekuješ čarobni štapić i brzo poboljšanje.Dakle vraćamo se opet na ono da nisi pokušao SVE. (još uvek). Pretpostavljam da bi mogao i uz našu pomoć da se naoružaš STRPLJENJEM. Poznajem ja puno ljudi koji su sebi pokušali da oduzmu život ali posle nekog vremena im nije padalo na pamet da krive druge, isključivo zato, što su sakrivali svoje probleme i dovodili se do toga da im ni medicina ni Bog nisu pomogli.(uvideli su svoju grešku) Kažem ti još jednom nemoj da okrivljuješ druge no uzmi inicijativu i traži pomoć ali nemoj da odlaziš ni kod lekara ni u Crkvu ako misliš da pomoći nema. IMA pomoći, veruj mi,... eto tek toliko da proveriš i kod sličnih slučajeva drugih ljudi za početak. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Pa o tome sam i zapoceo pricu. Ne zelim da gledam crno. Ja ne biram taj crni film koji mi je pred ocima. Zelim neki drugi film ali koji god kanal da ukljucim gledam taj horor. Dakle ja to ne biram samo me spopada. Kao sto prirodna katastrofa spopadne ljude tako i bujica crnih misli, Морас себе да промениш , да ти уђе вера у срце и да видиш како је онда све лакше . Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Јун 2, 2014 Пријави Подели Написано Јун 2, 2014 Konstantovao sam prostu cinjenicu da misli koje me opsedaju ne biram ja. Svakoga dana imam napade i niko me nista ne pita. Nista od ovoga sto mi je u glavi nisam trazio. Ne zelim da mislim i ne zelim da osecam to sto mislim i osecam. Kakvu slobodu imam kada navala crnih misli i osecanja rusi sve pred sobom kao poplava?? Imala sam slican period. Sve sto ne mozes ti, podaj Njemu da "nosi" umesto tebe... Da ti se ocitaju molitve i da se pricescujes - to je lek. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 18, 2016 Пријави Подели Написано Април 18, 2016 Tema (forumska) jeste stara, ali tema kao povod za razmišljanje i osmišljavanje je vazda bitna, aktuelna i svježa. Glavni bezbožnički i neznabožački prigovor Bogu na silinu i prevlast zla i patnje u svijetu (dakle, ne i potpuno odricanje) otprilike zvuči kao: Ili je zao (nije dobar), ili je ravnodušan (demiurg) ili je nemoćan. Ovo troje nije ni logički različito, jer pretpostavlja Boga koji ne čini ništa da zaustavi zlo i patnju na svijetu (a glavni postulat hrišćanske vjere je Bog ljubavi prema čovjeku). Da li ste razmišljali o ovome, i može li Bog biti nemoćan? Vidim da su se odgovori kretali u ravni 'nemoćan je pred ljudskom slobodom', dakle da bira zlo i čini zlo. Gdje je tu i ljudska, naša odgovornost - ako dakle mi djelujemo na dobro, Bog djeluje kroz nas, sigurno, i nadahnjuje nas i osnažuje na takvo djelo. Zašto Bog budući svemoguć, bira da negdje djeluje, a negdje ne, tj. da pusti zlo i stradanje, da dopusti da tako strašno i tako moćno i tako suvereno vlada nama i našim životima 'knez ovog svijeta'?... I jedno ličnije pitanje, ko ima volje/snage da prozbori koju: Da li ste osjetili na svojoj koži ovu nemoć, Božije dopuštenje vašeg kaljenja kroz stradanje. Da li ste zaroptali: Ti, nepravedni, ili, Ti, nemoćni?... Жика је реаговао/ла на ово 1 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Април 18, 2016 Гости Пријави Подели Написано Април 18, 2016 Kad god sam stradao, to je bilo zbog mojih loših odluka i nesmotrenosti ili neznanja. Nikada nisam imao potrebu da krivim bilo kakvu natprirodnu silu zbog toga, niti da po principu trećeg oka tražim uzročno-posledične veze tipa - nisam se prekrstio pri prolasku pored crkve, pa mi se zato pokvario mobilni... i slične gluposti. Ako budem stradao od strane živog čoveka i smrtnika, stradaće i taj čovek. Ako to ne bude instant pravda po Castle doktrini na nekom ranču gde budem emigrirao, biće nešto srazmerno učinjenom zlodelu i neuhvatljivo za ovozemaljske zakone. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Април 18, 2016 Пријави Подели Написано Април 18, 2016 Ako za svako svoje stradanje možeš da okriviš samo svoju nepažnju i slabost, zbilja si sretan jer nisi dovoljno strašno stradao. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука