Милан Ракић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Pare. Ja sam jedno vreme odrastao bez dinara u dzepu, izlazio u grad kao poslednji klosar, druzio sam se sa sljamom. Ne pada mi na pamet da pravim decu sa tom odgvornoscu nad glavom - da im bude isto kao i meni. Мислим Млађо да ниси у праву, ал` како год... Млађони је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Страх од сиромаштва је озбиљна ствар, можда не би било лоше покренути тему у смислу који би био православни одговор на страх од сиромаштва. Али докле год си у "confort zone" тешко да ћеш било шта битно да постигнеш. Потребно је у животу стиснути петљу и проћи кроз нека искуства што неминовно води сазревању. Никола Поповић and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Mislim da nije stvar u tome, čisto u materijalnim sredstvima. Ima toliko primera gde roditelji nekog deteta imaju sve materijalne uslove za odgajanje deteta a ne rade to na pravi način, misle da ih čini roditeljima to što daju deci neki novac za novu majicu, nove patike, izlazak i slično. Ja o takvima ne mogu da pricam, da imam love, ne bih imao nikakvu kocnicu da pravim decu. Osim naravno - voljne devojke . Мислим Млађо да ниси у праву, ал` како год... Ne znam Milane, ja iz svog iskustva pricam ti iz svog.... 'fala bogu svako ima neki svoj stav. Али докле год си у "confort zone" тешко да ћеш било шта битно да постигнеш. Потребно је у животу стиснути петљу и проћи кроз нека искуства што неминовно води сазревању. Slazem se sa time, ali mislim da i iz konfrot zone treba izaci sa nekim planom, ciljem, vizijom, pripremom.... ne treba srljati grlom u jagode (ako je to dobar izraz?) ... Милан Ракић and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Slazem se sa time, ali mislim da i iz konfrot zone treba izaci sa nekim planom, ciljem, vizijom, pripremom.... ne treba srljati grlom u jagode (ako je to dobar izraz?) ... Тако је, најважније је да будеш спреман да се жртвујеш ради љубави. Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 a mnogi ljudi prosto nece... sto je ok, bolje je tako nego da budu nezadovoljni roditelji... Agaton Vuzman, Срђан Шијакињић, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А има доста и оних који хоће а не могу - из здравствених разлога. Никола Поповић, Милан Ракић, Милан Б and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А има и оних који су децу абортирали јер им се тад нису уклапала у живот,али када су хтели касније да се остваре никада им није пошло за руком! Sanja Т., Караконџула and Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amina Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А има доста и оних који хоће а не могу - из здравствених разлога. Mislim da je ovo najbolnije za nekoga ko želi da bude roditelj.. Poznajem devojku kod nas koja ne može da ima decu, tj. suviše rizično bi bilo za nju da nosi bebu jer ima određenih problema sa kičmom, ne znam šta je tačno u pitanju.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А има доста и оних који хоће а не могу - из здравствених разлога. Неколико мојих другара има овај проблем... Баш су блесави, уместо да уживају у животу или се да се баце на неки бизнис план па да зараде велике новце - они маштају о својој породици и здравој деци коју би донели на овај свет... feeble, Милан Ракић and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 a mnogi ljudi prosto nece... sto je ok, bolje je tako nego da budu nezadovoljni roditelji... Можда је боље... да свако вече легну у кревет сами и да свако јутро устају сами и да цео живот утуцају угађајући себи или гањајући некакво материјално богатство... а биолошки сат откуцава Agaton Vuzman је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Радост коју рођење детета уноси у кућу, породицу, комшилук, ближу и даљу родбину не може се речима описати. Бити родитељ подразумева жртвовање својих личних интереса и планова, али уз Божију помоћ ова жртва се стоструко враћа кроз живот и одрастање у љубави, здрављу и радости са својом породицом. Нема тог путовања, чулног задовољства или новаца који могу заменити осећај када грлиш своје дете а оно се церека и поцикује од радости... Једноставно то се мора доживети и свакоме ко је у могућности препоручујем, што пре да се баци на прављење деце (што иначе уопште није тешко, чак може бити и забавно ), и тако постане сарадник Божији! feeble, -Владимир-, Agaton Vuzman and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Људи су изгубили наду а са њом и снагу за борбу . Сећате се како је скочио наталитет после петооктобарских промена па опет пао кад се видело да од промена на боље нема ништа . Наши дедови су после рата били пука сиротиња али се гледало у напред са надом. То је по мени један од битнијих разлога . Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Zasto? Pa to NIKO ne zna, niti ce znati jos dugo vremena. Ne znamo ni zasto nam se svidjaju boje koje nam se svidjaju a jos manje zasto zelimo ovo ili ono. Kao sto rece Sopenhauer mogu da biram izmedju stvari koje zelim ali ne mogu da biram sta cu da zelim. Mentalni fenomeni u koje spadaju i zelje za odredjenim stvarim su najveca misterija od svih stvari koje nas okruzuju ili barem jedna od najvecih. Svako ko misli da zna zasto neko zeli ili ne zeli nesto treba vrlo dobro da razmisli o tome moze li se o mentalnim fenomenima razgovarati kao o lego kockama. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ма то је промашени егоизам. Да видиш како наше комшије Шиптари правилно размишљају - направе много деце, велику већину пошаљу у Швајцарску ил Њемачку (неколико их оставе код куће да послуже родитеље) и онда се само шеткају по ваздан улицама са рукама у џеповима а Вестерн Унион само шаље девизе... То ти је прави егоизам, нема замишљања... Свак има своју слободу, нек ради како му је воља, само ми је страшно да неко зна да неће да има децу а опет их зачиње па их после убија нерођене. Е то је туга Vala bas, egoista koji ide pa zaradi ono za cim zudi je pokvarenjak ali parazit egoista to je pravi covek, ljudina. Da nije tuzno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ето видиш, а мени је опет неодговорно да неко здрав и прав каквог га је Бог дао не жели да има децу због недостатка новаца. Твоје право - твој живот. Neozbiljno je i neodgovorno etiketirati ljude zbog necega sto ne mogu da biraju. To je jednako jadno kao kritikovati nekoga sto nema ruku ili nogu. Ali sto kazes tvoje pravo - tvoj zivot. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука