Срђан Шијакињић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 иначе, да ли се питање односи на оне који су у вези/браку а не желе децу или уопште и на оне који нису још нашли неког са ким би пожелели дете? пошто у другом случају, не видим како би неко и могао да жели дете Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 У "најбољем одговору" којег видите врх екрана је одговор... Све остало су трице... И кучине додуше... Ајде егоизам, али што замишљени Значи да људи замишљају да су егоисти а нису? Тј. убеђују себе да треба да буду егоисти. Не схваћам конструкцију Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ма то је промашени егоизам. Да видиш како наше комшије Шиптари правилно размишљају - направе много деце, велику већину пошаљу у Швајцарску ил Њемачку (неколико их оставе код куће да послуже родитеље) и онда се само шеткају по ваздан улицама са рукама у џеповима а Вестерн Унион само шаље девизе... То ти је прави егоизам, нема замишљања... Свак има своју слободу, нек ради како му је воља, само ми је страшно да неко зна да неће да има децу а опет их зачиње па их после убија нерођене. Е то је туга Срђан Шијакињић, feeble, Natasa. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ne mogu ni sebe da izdrzavam kako li bih tek decu? Snasao bih se nekako naravno, ali kakvo bi to detinjstvo bilo da imaju oca sumara od karijere, bez mogucnosti da im pruzi mnogo sto sta sto je normalno danas. Zasto dakle da krecem totalno nespreman i bez mogucnosti na takav put, koji ce da skodi prvenstveno toj potencijalnoj deci? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ајде егоизам, али што замишљени Значи да људи замишљају да су егоисти а нису? Тј. убеђују себе да треба да буду егоисти. Не схваћам конструкцију Па ја сад не могу да толмачим Томине (верум ест) речи, тј. шта је он под тиме "замишљени", а да је егоизам мислио. Латентан, отворени или какав год, оправдан неимаштином, незрелошћу, ИНезнамНиЈаЧиме, мислим да јесте... Изговора има пуно... Као и сведочења, на концу жена-мајки, које су у једном тренутку свог живота (п)остале самохране... Шта тек и како оне треба да гледају на пизму која се у питању може наћи... Њих нико и не пита... А не пита нити нас... А оне спрам "духа времена" немају ни простора да се "питају"... Ал` сви ћемо бити питани... На крају! Времена... feeble је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Nisu uvek finansijski momenti presudni. Zar siromašni ljudi ne treba da imaju decu ? Zar svi treba da budu bogati ? Zar smo zaista dotle došli ? Izgleda da jesmo. Ispada da su deca privilegija bogatih ljudi.Samo bogati mogu da imaju decu,svi ostali mogu da ih sanjaju. Postoji jedna neobična situacija.Mladić i devojka su godinama u vezi,on radi,oboje imaju stanove,ona će diplomirati do kraja godine,zatrudnela je i ne želi dete.... A taj par će da se venča kroz godinu dana ili 2 i ne žele dete. Znači da se dete ne uklapa u životni plan. Ne znam kako mogu mirna srca da se ponašaju tako okrutno. Najverovatnije je da će imati dece jednog dana kad ih isplaniraju,a da li će moći da im se obraduju,to je veliko pitanje... Mladi ne žele decu.Mnogi žele samo 1 dete,da mu pruže sve što mu je potrebno.I kad sam to čula,mogla sam da padnem u nesvest.Deci su za normalan razvoj najpotrebnija druga deca i roditeljska ljubav. Agaton Vuzman and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 sve su to samo izgovori...u stvari, mladi danas i ne shvataju sustinu zivota...dalje, prilicno su razmazeni...zele komforan zivot....cak mislim da vecina njih nije dostigla zrelost....naravno, ne zelim da generalizujem....ali, to su neki od razloga... Милан Б је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ne mogu ni sebe da izdrzavam kako li bih tek decu? Snasao bih se nekako naravno, ali kakvo bi to detinjstvo bilo da imaju oca sumara od karijere, bez mogucnosti da im pruzi mnogo sto sta sto je normalno danas. Zasto dakle da krecem totalno nespreman i bez mogucnosti na takav put, koji ce da skodi prvenstveno toj potencijalnoj deci? А шта фали шумарима!? На страну шала, али и чињеница да је то посао у ЈП "Србија-шуме". Али и да је онај "најгори" лугар из неке приповетке... Шта му фали? Можда је пар десетина бољи човек од неког нпр. официра или службеника банке... Ниси добро промислио Младене! Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ne mogu ni sebe da izdrzavam kako li bih tek decu? Snasao bih se nekako naravno, ali kakvo bi to detinjstvo bilo da imaju oca sumara od karijere, bez mogucnosti da im pruzi mnogo sto sta sto je normalno danas. Zasto dakle da krecem totalno nespreman i bez mogucnosti na takav put, koji ce da skodi prvenstveno toj potencijalnoj deci? Брате, пружиш ли љубав, пажњу и стрпљење својој деци - ништа им неће фалити веруј ми. А о позитивној промени личности која постаје родитељ да не говоримо. То што је пружање детету онога што је "нормално данас" - приоритет - тежак је животни промашај, барем по мени. Crnokosa and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 А шта фали шумарима!? На страну шала, али и чињеница да је то посао у ЈП "Србија-шуме". Али и да је онај "најгори" лугар из неке приповетке... Шта му фали? Можда је пар десетина бољи човек од неког нпр. официра или службеника банке... Ниси добро промислио Младене! Pare. Ja sam jedno vreme odrastao bez dinara u dzepu, izlazio u grad kao poslednji klosar, druzio sam se sa sljamom. Ne pada mi na pamet da pravim decu sa tom odgvornoscu nad glavom - da im bude isto kao i meni. То што је пружање детету онога што је "нормално данас" приоритет је тежак промашај, барем по мени. Ti onda pravi decu, ja tako neodgovorno da se ponasam necu. P.s. ne kazem da si ti neodgovoran, vec da bi od mene to bilo neodgovorno. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ti onda pravi decu, ja tako neodgovorno da se ponasam necu. P.s. ne kazem da si ti neodgovoran, vec da bi od mene to bilo neodgovorno. Ето видиш, а мени је опет неодговорно да неко здрав и прав каквог га је Бог дао не жели да има децу због недостатка новаца. Твоје право - твој живот. Милан Ракић and Crnokosa је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Ето видиш, а мени је опет неодговорно да неко здрав и прав каквог га је Бог дао не жели да има децу због недостатка новаца. Твоје право - твој живот. Nisam rekao da ne zelim da ih imam trajno - vec trenutno. Prvo da malo stanem na noge, pa cu onda da razmisljam o deci. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Jeр се обично мисли да су богати они који имају кола и куће и зграде и телевизоре, али то ће све пропасти и нестати. Једино ће остати оно што је светиња живота, а светиња живота је човек, дете. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Једино ће остати оно што је светиња живота, а светиња живота је човек, дете. :good2: Sanja Т. and Данче* је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Amina Написано Мај 9, 2014 Пријави Подели Написано Мај 9, 2014 Mislim da nije stvar u tome, čisto u materijalnim sredstvima. Ima toliko primera gde roditelji nekog deteta imaju sve materijalne uslove za odgajanje deteta a ne rade to na pravi način, misle da ih čini roditeljima to što daju deci neki novac za novu majicu, nove patike, izlazak i slično. Setih se i one priče koju je Džesi postavila jednom na forumu o dečaku i ocu, kada je dečak njemu tražio 50 dolara a otac na početku nije dao jer je mislio da će dečak potrošiti na neke materijalne stvari. Na kraju kada je ipak dao dečak je samo hteo da za tih 50 dolara, koliko je njegov tata bio plaćen po satu na poslu, kupi tatinih sat vremena i provede ih sa njim. Dok sa druge strane postoje roditelji, ili roditelj, koji su u teškoj materijalnoj i finansijskoj situaciji a ipak njihovo dete to ne oseti jer se ti roditelji žrtvuju za njih i uvek svoju decu stavljaju u prvi plan. I mada sam ja još uvek balavica svakako da je po mom mišljenju biti roditelj san svake devojke ili dečka, makar u mojoj dobi dok ne postanu svesni nekih životnih problema koji ih čekaju. Ali kada ti problemi dođu onda ne treba ustuknuti pred njima i odustati od ranijih želja i snova već baš zbog tog višeg cilja i ljubavi prema tim malenim bićima treba da "grizemo" još jače i hvatamo se za sve što nam može pomoći u odgajanju te dece. Ako bi bilo potrebno zbog mog deteta da radim 15 sati dnevno, makar taj posao bio i čišćenje klozeta, radila bih to bez problema samo da detetu obezbedim makar jednu čokoladu na kraju dana a sutradan ću se potruditi za neku novu stvar, sve dok jednom ne krene na bolje. Dosta toga se svodi na ono "ko hoće nađe način, ko neće nađe izgovor". Agaton Vuzman and Crnokosa је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука