Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 @@Жељко, Наравно да су главни терористи били комунисти но и редовна партизанска војска извршавајући наредбе ових комуниста често је чинила терор. После рата комунисти су према СПЦ показали своје право лице. Али ти данас не можеш наставити традицију партизана јер је она ипак била комунистичка војска хтео ти то или не. А зна се шта ми радимо са црвенима, имао си прилику да видиш у филмовима Вељка Булајића. Комунисти и њихова "бесмртна" дела, на делу у 21. веку: mislim da je dovoljno није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 @@Жељко, mislim da je dovoljno Да, ово је довољно да закључим колико си површна. Срби и Руси и већи део православних народа ће увек пре бити уз комунизам него уз фашизам. Код западноевропскијех народа је обратно. Једнима је блиско једно , другима друго. Ни једно ни друго није Хришћанство. https://www.pouke.org/forum/topic/18721-%D0%B5-%D1%81%D0%B0%D0%B4-%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D1%81%D0%B2%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%88%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B0/ Искрено иако би ме моји динарци због овога окачили на бандеру, мислим да су комунисти 41 уранили. Сад су требали доћи и наравно да буду православци. Кад би се појавили такви неки , могли би да рачунају на мене. https://www.pouke.org/forum/topic/27018-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%83%D0%BD-%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83/page-3 Затим на истој: https://www.pouke.org/forum/topic/27018-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D1%83%D0%BD-%D1%98%D0%B5-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%98%D0%BD%D0%B0%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8%D1%98%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D1%83/page-4#entry869544 Цитат Наравно да су главни терористи били комунисти но и редовна партизанска војска извршавајући наредбе ових комуниста често је чинила терор. После рата комунисти су према СПЦ показали своје право лице. Страдање српске Цркве од комуниста ( В.Џомић) Цитат Али ти данас не можеш наставити традицију партизана јер је она ипак била комунистичка војска хтео ти то или не. Наравно да не може Кордун наставити традицију партизана јер пре свега партизана више нема а највероватније неће их ни бити. Такође пошто је човек православац и српски патриота не верујем да ће хтети да баштини неку комунистичку традицију. Цитат А зна се шта ми радимо са црвенима, имао си прилику да видиш у филмовима Вељка Булајића. Ово је био сарказам и Зосима би се сам бранио да је било потребе, јер као што је познато филмови Вељка Булајића нису били историјски него идеолошки, читај : комунистички. Иначе, коришћење управо овога цитата даје ми за право да те сматрам злонамерном особом уколико ниси ограничена. Цитат Комунисти и њихова "бесмртна" дела, на делу у 21. веку: Али си линк заборавила: https://www.pouke.org/forum/topic/30124-%D0%BF%D0%BE%D0%B3%D1%83%D0%B1%D1%99%D0%B5%D1%9A%D0%B0-%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D0%B3-%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D1%9A%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D1%98%D0%B5/ О егзекуцијама у Северној ( читај комунистичкој ) Кореји због гледања телевизије. Жао ми је што ћу разочарати твоје предрасуде, нисам човекомрзац, али нисам ни површан. Истина је имам своје ставове, јер шта је човек без ставова? Људе не мрзим, идеологије не сматрам ни добрима ни лошима, нити нешто битнима за спасење. Јесам Хришћанин и Православац и декларативно и начином живота и мишљења и осећања. Али тачно је нисам сека перса, нити хипик, не тврдим да волим све људе на свету, нити да сам светац, нити да чиним чудеса. Raymond Red Reddington, horatio and Тања1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Да, ово је довољно да закључим колико си површна. jel si očekivao da prevrnem ceo forum da bi tebi dokazala da nisam površna ? lepo sam ja na početku rekla teško da ćeš ga i sad čuti jer ga nikad ni do sad nisi čuokoja god tema da je bila u pitanju ! eto toliko није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Gde sam ja to rekao? Nešto ste pobrkali, samo mislim da nevini nard koji je stradao u NDH ne sme biti povod da pojedini infantilni ljudi leče svoje frustacije pravdajući se njihovom žrtvom. Sveti Vukašin je sa smirenjem i ljubavlju doveo svog koljača do ludila, ja ovde ne videh nigde smirenja samo neku negativnu emociju... До лудила, али не до покајања и престанка клања. Свети Сава је био за јаку Србију, а не за гомилу мученика над којима се свако иживљава, а који имају памћење колико и златна рибица. У години кад се сећамо Миланског едикта, имајмо на уму да Свети оци нису дозволили многобожцима да понове гоњења која су била до 313. Паметном доста, будали сувише. feeble, horatio, Raymond Red Reddington and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Mironosica Прочитај пажљиво шта сам написао и биће ти и више него јасно. Немој да си брзоплета не доприносиш дијалогу. Стрпљен спашен. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 До лудила, али не до покајања и престанка клања. Свети Сава је био за јаку Србију, а не за гомилу мученика над којима се свако иживљава, а који имају памћење колико и златна рибица. У години кад се сећамо Миланског едикта, имајмо на уму да Свети оци нису дозволили многобожцима да понове гоњења која су била до 313. Паметном доста, будали сувише. Управо је ово поента приче. Без вере човек који се удубљује у ова страдања остаје му само да полуди. Без вере планираће освету и геноцид над Хрватима. С друге стране није поента ни изигравати прве Хришћане ни они Први Хришћани нису изигравали прве Хришћане, него чим су имали прилику зауставили су прогоне. feeble, Дијана., Тања1 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Gde sam ja to rekao? Nešto ste pobrkali, samo mislim da nevini nard koji je stradao u NDH ne sme biti povod da pojedini infantilni ljudi leče svoje frustacije pravdajući se njihovom žrtvom. Sveti Vukašin je sa smirenjem i ljubavlju doveo svog koljača do ludila, ja ovde ne videh nigde smirenja samo neku negativnu emociju... До лудила, али не до покајања и престанка клања. Свети Сава је био за јаку Србију, а не за гомилу мученика над којима се свако иживљава, а који имају памћење колико и златна рибица. У години кад се сећамо Миланског едикта, имајмо на уму да Свети оци нису дозволили многобожцима да понове гоњења која су била до 313. Паметном доста, будали сувише. Slazem se u svemu napisanom, samo moramo biti obazrivi. Raskoli a i jedinstvo nastaju i opstaju na recima svetih otaca, zato smatram da prica o zrtvama ustasa u NDH koja u sebi nema radosti vaskrsenja, je vrlo opasna rabota Тања1 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 jel si očekivao da prevrnem ceo forum da bi tebi dokazala da nisam površna ? lepo sam ja na početku rekla Citirala si i riječi napisane meni od strane Željka,ja ako ih nisam razumio kao mržnju,ne znam kako si ti kao treće lice takvu emociju uspjela doživjeti i to pazi,ja sam pominjao moja 2 djeda,jedan poginuo,drugi 3 puta ranjavan nisam bio ni malo u objektivnoj,već subjektivnoj situaciji i Željko je rekao sve konkretno i jasno kao što uvijek i radi,pogrešno si to doživjela... Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Citirala si i riječi napisane meni od strane Željka,ja ako ih nisam razumio kao mržnju,ne znam kako si ti kao treće lice takvu emociju uspjela doživjeti i to pazi,ja sam pominjao moja 2 djeda,jedan poginuo,drugi 3 puta ranjavan nisam bio ni malo u objektivnoj,već subjektivnoj situaciji i Željko je rekao sve konkretno i jasno kao što uvijek i radi,pogrešno si to doživjela... a ti i Željko ste jedini na forumu ? kad budete shvatili ( ako vas to uopšte zanima ) , kakve projekcije šaljete vašim pisanjem , obratićete pažnju na to a do tada ..... ( znači nikada) .... više štete nego koristi није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 20, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2013 Па нисмо ми једини, ево ту је и поп Небојша и он шаље неке сличне слике, а ту су и други и све нас је више. Видиш полако преузимамо форум и кваримо га. Ал добро ти то већ одавно знаш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Мени се плаче од муке, а ово је само део злочина хрвата над Србима.. Ово треба добро да се памти, и наша деца су им сметала. п.с и да, гајим неизмерну мржњу према народу који је ово дозволио да раде у његово име..али не и освету.. освету остављам Богу.. A da li reč "Hrvati" u tvojim pisanijima obuhvata i hrvatsku decu? Da li neizmerno mrziš hrvatske bebe? А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 A da li reč "Hrvati" u tvojim pisanijima obuhvata i hrvatsku decu? Da li neizmerno mrziš hrvatske bebe? Ово је јадан покушај спиновања.. Наравно да не... деца су деца...нису ни Срби ни хрвати..већ само деца. ни једно дете неби требало на свету да проживљава оно шта су проживела Српска деца.. R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Ово је јадан покушај спиновања.. Наравно да не... деца су деца...нису ни Срби ни хрвати..већ само деца. ни једно дете неби требало на свету да проживљава оно шта су проживела Српска деца.. Samo sam postavio pitanje bez prejudiciranja tvog odgovora i bez pokušaja da bilo šta spinujem... da razjasnim i zašto: meni je najproblematičniji deo mržnje prema celom narodu i uopšte "kolektivne odgovornosti" to što onda mrziš i teretiš ljude koji su potpuno nevini u odnosu na sve razloge zbog kojih ih mrziš i teretiš... a deca su tu samo najbolji primer i nisu samo deca nevina u odnosu na zločine koje su počinili njihovi sunarodnici... Možda bi umesto što mene optužuješ za spinovanje, ipak trebalo preciznije da se izjašnjavaš o tome koje i kakve Hrvate mrziš... pošto su hrvatska deca ipak Hrvati... kao što su i srpska deca Srbi... U svakom slučaju hvala na odgovoru. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Да појасним. Сваки хрват који није дигао свој глас против злочина над Србима јесте саучесник. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 21, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2013 Да појасним. Сваки хрват који није дигао свој глас против злочина над Србима јесте саучесник. ne samo da nisu masovno dizali glas nego su podržavali svim srcem i podupirali,to je zločin kolektiva,ali nema toga u haškoj terminologiji zato što su većina kolektiva zapadnog svijeta zločinački i to žešće zločinački,sva evropa pliva u krvi mučenika,danas hoće nekim pravnim terminima da nam podvale muda pod bubrege i uspjevaju kod nekih ljudi... svaka čast dobrim ljudima,ima ih na svim stranama,ali malo... Raymond Red Reddington and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука