Иван ♪♫ Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ljudi imaju tako razne ideje. I znaju da često ostvarenje tih ideja povlači i stradanje. I uzimaju to kao neko neophodno zlo. Npr. neki ljudi smatraju da je za ostvarenje nekih ideja rat opravdan. Nije bitno sad koja ideja. Stvar je u tome da će neko poginuti u tom ratu. Ako bi znao da će rat uspeti u tvoju korist, ali da si ti taj koji će poginuti, da li bi krenuo? I slično za bilo koju drugu ideju, smisli sam analogiju. Pitanje: Ako bi znao da će tvoja ideja uspeti, ali da ćeš TI biti taj koji će da nastrada, da li bi je sproveo? Da li bi i dalje smatrao da je to izuzetna ideja i neka, tobože, životna ,,neophodnost", ili je tvoja ideja dobra sve dok neko drugi strada u njenom sprovođenju? Баба, Grizzly Adams and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 tesko pitanje...teska situacija....ali nikad ne bih insistirala na svojoj ideji ako neko drugi strada....to definitivno... Драшко, Лидија Миленковић, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Никада неби спровео никакву идеју која би имала за последицу страдање других људи . ines and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 У идеалном свијету нико неће страдати...нажалост, не живимо у идеалном свијету...често морамо изабрати између два зла мање...жене себи могу допустити такву сентименталну представу да сви буду задовољни и срећни, опет нажалост - у оваквом свијету - то није могуће... Натан and Trifke је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 У идеалном свијету нико неће страдати...нажалост, не живимо у идеалном свијету...често морамо изабрати између два зла мање...жене себи могу допустити такву сентименталну представу да сви буду задовољни и срећни, опет нажалост - у оваквом свијету - то није могуће... omašio si temu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 omašio si temu Ма, иде то мени...али, сам спреман да страдам за свој омашај Trifke, Лидија Миленковић, Ђуро Станивук and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 tesko pitanje...teska situacija....ali nikad ne bih insistirala na svojoj ideji ako neko drugi strada....to definitivno... Потписујем. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 За моје (идеје), сем мене ако треба, нико други... DYNABLASTER, Volim_Sina_Bozjeg, Grizzly Adams and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ма, иде то мени...али, сам спреман да страдам за свој омашај jel' bi rekao to isto da sam admin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Увек неко страда. Шта год да је акција, увек има и реакцију. Тужна је чињеница да се често показало да је за велики прогрес било потребно много жртава. Говорим уопштено, јер нисам у позицији и вероватно никада нећу ни бити у позицији да било шта од мене зависи толико да ће изискивати нечије жртве, али сваки прогрес на било ком пољу је тражио нечије жртве, обично онолике колики је прогрес. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Увек неко страда. Шта год да је акција, увек има и реакцију. Тужна је чињеница да се често показало да је за велики прогрес било потребно много жртава. Говорим уопштено, јер нисам у позицији и вероватно никада нећу ни бити у позицији да било шта од мене зависи толико да ће изискивати нечије жртве, али сваки прогрес на било ком пољу је тражио нечије жртве, обично онолике колики је прогрес. A čije žrtve? Ko je bio inicijator, a ko je nagrabusio? Nisu ista imena. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Било би лијепо када би покушао објаснити шта желиш да докажеш, пошто рачунаш са том неизреченом премисом коју покушаваш овим начином потврдити...Данас све неки Сократи По мени ствар је проста-неко увијек мора да донесе одлуку у име других и други морају да слиједе и извршавају ту одлуку! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ideologija sama po sebi nije opasna ali je opasna vatrena želja da je proširiš na drugog. Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Ako bi znao da će rat uspeti u tvoju korist, ali da si ti taj koji će poginuti, da li bi krenuo? 1.Da li sam spremna na žrtvu zarad višeg cilja ? 2.Da li sam spremna da zarad tok višeg cilja žrtvujem nevine ljude,tj. u realnom svetu,da li sam u stanju da iskorišćavam nekog da dobijem ono što hoću,ne vodeći računa o potrebama i osećanjima toga drugoga... 1.Spremna sam da žrtvujem sebe zarad višeg cilja . Ne mislim na goli život,to nema smisla,mislim na mladost,slobodno vreme,privatni život.... porodicu,mada ....možda :.mislise. ,za porodicu još nisam sigurna.... 2.Nisam u stanju da druge iskorišćavam,nanoseći im bol,pa makar se i borila za mir u svetu. Лидија Миленковић and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Април 23, 2014 Пријави Подели Написано Април 23, 2014 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука