Jump to content

Putinov Vaterlo

Оцени ову тему

Препоручена порука

Бар прво прочитајте текст до краја пре него кренете у провере педигреа и "подобности"... :)

Ваљда може некад другачије мишљење да се прочита ето чисто да се мало вежба мозак, размишљање. Могу да схватим да хохштаплери попут Лажанског некога убеде у своје фикс идеје, али ми није јасно како људе хипнотишу да више не могу ни да чују другачије мишљење... То је мистерија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Бар прво прочитајте текст до краја пре него кренете у провере педигреа и "подобности"... :)

Ваљда може некад другачије мишљење да се прочита ето чисто да се мало вежба мозак, размишљање. Могу да схватим да хохштаплери попут Лажанског некога убеде у своје фикс идеје, али ми није јасно како људе хипнотишу да више не могу ни да чују другачије мишљење... То је мистерија.

Slažeš li se sa tim što u tekstu piše ili si samo postavio druhačije mišljenje i to ti je bio konačni cilj?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Прочитала. Без икакве потребе. Јер му је мишљење базирано на поређењу Милошевића и Путина, он у старту меша бабе и жабе, два нетачна никако не могу дати тачан, дакле, јефтина пропаганда ради личних интереса, дефинитивно јасно.

Овај и овакви чланци не заслужују пажњу  ни оних који су за Путина ни оних који су против њега. Нити завређује наше коментарисање нити посебну тему.

Бесмислено нагађање на конто неодрживе претпоставке о једнакости ситуације и политке две различите  земље и времена, без икакве основе.

Боље да је у пасуљ гледао.

Подели на овим сајтовима

Не разумем овакво безрезервно сврставање на једну страну (западну) и ово пре злонамерно него глупо кривљење историје... Ја сам први још на порчетку искоментарисао да је ово што се дешавало у Украјини противправно, али у свету у коме је међународно право само лепа жеља, а национални интереси чињеница, не капирам како људи тако олако прелазе преко тога да је свака могућност да нека земља која се граничи са Русијом дође у било којој догледној будућности под окриље НАТО-а недопустива за Русију. Као што је било недопустиво за САД да СССР има ракете на Куби... Што је лепо приметио Лазански, шта год ко мислио о њему. Зашто је нелегитимно да после целе приче око антиракетног штита у источној Европи - у којој је НАТО показао отворено енразумевање за руску потребу за безбедбошћу - Русија учини све да се обезбеди? 

Што се тиче економске стране и санкција, не знам како се то уклапа у причу да су се досад све санкције ЕУ свеле на личне санкције прам руским званичницима и да су неке водеће немачке компаније отворено рекле да им не пада напамет да кваре односе са Русијом... Ако сам ја добро испратио.

Прича да је Србија отимала туђе територије у распаду СФРЈ је једноставно обична лаж.

И колико год да је Јанукович био негативна фигура, и колико год можда и Путин био негативан, екипа са Мајдана, тачније део екипе састављен од отворених неонациста их шије за три копља.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

То би стварно било дебилно... Само што он то нигде није рекао, прочитај пажљивије.

Правио је аналогију и у аналогији је употребио управо термин-верски рат.

У Украјини нема верског рата, нити га може бити.

Али се у Украјини може десити нешто што би располутило православље на два дела( но о том потом).

Rusija nije u ratu, naš narod je ugrožen i mi ga samo pasivno podržavamo, mi ne izazivamo rat u susednoj zemlji nego je to unutrašnji građanski, verski i religijski rat za koji je kriva njihova vlada koja teroriše našu manjinu, zapadne sankcije nam ne mogu ništa ili su nepravedne i ničim izazvane itd
Подели на овим сајтовима

Да не улазимо у идеологију овог списатеља на коју свакако има право, ниво незнања који испољава приликом давања појединих (паушалних) оцена је запањујући.

Ако се неко двоуми да ли ово уопште да чита, предлажем му да прескочи, није вредно било чијег времена. 

Ако неко тражи озбиљну критику Путина, и аргументован поглед на његову политику "с друге стране", има код кога да нађе. Можда и на самом Тржишном решењу, не знам, не пратим сајт, али у овом тексту ништа смислено неће да нађе.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da je putin jedan pravi vesti Makijevelista. Skoro sam bas razamisljao o tome.. makijevelista par exelance - pravi politicar. Sve mu se viose i vise divim.. sto ne znaci da ga podrzavam, samo mu se divim, kao politicaru. 

Толико сам наде полагао у тебе а ти појма немаш.

Какав макијавелиста, Путин је у шкрипцу. Ово су му можда последњи трзаји, уколико не одбрани руске позиције у Украјини а то је буквално одбрана Москве, може слободно да изврши харикири јер ће се Русија распасти.

Подели на овим сајтовима

а то је буквално одбрана Москве, може слободно да изврши харикири јер ће се Русија распасти.

Da, to ga je pratilo sve vreme,čovek je potpuno očekivao jednom situaciji ili, ili.

Nadam se da niko neće krenuti da frizira i maskira ono što je poprilično očigledno i medjunarodno pravno potpuno legitimno.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Procitao. Clanak je promasaj od prve do zadnje jote...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Толико сам наде полагао у тебе а ти појма немаш.

Какав макијавелиста, Путин је у шкрипцу. Ово су му можда последњи трзаји, уколико не одбрани руске позиције у Украјини а то је буквално одбрана Москве, може слободно да изврши харикири јер ће се Русија распасти.

Kakve to veze ima sa time da li je Putin makijevelista ili ne? 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ово је пре свега економска анализа која говори о последицама Путинових акција, без обзира на његову улогу у "Великој Борби Између Добра и Зла". Чињеница је да је Русија у рецесији, да је њихова привреда веома зависна од извоза и да ће санције имати велике последице на животни стандард грађана као и федерални буџет. То онда значи инфлацију, несташице, пад плата и пензија итд. То све важи без обзира на Путинове карактерне особине и "историјску улогу". Наравно, немогуће је бити пророк и предвидети прецизно ток догађаја јер све то зависи од пуно фактора, али може се видети како су "подељене карте" тренутно и о томе аутор текста пише доста прецизно.

Очигледно, оно што нашим читаоцима највише боде очи је што на украјинску кризу гледа из сасвим другачијег угла, а не кроз призму "Русија се брани од инвазије Запада", па чак ни "сукоб Русије и Запада". Наш народ је ту, нажалост, још увек жртва пропаганде комуњарских "служби" на челу са архи-сератором г. Лазанским који нас трује већ деценијама. Фасцинантно је како су они успели да комунистичку парадигму "сукоба добре Русије и злог Запада" тренутно, без и једног изгубљеног корака, преорјентишу са "идеолошког" на "национачно" и ту им скидам капу. Професионалци, нема шта. Трагично је само што је то шизофреничан, па самим тим и губитнички, поглед на свет због којег смо пуно пострадали. Реалност је, ипак, мало другачија...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Jankovic je upravu sto se tice pozicije Rusije sa ekonomske strane. Ruska ekonomija i nije bas u zavidnom polozaju sad, u recesiji su, a ako im zapad nametne totalne sankcije, onda bi se mogla i raspasti. Iluzija je da Evropa zavisi od Rusije, obratno je i Rusija zavisi od Evrope.

Evropa je zivjela bez ruskog gasa za vrijeme gvozdene zavjese, a Rusija je svoj kakav takav ekonomski progres ostvarila padom te gvozdene zavjese i izvozom energenata u EU.  

Ako je cijena pad putinovog rezima, osvajanje Ukrajine za zapadnu geopoliticku sferu, onda mislim da su na zapadu u stanju da zrtvuju privremeni biznis, sa ostrim sankcijama kako bi se ruska ekonomija dovela do kolapsa.  

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Tekst obiluje predviđanjima... tako da će zapravo biti najinteresantnije kad se za par godina vratimo na ovu temu... bar neko će ispasti glup u društvu.... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Реалност је да се после потписаног споразума о силаску Јануковича где су Немачка-Пољска-Фрацуска и Русија били гаранти - десио Мајдан који су сваки дан обилазили западни политичари. И сад треба неко да буде наиван и верује да ће запад да поштујуе оно што се потписује? Сами су ударили темељ таквим односима на терену. Нико иоле паметан не би пао два пута на исти фазон. Све се кроји на терену, а ту су Руси у дебелој предности тренутно. Само што не кажу јавно: "па сами сте тражили". И ту нема заустављања, овде се полако али сигурно гура до краја, па какав год да буде. И не наседа се на давно проваљене фазоне. То има везе са демократијом колико има везе и Америка са демократијом у спољној политици.

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Неко је питао да ли се слажем - са економским делом се већином слажем, мада (као што сам поменуо) се не би усудио да говорим о данима, седмицама и годинама.

Што се "политичког" дела тиче, једним делом се слажем са његовом оценом Путина али мислим (и надам се...) да је пуно рационалнији и опрезнији од Милошевића тј. да је његова бахатост у ствари само глума и да неће ићи "до краја". Циљ тог перформанса је да мало уплаши Запад, искористи тренутак и покупи оно што му реалан распоред снага дозвољава, а затим се повуче - због чега ће Запад бити пресрећан, а он опет задржати плен. Класична насилничка тактика.

Осим тога, Иван занемарује (или не сматра битним помена) да је Запад такође наступио агресивно, пре свега САД са својом манијакалном спољном политиком. Мада у овом случају, хвала Богу, нису у могућности да користе војну силу. Ако је Путин огадио Украјинцима Русију, онда су и западни лидери добрим делом учинили исто - од чега је пуно већа штета јер је у интересу свих тих малих народа да у унутрашњем уређењу теже слободном друштву у чему је запад, и пред свега, узор и предводник.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...