Милан Б Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Мени ће баш бити поражавајуће ако Русија са својом огромном територијом, непрегледним природним ресурсима, великим домаћим тржиштем - буде толико уздрмана евентуалним оштрим санкцијама западних земаља да упадне у дубоку економску рецесију. То би био у ствари највећи пораз, јер би доказао да је стање у руском друштву и економији баш онакво каквим га приказују западни медији. Надам се да власт у Москви има план Б и за овакав след догађаја, тј. да се нису залетели у Украјини превише. Милан Ракић and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 теже слободном друштву у чему је запад, и пред свега, узор и предводник Mnogo dobar vic, nema sta... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Мени ће баш бити поражавајуће ако Русија са својом огромном територијом, непрегледним природним ресурсима, великим домаћим тржиштем - буде толико уздрмана евентуалним оштрим санкцијама западних земаља да упадне у дубоку економску рецесију. То би био у ствари највећи пораз, јер би доказао да је стање у руском друштву и економији баш онакво каквим га приказују западни медији. Надам се да власт у Москви има план Б и за овакав след догађаја, тј. да се нису залетели у Украјини превише. To se moze vrlo lako desiti jer Ruska ekonomija upravo i zavisi od izvoza energenata. Oni drugo nemaju sta, poljoprivreda, industrija, itd...sve je daleko od globalne kompetivnosti. Koliko su ekonomski napredovali zbog izvoza gasa, toliko im se to moze okrenuti na zlo ako nemaju alternativu, a po svemu sudeci sad nemaju alternativu. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Надам се да власт у Москви има план Б и за овакав след догађаја, тј. да се нису залетели у Украјини превише. Не зависи то од власти. Природни ресурси и територија не значе пуно ако немаш развијено тржиште, капитализам. Не постоји "план Б". ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 на челу са архи-сератором г. Лазанским који нас трује већ деценијама ...и кад се зека вратио кући, сео, попио пола флаше ракије, одједном се трже и повика: "Шта ко је рек`о? Ја сам рек`о!!" Да те не збуни овај коментар, што ти то њему лепо у лице не кажеш него трујеш православни форум вређањем људи који нису присутни? Је л` то нека препорука за православне људе, да тако, иза леђа вређају оне који нису присутни? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Mnogo dobar vic, nema sta... Zapad i jeste slobodno drustvo. Mnogo slobodnije od rusije. Ne mesaj zapadnu unutrasnju politiku, demokratiju i slobodu koju posedujes unutar tih drzava sa zlocinackom spoljnom politikom istih. Ukrajinci vecinom sigurno teze tom drustvu. Ja iskreno ne mogu da zamislim nekog ko tezi drustvu kao sto je rusko, gde su glavni nosioci kapitala kriminalci za koje je darko saric malo dete, gde se prebijaju imigranti i pederi od strane nacista i ti snimci kace na sajtove - i josh takvi likovi imaju podrsku u parlamentu. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 ...и кад се зека вратио кући, сео, попио пола флаше ракије, одједном се трже и повика: "Шта ко је рек`о? Ја сам рек`о!!" Да те не збуни овај коментар, што ти то њему лепо у лице не кажеш него трујеш православни форум вређањем људи који нису присутни? Је л` то нека препорука за православне људе, да тако, иза леђа вређају оне који нису присутни? Он је јавна личност, па је сасвим нормално коментарисати његове поступке јавно. Исто као што Путинове и Обманине поступке коментаришемо јавно. А не могу да им одговорим "у лице", не крећемо се у истом друштву... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 не крећемо се у истом друштву... Пази да ти не поверујем... Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Текст обилује нетачним и произвољним оценама, као што је ова: podrška Putinu na istoku Ukrajine je minimalna, svakako jako daleko od većine, čak i među ruskim govornicima. На основу чега аутор износи ову информацију, како је он одредио колику подршку ужива Путин? Ако је снага Јануковичеве партија опала, мислим да је то пре свега зато што је он испао кукавица, неспособан председник, превише попустљив и мекан, који је дозволио да се деси пуч, и целокупна ова ситуација у земљи. И због пада његове популарности претпоставити да подршку у источној Украјини имају они који сада владају Украјином, и који шаљу војску, терористе (Десни центар), у Источну Украјину је више него нетачна, злонамерна и погрешна. Тек економска анализа је идеолошки обојена. Изнесе пар бројки, и на основу њих направи теорију по својој жељи. Мислим да би прави аргумент за овакав текст био да је навео извор виђења белог мага Лава Гершмана, или неке врачаре, шта је видела у плећки. obi-wan and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Циљ тог перформанса је да мало уплаши Запад, искористи тренутак и покупи оно што му реалан распоред снага дозвољава, а затим се повуче - због чега ће Запад бити пресрећан, а он опет задржати плен. Класична насилничка тактика. Не бих рекао . То је тактика борбе против надмоћнијег противника . Насилничка тактика би била да нађу неку малу земљу која не може да се брани , пожељно што даље од Русије, и да на њој показују мишиће . Насилник илити bully , никад не ступа у борбу са противником макар приближно исте снаге . obi-wan and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Zapad i jeste slobodno drustvo. Mnogo slobodnije od rusije. Ne mesaj zapadnu unutrasnju politiku, demokratiju i slobodu koju posedujes unutar tih drzava sa zlocinackom spoljnom politikom istih. Ukrajinci vecinom sigurno teze tom drustvu. Ja iskreno ne mogu da zamislim nekog ko tezi drustvu kao sto je rusko, gde su glavni nosioci kapitala kriminalci za koje je darko saric malo dete, gde se prebijaju imigranti i pederi od strane nacista i ti snimci kace na sajtove - i josh takvi likovi imaju podrsku u parlamentu. Ne znam sta bi ti drugo rek`o, nego da jos gledas svet kroz zute naocare, tj. da ga gledas veoma naivno i povrsno. A sto se tice Rusa, naravno da su daleko od idealnog, ali to sto ti sad kazes nije ni izbliza slika njihovog celog drustva, nego pre nesto na nivou statisticke greske. Osim toga, mozda `oces da kazes da ovoga nabrojanog nema na Zapadu? `Ajde ipak da drzimo oci otvorene, ne ide zmureci... Nemam bas nista protiv jedne zdrave kritike na bilo ciji racun, ali nemoguce je da covek ne primeti da jedan deo vas ovde sasvim pristrasno i idealisticki (ideoloski?) gleda na Zapad, a optuzuje svakog neistomisljenika da je ne znam ti ja rusofil, ovofil, onofil... Evo opet da ponovim - Rusi jesu svakako daleko jos od idealnog drustva, ali je Zapad bez ikakve sumnje jos dalje... Gordana . је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Не зависи то од власти. Природни ресурси и територија не значе пуно ако немаш развијено тржиште, капитализам. Не постоји "план Б". Што се тиче плана Б, то би требало да забрине и земље западне европе, пре коју годину је била озбиљна фрка кад су славине на гасоводима привремено заврнуте. Сећам се да је тада Србија помогла Сарајеву да се не посмрзавају... Тако да су упућенији вероватно већ почели да цепају дрва за наредну грејну сезону http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Russia http://www.cbsnews.com/news/does-russian-oil-trump-possible-european-sanctions/ Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 На основу чега аутор износи ову информацију, како је он одредио колику подршку ужива Путин? Немам појма, имају тамо на сајту коментаре па га питај. И мене је изненадила та теза... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Април 22, 2014 Пријави Подели Написано Април 22, 2014 коментарисати његове поступке Kако си ово изједначио са вређањем не знам, али баш је интересантно видети понекад нечије право лице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 22, 2014 Не бих рекао . То је тактика борбе против надмоћнијег противника . Насилничка тактика би била да нађу неку малу земљу која не може да се брани , пожељно што даље од Русије, и да на њој показују мишиће . Па он је то и урадио, само што државе на којима показује мишиће нису "даље од Русије" (какве то има везе?) него у суседству. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука