Jump to content

Како помоћи себи да се превазиђу тешке животне ситуације

Препоручена порука

Ја нисам али ме занима да ли је неко од вас радио  тест поверења  са неком особом  .....оно кад треба да зажмуриш и  опуштено са поверењем паднеш уназад, уздајући се само у то да  иза тебе стоји неко ко те воли и ко ти је  пријатељ и који ће те "засигурно" успешно задржати да се не угруваш.

Мени је то велика паралела овоземног начина размишљања и тежње Православних да стекну смирење и поуздање у Господа.

Тешко јесте али тако пратим свој пут  узрастања и опадања у љубави према Оцу.

Господ је рекао да све нас неизмерно воли и да ће бринути о нама.....  ја(ми) кажем да верујем и да га волим...у чему је онда проблем да се потпуно препустим  Њему....и да увек кроз мене тече љубав и поверење изражено  речима молитве  нпр... и нека (ми) буде не како ја желим већ како је воља Твоја.

• Волим 1

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...
  • Одговори 276
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Какве су ти мисли - таква су ти осећања, мотивација, воља - такав ти је и живот. Нема ту пуно филозофије. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 28. 11. 2013. at 23:24, Kaludjerovic Sreten рече

Psihologija ne moze nam pomoci.jedino pomaze vjera u Boga i Bozji lek  a to je molitva

Naravno da psihologija može da pomogne. 

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Да ли сте некада ишли на разговоре код психолога?

Да ли вам је то донело бољитак?

Јасно је да психолог не може да замени исповест и духовника, међутим психологија као наука има доста грана и лично сам задовољан својим искуствима са психолозима.

Имао сам прилике у неколико наврата да одлазим на разговоре који су распетљали до извесне мере одређене проблеме и покренули ме да идем напред.

Какво је ваше мишљење?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 9. 12. 2013. at 16:03, kordun рече

misliš odem kod psihologa da dam intervju

Не :)

Волиш да дајеш интервјуе?

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Осим приликом регрутације и лекарског за возачку дозволу, нисам био у контакту са психолозима :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

ma šalim se,šta znam zavisi od ličnosti,ja ne mogu da zamislim da me neki psiholog obrađuje, ja sam sam sebi psiholog,ne samo sebi nego i drugima,ali imam jednu prijateljicu koja ide kod psihologa i njoj pomaže dosta,nekad davno dođeš kući,mlatneš ženi šamarčinu ako je kriva zbog nečeg,ako nije onda preventivno da ne skrivi i to je bila  psihoterapija,a danas smo svezanih ruku :))) .

Nekada su sveštenici bili psiholozi između ostalih dužnosti,trebalo bi da su i danas

Подели на овим сајтовима

bila,ali nista od toga.bolje mi je bilo u Liturgiji nego tamo...

Подели на овим сајтовима

Oh dear, I guess I have a confession to make... :) 

Јесам и то више пута. Штавише, планирам да се озбиљније бавим психологијом (кад порастем бићу психо :)))

Толико дилема је разрешено, и још нешто, то је на неки начин пут без повратка, јер једном када кренеш да копаш по свом уму (а дошао си да се пожалиш како си заправо жртва туђих лоших избора) више ниси исти и не посматраш ствари исто. Међутим, да би се суочио са правим собом, треба имати, па да не кажем шта :), јер није никако лако, али ослобађа! :) 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Nisam bio kod psihologa , mada mi nikada takve stvari ne bi predstavljale problem . Uprkos tome što mnogi ljudi zaziru od odlaska kod psihologa i to u smislu "Ta nisam valjda lud , pa da idem da razgovaram sa psiholozima/psihijatrima!"

Osnovni problem kod našeg čovjeka jeste upravo to neznanje prilikom prisutpa određenoj temi , a da volimo da pametujemo - to je već svima poznato .

Razgovor sa psihologom  vam uveliko može pomoći , pored toga da se "ispraznite" (odnosno , izreknete sve to što nemate gdje i kome) , pokupite i pokoji savjet (bez obzira da li vam se sviđa ili ne) , jer dvije glave su vazda pametnije od jedne . Samim time , odlazak kod psihologa nikako ne može i ne smije da bude minus ! 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...