Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Многим оболелим (и потенцијално оболелим) православцима - које лично знам - било би најпаметније да се ману позивања на Христа и слично и да посете психијатра или установе за менталне болести. Такође, да прочитају и коју књигу из психологије. Психопатологије се једноставно не лече свакодневним причешћивањем, штавише ово потоње може и да одгмогне - као што је многима и одмогло - јер не помаже човеку да види које и какве болести гаји у себи, нити помаже да човек види где и како и у чему треба да се покаје. Наравно, кад би се психијатриско лечење удружило и спојило са молитвом и црквеним животом (по мери и без фантазија), то би било одлично! Драшко, ВИЛМА, DankaM and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Наравно, кад би се психијатриско лечење удружило и спојило са молитвом и црквеним животом (по мери и без фантазија), то би било одлично! Da, znam dosta slučajeva kad je vera ljudima mnogo pomogla da nađu smisao u takvim životnim okolnostima. "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 @@DankaM, Наравно, тако је. Ова тема отвара гомилу питања и проблема, може се много тога рећи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Психопатологије се једноставно не лече свакодневним причешћивањем, штавише ово потоње може и да одгмогне - као што је многима и одмогло - јер не помаже човеку да види које и какве болести гаји у себи, нити помаже да човек види где и како и у чему треба да се покаје. pa valjda za to ima duhovnika i ispovest...... .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 pa valjda za to ima duhovnika i ispovest...... .smesko. Јесте, драги мој, али у богословијама се не учи поступак лечења озбиљно болесних људи, нити је то свештенички посао. Нити исповест служи за лечење психопатологија, већ је света тајна која запечаћује нечији труд око покајања. Као што добро знаш, када човек зажели свету тајну, не иде ко психијатра. Исто тако, кад жели да се лечи, не иде ко свештеника, већ у болницу. Ljubičasta, Драшко, Анастасија and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Многим оболелим (и потенцијално оболелим) православцима - које лично знам - било би најпаметније да се ману позивања на Христа и слично и да посете психијатра или установе за менталне болести. Такође, да прочитају и коју књигу из психологије. Овде није била тема о ментално поремећеним, већ просто о разним животним проблемима и њиховом решавању...но свеједно Извини,да ли знаш неку сајко-поремећену особу ,која је излечена,невезано да ли је православац или не? Која је то шизофренија излечена у установи за ментално оболеле? SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Јесте, драги мој, али у богословијама се не учи поступак лечења озбиљно болесних људи, нити је то свештенички посао. Нити исповест служи за лечење психопатологија, већ је света тајна која запечаћује нечији труд око покајања. Као што добро знаш, када човек зажели свету тајну, не иде ко психијатра. Исто тако, кад жели да се лечи, не иде ко свештеника, већ у болницу. A sta ti podrzumevas pod psihopatologijom?El znas nekoga koga su recimo izlecili od neke teze psihicke bolesti kao sto je recimo sizofrenija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Извини,да ли знаш неку сајко-поремећену особу ,која је излечена,невезано да ли је православац или не? Која је то шизофренија излечена у установи за ментално оболеле? Наравно, лично знам неколико, а читао сам и гледао емисије о многима који су излечени. Да, баш те болести и баш у установама, где би другде?! Скоро је овде неко поставио чланак (заправо интервју) о човеку који је у институцији ("Лаза") излечен од стигме (иначе тешка ментална болест). Дакле, итекако има, чуди ме да уопште питаш о томе ... Не знам ни једног ко је излечен ван инстутуција ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Батице,не причам о грипу,већ и шизофренији...то се не лечи! Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Батице,не причам о грипу,већ и шизофренији...то се не лечи! Контролише се, што је готово равно излечењу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Наравно, лично знам неколико, а читао сам и гледао емисије о многима који су излечени. Да, баш те болести и баш у установама, где би другде?! Скоро је овде неко поставио чланак (заправо интервју) о човеку који је у институцији ("Лаза") излечен од стигме (иначе тешка ментална болест). Дакле, итекако има, чуди ме да уопште питаш о томе ... Не знам ни једног ко је излечен ван инстутуција ... Богородица је у граду Луена исцелила оболелу од шизофреније 3. У марту 2002. године догодило се још једно Богородичино чудо. Хришћанин, по имену Георгије, (био је директор аутомобилске компаније у Хекамину) имао је ћерку која је боловала од шизофреније. Водио је кћи по лекарима, али су они мало чиме могли да помогну. Једном му је учитељ у нашој парохији, Лука, рекао: „Твоју кћер неће излечити лекари. Ти би најбоље урадио ако би је одвео да се поклони Пречистој…“ И у најближу недељу дошао је у храм са ћерком. Два његова брата су је водила под руку. Они су одвели девојчицу икони Пресвете Богородице. Тек што је савила колена пред иконом, тог тренутка је била исцељена. Немогуће је описати свеопшту радост. Сви су се још више оснажили у Вери, са свих страна су се чули повици: „Православна Црква је истинска Црква Христова!“ Кроз шест месеци након тога девојчица је била крштена са именом Марија – Пантелејна. http://www.svedokverni.org/savremena-pravoslavna-%C4%8Duda-u-africi/ Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Razvojem molekularne biologije omogućena su istraživanja koja će omogućiti stvaranje novih terapija. Lekovi koji se primenjuju trenutno ne dovode do potpunog izlečenja, već jedna od pet osoba ozdravi. Osobe koje koriste terapiju uglavnom gube samo neke od simptoma, zadržavajući tokom čitavog života pojedine smptome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Да, али нека од тих "решења" и нису "инстант", већ престављају дугачак и мукотрпан пут, а нећеш их наћи у Библији нити решити на исповести. Има неких животних питања и проблема којима се хришћанство једноставно не бави. Нема. Ако се хришћанство њима не бави, онда и нису неки проблеми. То су проблеми типа, како да уклоним флеку од вина са тепиха или шта да купим жени за 8. март. SHADOWS OF THE LIGHT је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 @@SHADOWS OF THE LIGHT, Лепа причица, заиста. Ја сам само рекао да лично не знам никог ко је излечио психички поремећај ван институција. И муслимани, јевреји, будисти имају стотине прича о чудима којима исцељују Алах и Буда. И такође сам рекао да је одлично када се лечење сједини са молитвом Богу - што је далеко од крајњости како психијатрије, тако и псеудо побожне магије. П.С. И да будем искрен, знам и људе који су се изборили са својим психичким поремећајима без црквеног или религиозног живота. Ето. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јун 24, 2013 Пријави Подели Написано Јун 24, 2013 Нисмо говорили о озбиљним психолошким поремећајима, већ о "селф-хелп" књигама и програмима. Ту наравно има свакаквог смећа, па можда одатле и долази неспоразум. Нико неће решити животни проблем "снагом својих мисли". Али постоје на пример веома приземне теме као што је "time management" или по нашки "управљање временом". То су веома корисне вештине и принципи који могу доста да помогну у животу неорганизованим људима и нема у њима ништа лоше. Или "како остати мотивисан" када радиш на неком дугорочном циљу итд. Ево један конкретан пример књиге која се бави сличним питањима: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Seven_Habits_of_Highly_Effective_People ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука