Manolis Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Bozanić je na misi u Zagrebačkoj katedrali rekao da su "protivnici hrišćanstva" decenijama pokušavali da zatru i sam pomen imena kardinala Alojzija Stepinca, ali da niko i ništa ne može zaustaviti Crkvu na putu ka njegovoj kanonizaciji. Užas! winter Sasa 015, NemanjaVa and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 015 Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Ne znam brate, ovo je sajt pravoslavnog hrišćanstva a ne nacionalistički, mi ovde iznosimo pravoslavne stavove Naravno slazem se sa vama, vec sam rekao da sam pogresio, priznao gresku. Emocije su cudo i zaista mi je zao sto sam usao u ovu raspravu na ovaj dan, jer danas nije dan za rasprave vec za radost. Ali ziv sam covek pa mogu da pogresim, zar ne? Милан Ракић, Дејан and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 20, 2014 @@Sasa 015, Hristos vaskrse Млађони, Милан Ракић and Sasa 015 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa 015 Написано Април 20, 2014 Пријави Подели Написано Април 20, 2014 Vaistinu vaskrse Млађони, Милан Ракић and Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Zagrebački nadbiskup Josip Bozanić danas je na svečanoj uskršnjoj misi izjavio da "niko i ništa" ne može zaustaviti proglašenje Alojzija Stepinca katoličkim svecem A taj "niko" i to "ništa" po njemu je pretpostavljam "genocidna Srbija" i "jeretička SPC" .... Hvala Bogu pa se sa balkona bazilike Sv. Petra 2013. nije čulo : Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam! Eminentissimum ac reverendissimum Dominum, Dominum...Josephum. Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem...Bozanic... Qui sibi nomen imposuit...Peter Hrvoje II... da je bilo ovako imali bismo NDH - state of Vatican Šalu na stranu, Bozanić kada je postao nadbiskup bio je jagnje, miran čovek, tih i umeren par godina je bio skoro savrsen, ali....na žalost prošle su godine, a taj nekada dobri riječanin, postao je teški nacionalista, na žalost sa godinama je "trebao pomoć" HDZ - a, a sada vraća dugove toj stranci i to na najgori mogući način..ma bal vampira ! Jedini normalan član HBK u Zagrebu, je Riječki nadbiskup, svi ostali a posebno dalmoški i lički su teški nacionalisti i srbomrzitelji NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 A taj "niko" i to "ništa" po njemu je pretpostavljam "genocidna Srbija" i "jeretička SPC" .... Hvala Bogu pa se sa balkona bazilike Sv. Petra 2013. nije čulo : Annuntio vobis gaudium magnum: Habemus Papam! Eminentissimum ac reverendissimum Dominum, Dominum...Josephum. Sanctae Romanae Ecclesiae Cardinalem...Bozanic... Qui sibi nomen imposuit...Peter Hrvoje II... da je bilo ovako imali bismo NDH - state of Vatican Šalu na stranu, Bozanić kada je postao nadbiskup bio je jagnje, miran čovek, tih i umeren par godina je bio skoro savrsen, ali....na žalost prošle su godine, a taj nekada dobri riječanin, postao je teški nacionalista, na žalost sa godinama je "trebao pomoć" HDZ - a, a sada vraća dugove toj stranci i to na najgori mogući način..ma bal vampira ! Jedini normalan član HBK u Zagrebu, je Riječki nadbiskup, svi ostali a posebno dalmoški i lički su teški nacionalisti i srbomrzitelji Ето, коначно нешто што си написао и са чиме се могу дјелимично сагласити! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Meni RKC u Hrvatskoj nije jasna. Kao da one najmračnije delove RKC učenja koje Crkva sve vreme vuče sa sobom kao rep i nada se da će same otpasti, u Hrvatskoj doživljavaju "vaskrsenje" i zvezda su vodilja nacionalista u tom narodu. Razlikuju li se Hrvatski vernici od ostalih zaista bi voleo da znam. Inače sve to sam uočio slušajuči ispovest Zorice Delić preživele iz logora za decu. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Meni RKC u Hrvatskoj nije jasna. Kao da one najmračnije delove RKC učenja koje Crkva sve vreme vuče sa sobom kao rep i nada se da će same otpasti, u Hrvatskoj doživljavaju "vaskrsenje" i zvezda su vodilja nacionalista u tom narodu. Razlikuju li se Hrvatski vernici od ostalih zaista bi voleo da znam. Inače sve to sam uočio slušajuči ispovest Zorice Delić preživele iz logora za decu. RKC u Hr je opterećena nacionalizmom u velikoj meri i svakako više nego što je to slučaj sa PC u Srbiji. Štaviše ,ako uzmemo u obzir nekoliko srpskih vladika a predvodjenih Grigorijem SPC je u velikoj meri umerena pa i više negu što treba. RKC u Hr recimo koristi hrvatske žrtve u poslednjim ratovima i preuvaličava patnju svog naroda a na račun podizanja ne samo nacionalne svesti u Hrvata već i srbofobije, što je pogrešno. A to da treba da poštuju makar i jednog stradalog svog Hrvata, to svakako poštujem i cenim, da mi Srbi malo više poštujemo svoje žrtve ne bi nas Bog ovako kažnjavao, ali urotili smo se sa Sotonom - onome što je najgore u nama , pa nam stiže naplata. Ovo razlikuju li se i ostali vernici..taj tvoj komentar implicira da su svi Hrvati zli samo jer im je veći deo crkve loš, to je veoma pogrešno razmišljanje, sa njima je ista stvar kao sa Srbima, ili bilo kojim narodom, Hrvati kao narod gledaju kao i Srbi, da prežive, ništa više, a da ima svakakvih , pa ima, ali u kojem narodu nema... hrvatski narod je rekao je Tudjman "stoka sitnog zuba" , to isto važi i za nas Srbe, svaki čovek individualno gleda samo da preživi. Pa tako i kod njih...sirotinja raja, kao i u Srbiji, Hrvati velikom broju jedva krpe kraj sa krajem, poverenje u KC je snažno opalo, a to što su izašli na referendum o braku govori samo da je narod ipak pored svih novotarija sačuvao čovečnost, a ne da podržava KC, štaviše veoma im je narod kritičan prema crkvi, više nego mi prema SPC. ČItav problem je ne tako davno ispao zbog nekoliko skandala oko bogaćenja sveštenika u KC, ili recimo kada su ustali protiv Bozanica jer crkvu ulazi iz sakristije i ne ide medju narod ili čak od kaptola ga voze 20 , 30 metara do katedrale, gladnom narodu sve se to naravno smučilo, pa kako još da misle i na Srbe. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 uostalom, ovde ima i naše braće Hrvata, pa neka kažu sami nešto o sebi. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Nemam ja problem sa Hrvatskim narodom, pitao sam da li se hrvatski vernici razlikuju od ostalih vernika RKC van Hrvatske, upravo zato što sam primetio da im je učenje (predanje) jako loše. Recimo ta tamna strana je videla dana dok je trajala NDH i ponekad pomislim da se još zadržava medju vernicima. Recimo dok su Srbi jurišali i nosili časni Krst oko vrata i činili zlo (neki), upokojeni patrijarh Pavle je osećao dužnost da kaže da ne bi branio srpstvo makar bio i poslednji srbin po cenu jednog nevinog života. (ima li toga u RKC?) Inače mržnje moje nema. Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ето, коначно нешто што си написао и са чиме се могу дјелимично сагласити! uvek sam otvoren, realan i ponekad provokativan, nikada ciničan. Ne držim stranu ni jednom narodu, niti jednoj državi, stvari posmatram onako kakve jesu, a ne kako bih voleo ja da se odvijaju, a dobar deo forumaša na život gleda baš tako, ukopani u svoju ljušturu bez imalo pokušaja da stvari sagledaju sa više strana, veoma emotivno i sa velikom dozom , straha i odbojnosti prema svemu što je nepoznato, nekome ili nečemu što nije identično njihovom ustaljenom mišljenju i načinu ponašanja. Ali mene baš briga za to, ovde ima mnogo ljudi čije komentare čitam sa uživanjem pa makar se i neslagao sa njima, ali i ljudi čije komentare uopšte i ne pogledam, jel samo kao papagaji, ponavljaju isto ..... uglavnom čuvene lekcije iz predmeta Šeki i RTS. :D NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Nemam ja problem sa Hrvatskim narodom, pitao sam da li se hrvatski vernici razlikuju od ostalih vernika RKC van Hrvatske, upravo zato što sam primetio da im je učenje (predanje) jako loše. Recimo ta tamna strana je videla dana dok je trajala NDH i ponekad pomislim da se još zadržava medju vernicima. Recimo dok su Srbi jurišali i nosili časni Krst oko vrata i činili zlo (neki), upokojeni patrijarh Pavle je osećao dužnost da kaže da ne bi branio srpstvo makar bio i poslednji srbin po cenu jednog nevinog života. (ima li toga u RKC?) Inače mržnje moje nema. Juče sam bio u Hr, nakon pravoslavne liturgije otišli smo na misu, imam dve tetke mamine sestre obe udane za Hrvate tetka je naravno kao srpkinja pravoslavna ali ode sa decom koja su Hrvati i na misu kada je tako veliki praznik. Ja sam bio par puta kod nas u Srbiji ali nikad u KC u mom rodnom mestu jer su se tu dešavale stravične stvari devedesetih pa se Hrvati i Srbi bukvalno mrze, kada smo ušli crkvu osećao sam se jako neprijatno misleći da jer smo u Hr da će sveštenik počet da rasipa nacionalizam i ostalo, još sam ja za svaki sl. stao uz vrata, da izadjem i ne slušam ako počne da drobi,što nije uobičajeno za mene jer niti se koga bojim niti imam predrasude ali ono...ne bih mogao da na praznik slušam.... medjutim sveštenik ni jedan nije ni pomenuo ništa naci i ja sam odahnuo, a Hrvati koji su me prepoznali svi su me pozdravili i bili učtivi, a šta oni misle potajno, o meni ili mojim roditeljima , tetki baš me briga, niti je to važno, meni je bilo bitno da ne doživim neki eksces na dan praznika i eto nisam, ali opet ja sam takav volim da čačkam mečku ponekad i teram inat NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Politički svetac, politički rehabilitovan, nisu imali Hrvati "petlju" da ga rehabilituju legalno, sudskim putem jer bi isplivala istina. Baš me interesuje kako će u beogradskoj nadbikupiji da proslave njegovo proglašenje za sveca? Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Politički svetac, politički rehabilitovan, nisu imali Hrvati "petlju" da ga rehabilituju legalno, sudskim putem jer bi isplivala istina. Baš me interesuje kako će u beogradskoj nadbikupiji da proslave njegovo proglašenje za sveca? Biće čupavo, ali moraće. Ti si rimokatolik, odakle si iz Vojvodine ili unutrašnje Srbije ? Zanima me da li u crkvi imate sliku Stepinca, pitam jer sam skoro čuo da kod nas u NS ima, na Tekijama, to je najvece marijansko svetilište u Srbiji, pohode ga i Srbi na dan Gospe Snežne zbog sećanja na bitku kod Vezirca. Kažu da ima toj crkvi naslikano na zidu, i na još nekim crkvama po Vojvodini ,ja sam bio jednom ali brzinski, nisam nešto zagledao, više me zanimala kapelica Gospe Fatimske kod crkve, jako je lepo mesto tu dolaze svi i ovako na odmor i šetnju. rekao sam ranije da sam bio skoro na misi prvi put u životu u Bg katedrali, na mene je ostavila tisak freska na oltaru katedrale na kojoj je Sv. Sava i pored njega Sv. Ćirilo i Metodije, ispod pišu imena, kažu raspitao sam se, da je bivši nadbiskup Perko zahtevao da se na oltaru nadje slika Sv . Save, jer se kao moraju slaviti svi sveci a ne samo katolički. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megas Doux Написано Април 21, 2014 Пријави Подели Написано Април 21, 2014 Ti voliš Poljake vidim po nazivu ali i Bogorodici iz Čestohove Lepa je ikona, to je ikona sa Jasne Gore, nacionalnog marijanskog svetilišta poljskog naroda. NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука