Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Чика Оби, мој омиљени трол. Кaо да је пекао занат код еп. Атанасија :148494ykydt2lrfk: Духовно чадо Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Чика Оби, мој омиљени трол. Кaо да је пекао занат код еп. Атанасија :148494ykydt2lrfk: Hasan seckati... Лазар Нешић and Пг је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Hasan seckati... То, тај рад Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 iz duha koji izvire osećam čoveka kome je muka a izuzetno dobro poznaje prilike u crkvi Isto i meni je muka, i odlicno poznajem prilike u Crkvi, ali cak ni ja nisam toliko bas nadmen. Jel ti sad jasnije? Nije? E pa nista onda... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Isto i meni je muka, i odlicno poznajem prilike u Crkvi, ali cak ni ja nisam toliko bas nadmen. Jel ti sad jasnije? Nije? E pa nista onda... Ajde da zaobidjemo ove kvalifikacije drugih...odnosno zadrži ih za sebe! Лазар Нешић, w.a.mozart and Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ajde da zaobidjemo ove kvalifikacije drugih...odnosno zadrži ih za sebe! Надам се да ће другари да се чувају свих сличних квалификација. Предлог ти је одличан! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Mozemo da se takmicimo u nadmenosti Jaaaaaaaaaaaaaaaaa sam najnadmeniji! Glasajte za mene! :good2: Ništa ne obećavam i to ispunjavam (Alan Ford) Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Надам се да ће другари да се чувају свих сличних квалификација. Предлог ти је одличан! Nije to predlog, već odluka koja će se poštovati. Zoran Đurović је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ajde da zaobidjemo ove kvalifikacije drugih...odnosno zadrži ih za sebe! Ne mogu, suvise sam nadmen... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Mozemo da se takmicimo u nadmenosti Jaaaaaaaaaaaaaaaaa sam najnadmeniji! Glasajte za mene! :good2: Ја сам нескромно и навео: "Како рече Златоустов непријатељ, Северијан Габелски, да не стоји ниједна од оптужби против њега, треба га рашчинити јер је хвалисавац" DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Ne mogu, suvise sam nadmen... da se ne bi sad nadglasavali na javnom delu foruma... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Април 12, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Nije to predlog, već odluka koja će se poštovati. Браво, из твојих уста у твоје руке! :bendoff: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Bas je dobra tema, ljudi pisu, ne ustrucavaju se, disu ja sam profi spamer w.a.mozart је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Браво, из твојих уста у твоје руке! :bendoff: Dobro, a sta bi sa odgovorom na moju poruku sa 5. strane? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Megidon Написано Април 12, 2014 Пријави Подели Написано Април 12, 2014 Реформе у духу онога што је у РПЦ прекинула Октобарска револуција. Ово друго што сте изнели је једна дечачка побожност. Мене је зачудило да је и вл. Атанасије дели. Ок, ако ви тако кажете докторе. Ваш став заиста улива наду, ако су они могли да се суде и прогањају међусобно и још да дају мито, и буду прослављени као светитељи онда и за мене можда има неке шансе да се спасем. Свети оци када су писали своја дела нису испред себе држали гомиле списа, него су из личног искуства и богопознања преносили своје знање. Кападокојци из свог искуства развијају тријадологију, а то није исто када ја узмем гомилу светоотачких списа и вршим анализе и износим секундарне закључке и сутра хоћу да се равнам са светим оцима. Мене уствари плаши такав став стога што ће свако ко се имало разуме у богословље себе почети да сврстава у свете оце уколико се научним методама оспори њихов ауторитет и то ће довести до општег пада духовности. Сведоци смо тога да неки учене красноречиве теологе данас хоће да равнају са нпр. Златоустим, што је сабласно, и што је термин ,, свети отац,, деградиран па ће ускоро свако ко напише три чланка почети да мисли да је свети отац. Случај са Теофилом, Кирилом и Златоустим ме је увек бунио и искрено да кажем не могу да схватим како је могуће да дође до такве ситуације а да све остане у оквирима здраве црквености и светости? Tristatri and Никанорац је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука