Дејан Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Samo nekoliko dana nakon što se grupa kreacionista žalila na to što su njihova uverenja isključena iz serije "Cosmos: A Spacetime Odyssey", deluje da su konačno dobili svojih "pet minuta". Međutim, verovatno neće biti zadovoljni načinom na koji ih je Nil de Gras Tajson uključio u emisiju. Kreacionista Deni Fokner iz hrišćanske grupe "Odgovori u Knjizi Postanja" rekao je u jednoj emisiji da Tajson ne spominje kreacionizam u svojoj seriji. Međutim, Tajson je dokazao da Fokner nije u pravu u prošloj epizodi "Kosmosa" kada je očigledno "napao" same temelje kreacionizma: kritikujući teoriju zasnovanu na biblijskim izvorima, da je svemir star svega oko 6.500 godina. U epizodi nazvanoj "A Sky Full of Ghosts" (Nebo puno duhova) Tajson koristi primer Nebule Raka udaljene oko 6.500 svetlosnih godina od Zemlje, kako bi pobio verovanja kreacionista. Kako objašnjava, mi danas vidimo i udaljenije svemirske objekte od nebule Raka, što dokazuje da je svemir mnogo stariji od svega nekoliko hiljada godina. "Ako je univerzum star svega 6.500 godina, kako možemo da vidimo svetlost objekata udaljenijih od nebule Raka?", pita Tajson. "Da je tako, ne bismo mogli. Ne bi bilo dovoljno vremena za svetlost d astigne do Zemlje iz bilo koje tačke udaljenije od 6.500 svetlosnih godina u bilo kom pravcu. To nije dovoljno vremenani da svetlost putuje kroz majušni deo Mlečnog puta". Naučni dokazi ukazuju da je svemir star barem 13,8 milijardi godina. Inače, Tajson je u jednom intervjuu rekao da on uglavnom nema običaj da ispravlja tuđe zablude. "Kao predavač, trudim se da ljude učinim radoznalim i da preispitaju ideje koje imaju ili su ih dobili od drugih", rekao je on. "Umesto da ispravljam čudne ideje, radije bih naučio ljude da razmišljaju. Onda oni sami mogu da isprave čudne ideje. Ne kažem im samo: 'Ne'. To mi je previše 'papski'". "Kosmos: Odiseja u svemiru" je nastavak serije "Kosmos" iz 1980. koju je vodio pokojni Karl Sagan. http://www.youtube.com/watch?v=ZqpjIlHeleI&feature=player_embedded B92 drvce, Млађони, Филозоф and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Јерес Еволуционизма - Протојереј Константин Буфејев <<< Линк Срђан(Православац) је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Treba da im daju prostora, neka se obrukaju posteno kao onaj njihov bananko i onda ce postepeno da nestanu. Jer jos uvijek malo ljudi zna za njihove nebuloze, s toga kada su na margini onda mogu da imaju uvjerenje da i dalje govore nekakvu ispravnu stvar, medjutim kad im se da prostora da pricaju o svojim smjesnim "naucnim" tezama i kad sve vise ljudi vidi ovo i razumije da oni pricaju nebuloze onda ce i oni sami da se povuku oda bruke i sramote. Juanito, Филозоф, DankaM and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Ima li kreacionizam ali i evolucija ikakve dodirne tačke sa Spasenjem čoveka? Mislim zanimljive su teorije pa čisto da znamo koliko vremena da im posvećujemo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Ако имаш неку научну идеју онда брате иди лепо тамо где се људи баве науком па њима објасни. А не они дођу па проповедају бабама у цркви о палеонтологији и астрофизици... Иван ♪♫ and Млађони је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 U epizodi nazvanoj "A Sky Full of Ghosts" (Nebo puno duhova) Tajson koristi primer Nebule Raka udaljene oko 6.500 svetlosnih godina od Zemlje, kako bi pobio verovanja kreacionista. Kako objašnjava, mi danas vidimo i udaljenije svemirske objekte od nebule Raka, što dokazuje da je svemir mnogo stariji od svega nekoliko hiljada godina. "Ako je univerzum star svega 6.500 godina, kako možemo da vidimo svetlost objekata udaljenijih od nebule Raka?", pita Tajson. "Da je tako, ne bismo mogli. Ne bi bilo dovoljno vremena za svetlost d astigne do Zemlje iz bilo koje tačke udaljenije od 6.500 svetlosnih godina u bilo kom pravcu. To nije dovoljno vremenani da svetlost putuje kroz majušni deo Mlečnog puta". Eeeeee, ali imaju oni odgovor na to! Brzina svetlosti nije uvek bila ista, nego je bila mnogo veća u prošlosti. Tako da se nama danas samo čini da je nešto dalje od 6500 sv. godina. (normalno, ne opterećuju se dokazima za tako nešto i sličnim sitnicama ) Млађони је реаговао/ла на ово 1 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Ima li kreacionizam ali i evolucija ikakve dodirne tačke sa Spasenjem čoveka? Mislim zanimljive su teorije pa čisto da znamo koliko vremena da im posvećujemo. Kako rece jedan nas brat u Hristu iz katolicke crkve, inace naucnik i evolucionista "verujem u Kretataora(tvorca) ali ne onog koji nas vara ociglednim dokazima u prirodi za funkcionisanje sveta" Pa tako ko sumnja u danasnju kosmologiju i evoluciju, zapravo tvrdi da je nas tvorac lazov i da nam je namerno stavio nesto logicki jasno o prirodi, da bi nas varao. A evolucija i kosmologija big benga... su poprilichno logicki jasne kada pogledamo dokaze, cak su i po okamovoj ostrici najbolja obnasnjenja. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Kako rece jedan nas brat u Hristu iz katolicke crkve, inace naucnik i evolucionista "verujem u Kretataora(tvorca) ali ne onog koji nas vara ociglednim dokazima u prirodi za funkcionisanje sveta" Pa tako ko sumnja u danasnju kosmologiju i evoluciju, zapravo tvrdi da je nas tvorac lazov i da nam je namerno stavio nesto logicki jasno o prirodi, da bi nas varao. A evolucija i kosmologija big benga... su poprilichno logicki jasne kada pogledamo dokaze, cak su i po okamovoj ostrici najbolja obnasnjenja. I meni to nije jasno. da sam ja vernik, ja bih skroz bio u fazonu "Hvaljen gospod sto je uredio BIg Beng" ili "Hvaljen gospod sto nam je podario evoluciju" пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Јерес Еволуционизма - Протојереј Константин Буфејев <<< Линк Знате шта је најтужније са овим ликовима? Није толико што они неће да размисле, прочитају, критички прилазе стварности и слично. То се вероватно учи, а они нису имали где. Него им се постави видео у коме један од најпознатијих физичара данашњце објашњава неке прелепе ствари, преноси највеличанственија знања до којих је људски ум икада дошао... А они ништа. Срце и ум им нимало не заиграју. Кретање интелектуалног апарата ко на апсолутној нули. Празнина. Зомбираност. Само гађање некаквим опскурним линковима да би се покрили сопствени страхови и сумње. Туга БРЕ! Avocado, Grizzly Adams, Млађони and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Знате шта је најтужније са овим ликовима? Није толико што они неће да размисле, прочитају, критички прилазе стварности и слично. То се вероватно учи, а они нису имали где. Него им се постави видео у коме један од најпознатијих физичара данашњце објашњава неке прелепе ствари, преноси највеличанственија знања до којих је људски ум икада дошао... А они ништа. Срце и ум им нимало не заиграју. Кретање интелектуалног апарата ко на апсолутној нули. Празнина. Зомбираност. Само гађање некаквим опскурним линковима да би се покрили сопствени страхови и сумње. Туга БРЕ! I sve to samo zato sto je taj Fizicar - ateista. A kada im dovedes vernika kazu - ne valja katolik. A kada im dovedes pravoslavca - jeretik. Nemoguce je prosto oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 medjutim kad im se da prostora da pricaju o svojim smjesnim "naucnim" tezama i kad sve vise ljudi vidi ovo i razumije da oni pricaju nebuloze onda ce i oni sami da se povuku oda bruke i sramote. Е Џастине, оптимисто стари. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Концем те године, мајка наговори мога оца да ме пошаље у једну вишу школу у Панчеву, једном градићу на реци Тамишу, петнајест миља јужније од Идвора, близу ушћа Тамиша у Дунав. Ту сам нашао учитеље, чије је знање учинило дубок утисак на мене; нарочито њихово познавање природних наука, које су биле сасвим непознате у Идвору. Ту сам по први пут чуо како је неки Американац, који се звао Франклин, радећи са једним змајем од папира и кључем, открио: да је муња отвор кроз који пролази електрична струја са облака на облак, а да грмљавина долази услед напрасне експанзије ваздуха загрејаног струјањем електричних варница кроза њ. То тумачење учитељи поткрепљивали су овде опитима на једној електричној машини, која је произвађала електрицитет помоћу трења. То нам је приказано на правој машини, која трењем производи електрицитет. То ме је усхићавало. Било је то тако ново, а тако просто, како ми се тада чинило, а тако опречно свему моме дотадањем сазнању. Када сам прве године дошао кући на летњи одмор, једва сам дочекао прву прилику да мом оцу и његовим пријатељима, који су седели пред нашом кућом у недељу после подне, и разговарали, покажем што сам ново научио. Изненадило ме је када сам приметио да се мој отац и његови пријатељи почеше зграњавати од чуда. Изгледало је као да су се погледима питали: "Каку нам то јерес прича овај деран?" Отац ме строго погледа и упита: зар сам већ заборавио како ме је он учио да грмљавина долази услед треске неба под колима Светога Илије, и да ли ја мислим да тај Американац Франклин, који нема озбиљнијег посла него да пушта змајеве као какво залудно дерле, зна више него најмудрији људи у Идвору? Увек сам високо ценио мишљење очево, али овог пута нисам могао а да се не насмешим, и то подругљиво, што га наљути. Када приметих срџбу у његовим крупним црним очима, скупих се и загребах. У вече, за вечером исприча отац, чија је срџба била знатно попустила, матери о јереси коју сам ја то после подне проповедао. Мајка му одговори да, она није нигде у Светом Писму нашла потврду за ту причу о Светом Илији, па је сасвим могуће да је тај Американац Франклин у праву, а да је лажна ова прича о Светом Илији. А кад се питало о тачном тумачењу старих учења, ту је отац увек био готов да усвоји мишљење моје мајке, те се тако ја и отац измирисмо. То мајчино мишљење: да тај Американац Франклин ипак може бити паметнији од свих мудраца у Идвору, и то што отац на то ништа не одговори, побуди ме да још више размишљам о Америци. Линколн и Франклин била су прва два имена са којима су били скопчани моји први појмови о Америци. Михајло Пупин Са пашњака до научењака Дејан, Иван ♪♫, Avocado and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 A zasto na pocetku Starog Zaveta stoji netacan podatak o stvaranju sveta za 6 dana? U Kuranu recimo pise da je Alah stvorio svet za 6 "perioda"neodredjene duzine ... Kako se objasnjava ova netacnost sa pocetka Biblije? Ako je pisac bio "nadahnut" da napise 6 dana kako ili zasto nije bio nadahnut da napise 3 milijarde godina? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 A zasto na pocetku Starog Zaveta stoji netacan podatak o stvaranju sveta za 6 dana? U Kuranu recimo pise da je Alah stvorio svet za 6 "perioda"neodredjene duzine ... Kako se objasnjava ova netacnost sa pocetka Biblije? Ako je pisac bio "nadahnut" da napise 6 dana kako ili zasto nije bio nadahnut da napise 3 milijarde godina? Zato sto je dobio viziju a ne diktat. Viziju koju je opisao najbolje sto je umeo. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 2, 2014 Пријави Подели Написано Април 2, 2014 Zato sto je dobio viziju a ne diktat. Viziju koju je opisao najbolje sto je umeo. Pa mozemo li se mi pouzdati u viziju nekoga ko pise netakcnosti? Mozda je i njegova vizija Boga netacna? I ono sto mi citamo o Bogu moze biti podjednako netacno kao i ovo o stvaranju sveta za 6 dana. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука