Jump to content

"Evo zašto kreacionisti nisu u pravu"

Препоручена порука

Pa mozemo li se mi pouzdati u viziju nekoga ko pise netaknosti? Mozda je i njegova vizija Boga netacna?

Ja mogu ne znam za tebe.

Mozda i jeste, ne znam, ja verujem da je tacna.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ja mogu ne znam za tebe.

Mozda i jeste, ne znam, ja verujem da je tacna.

Pa isto tako se moze verovati da je svet stvoren za 6 dana jer i na kraju Biblije pise da "vremena vise nece biti" ..pa ga mozda nije bilo ni kada je stvaran svet ... Te je Bogu moguce i da stvori svet za 6 dana a ne kroz milijarde godina.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Pa isto tako se moze verovati da je svet stvoren za 6 dana jer i na kraju Biblije pise da "vremena vise nece biti" ..pa ga mozda nije bilo ni kada je stvaran svet ... Te je Bogu moguce i da stvori svet za 6 dana a ne kroz milijarde godina.

Moze, samo sto znamo da nije stvoren za tacno sest dana iz nauke. 

Svako moze da veruje u sta oce, niko mu ne brani.

Ali neki modeli sveta imaju empirijske dokaze (evolucija) a neki nemaju nikakve (specijalna kreacija).

Подели на овим сајтовима

A zasto na pocetku Starog Zaveta stoji netacan podatak o stvaranju sveta za 6 dana?

U Kuranu recimo pise da je Alah stvorio svet za 6 "perioda"neodredjene duzine ...

Kako se objasnjava ova netacnost sa pocetka Biblije? 

Ako je pisac bio "nadahnut" da napise 6 dana kako ili zasto nije bio nadahnut da napise 3 milijarde godina?

Koliko znam, jevrejska reč koja se prevodi kao "dan" ne mora nužno da označava 24 časa, već može i mnogo duži period. Ne znam za detalje, prelistaj forum, bilo je nekih rasprava na tu temu...

Подели на овим сајтовима

Ту је писац хтео да каже у шест "етапа", "фаза". Које чак не морају да буду ни хронолошке, него могу бити концептуалне. Чисто класификација створеног живог и неживог света по тадашњим сазнањима.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Pa sada mi mozemo tumaciti sta je pisac hteo da kaze ali nauka je dokazala da je rec o necemu netacnom, neistinitom ...

Pa se moze postaviti pitanje da li su ostale stvari napisane tacne ili netacne kao ova za stvaranje sveta za 6 dana ...

Recimo, da li je tacno da se Mojsije na Sionu sreo sa Bogom i da li mu je on ili neko drugi dao Deset Zapovesti? Sta kaze nauka o tome? Da li se to desilo?

Подели на овим сајтовима

Pa sada mi mozemo tumaciti sta je pisac hteo da kaze ali nauka je dokazala da je rec o necemu netacnom, neistinitom ...

Cemu, daj je Bog stvorio svet? Kad je to dokazala nauka? Ja sam koliko se secas bio ateista.. nikad to nauka nije dokazala.

Sve sto je dokazano je da bukvalna i doslovna intepretaciaj biblije nije tacna. Imas ti josh intepretacija tog teksta. 

Recimo, da li je tacno da se Mojsije na Sionu sreo sa Bogom i da li mu je on ili neko drugi dao Deset Zapovesti? Sta kaze nauka o tome? Da li se to desilo?

Ne kaze nista, nema nikakvi dokaza ni za hipotezu da se sreo, ni za hipotezu da se nije sreo. 

Подели на овим сајтовима

Cemu, daj je Bog stvorio svet? Kad je to dokazala nauka? Ja sam koliko se secas bio ateista.. nikad to nauka nije dokazala.

Pa nauka dokazuje da svet nije stvoren za 6 dana? 

Znaci Biblija je netacna.

Подели на овим сајтовима

Знате ли ко је Стив Волфрам? То је човек који је направио софтвер Mathematica, затим ово чудо, за које нажалост многи људи не знају, а сада ради на овоме. Човек је физичар по образовању и скоро је објавио књигу у којој физици прилази на потпуно нови начин - са рачунарског аспекта. Таj његов модел је на прилично климавим ногама (јер за сада не успева да репродукује све оно што физика коју данас знамо може да објасни), али је феноменалан интелектуални излет, свеж планински ваздух.1 О овој моделу (његовом зачетку) је говорио Фајнман на једној конференцији, неколико година пре смрти. На линку можете видети детаље анализе модела и разних потешкоћа, али ево завршнице говора:

2rzqazt.jpg

nb7j0m.jpg

Овако размишља интелектуални див. Али добро, неко је Фајнман или се диви Фајнману, а неко је изабрао да буде миш2.

1 Слична томе је Пенроузова квантна теорија свести.

2  Мишји приступ је свеприсуран у Србији. То је оно кад нешто направите, па се обрадујете, а мишеви крену да вам се ругају, ниподаштавају труд, говоре како то ништа не ваља и ничему неће служити. И то све раде док испијају другу гајбу испред сеоске продавнице. Бљак!

Подели на овим сајтовима

Kako rece jedan nas brat u Hristu iz katolicke crkve, inace naucnik i evolucionista

"verujem u Kretataora(tvorca) ali ne onog koji nas vara ociglednim dokazima u prirodi za funkcionisanje sveta"

Pa tako ko sumnja u danasnju kosmologiju i evoluciju, zapravo tvrdi da je nas tvorac lazov i da nam je namerno stavio nesto logicki jasno o prirodi, da bi nas varao. 

A evolucija i kosmologija big benga... su poprilichno logicki jasne kada pogledamo dokaze, cak su i po okamovoj ostrici najbolja obnasnjenja. 

Znam ja brate da evolucija nije protivna Pravoslavlju, moje pitanje je da li je evolucija i u kojoj meri bitna za Spasenje. Eto to je bilo oje pitanje pa ti ako znaš, hvala unapred...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa nauka dokazuje da svet nije stvoren za 6 dana? 

Znaci Biblija je netacna.

Ne, bukvalna intepretacija biblije je netacna. Ukoliko gledas tu pricu kao alegoriju, gde pisac prenosi bogonadahnutu viziju onda je tacna.

Ukoliko gledas bibliju kao musliman kuran - gde je bog diktirao od reci do reci piscu sta da napise. Onda je netacna.

Teoloski, za mene, biblija je tacna. Naucno i istorijski, je netacna. 

Znam ja brate da evolucija nije protivna Pravoslavlju, moje pitanje je da li je evolucija i u kojoj meri bitna za Spasenje. Eto to je bilo oje pitanje pa ti ako znaš, hvala unapred...

Na neki nacin jeste, mnogi ne uspeju da pridju crkvi, jer ih nasa braca ubedjuju da je protivna, da je neka jeres. Hristove nikad ne dodju do nekih ljudi, niti crkva uspe da dodje do njih, jer ih automatski oteraju tom anti-evolucionistickom pricom.

mnogi moji drugari koji su vrlo obrazovani, pricam o momcima koji imaju stipendije u inostranstvu, imaju problem sa time, a onda ja imam problem kada ih nagovaram da prouce malo Hrista i nejgovo ucenje sa tim sto im neko pokaze na svetosavlju tekst "jeres evolucionizma" i onda oni automatski pomisle - kada ovi misle da je svet star 6 000 godina, sta drugo pametno mogu da mi kazu. 

Kada god pokusam malo da misionarim, i priblizim Hristove reci nekoj osobi koja je malo obrazovanija, ja nailazim na taj jedan te isti problem. 

Zato - da evolucija je (na neki nacin) bitna za spasenje. 

Подели на овим сајтовима

A kako je moguće da obrazovane i pametne ljude udaljuju od Crkve ljudi koji ama baš nikako ne utiču na vekovno Pravoslavlje odnosno kako obrazovan čovek može da pomisli da je nauka Boga Živoga glupost,jer mu je to rekao neko potpuno nebitan za Bogopoznanje?

Obrazovani ljudi dopuštaju da ih pilići zavedu?

Подели на овим сајтовима

A kako je moguće da obrazovane i pametne ljude udaljuju od Crkve ljudi koji ama baš nikako ne utiču na vekovno Pravoslavlje odnosno kako obrazovan čovek može da pomisli da je nauka Boga Živoga glupost,jer mu je to rekao neko potpuno nebitan za Bogopoznanje?

Obrazovani ljudi dopuštaju da ih pilići zavedu?

Oni ni ne poznaju pravoslavlje, oni samo cuju - svet je stvoren pre 6 000 godina, za 6 dana. Oni znaju da to nije tacno, pa se ni ne muce da upoznaju.. jer ako je to nesto sto pravoslavlje tvrdi, zasto bi se onda opterecivali oko drugih svari? 

Tako da, im je to prva i glavna barijera.... 

Подели на овим сајтовима

Ako ima još neko da mi odgovori na pitanje kakvog uticaja kreacionizam ili evolucija imaju na suštinsko Spasenje čoveka?

Možda neko ne želi da se bavi pitanjima koji nemaju nikakvog uticaja na obećano nam Carstvo Nebesko. Vi ne bi mogli da razumete te ljude?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...