Natasa. Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Bojim se da u jednom trenutku moramo oprostiti svojim roditeljima Da, to jeste odraslo, kad shvatis da su roditelji ljudi i da prave greske. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Bojim se da u jednom trenutku moramo oprostiti svojim roditeljima Никад им нећу опростити! За сваку моју грешку у животу су криви! Да су се мало више потрудили, ја бих био бољи! Макар не бих скупљао оволике бицикле... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Моји родитељи су били попустљиви и никада ме нису ништа натерали, мислим да сам одбио да идем у средњу..да би ме подржали...они су школовани људи...и у послу ауторитети...али према мени су увек били пријатељски настројени...нисмо никада имали проблема.. Нисам стидљив...завршио сам факултет, магистарски, оженио и имам деце...идем у цркву..планирам докторат.. ове дефиниције са почетка су доста дискутабилне.. све зависи од личности до личности... дали смо активни или пасивни ко личности.. родитељи дају основне смернице...али мислим да је све остало до појединца... да је до родитеља сва поповска деца би била у црквеном календару... Trifke and Дуња је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Макар не бих скупљао оволике бицикле... сад бар можеш да их поклањаш деци по комшилуку.... RYLAH је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 сад бар можеш да их поклањаш деци по комшилуку.... Има нешто у мени што ми каже "НЕ! Све те бицикле су твоје, требало је још давно да их возиш, али сада су коначно твоје и не одвајај се од њих никада! Покажи својим родитељима да ти они нису потребни да би имао све бицикле овог света!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 родитељи дају основне смернице...али мислим да је све остало до појединца... то јесте донекле тачно...али постоје ствари које , ако ниси добио када је било потребно,нарочито у раном детињству, никада не можеш да надокнадиш.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Има нешто у мени што ми каже "НЕ! Све те бицикле су твоје, требало је још давно да их возиш, али сада су коначно твоје и не одвајај се од њих никада! Покажи својим родитељима да ти они нису потребни да би имао све бицикле овог света!" In your face! http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Моји родитељи су били попустљиви и никада ме нису ништа натерали, мислим да сам одбио да идем у средњу..да би ме подржали...они су школовани људи...и у послу ауторитети...али према мени су увек били пријатељски настројени...нисмо никада имали проблема.. Нисам стидљив...завршио сам факултет, магистарски, оженио и имам деце...идем у цркву..планирам докторат.. ове дефиниције са почетка су доста дискутабилне.. све зависи од личности до личности... дали смо активни или пасивни ко личности.. родитељи дају основне смернице...али мислим да је све остало до појединца... да је до родитеља сва поповска деца би била у црквеном календару... Moji nisu bili bas popustljivi vise autoritativni ali se slazem sa ovim da nezmoe da se postavi pravilo za sve. Svako dete je licnost za sebe i nemogu nikakva pravila da se primene bez prilagodjavanja licnosti deteta. Svidja mi se vo gore. "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Има нешто у мени што ми каже "НЕ! циција - полиција...... .kov. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 то јесте донекле тачно...али постоје ствари које , ако ниси добио када је било потребно,нарочито у раном детињству, никада не можеш да надокнадиш.... Да, али то је љубав родитеља.. Мислим да ако има довољно љубави ..прво између мужа и жене..па и родитеља и деце...нема теоретске шансе да ће деца кренути низбрдо..или да ће подивљати... Дуња је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Moji nisu bili bas popustljivi vise autoritativni ali se slazem sa ovim da nezmoe da se postavi pravilo za sve. Svako dete je licnost za sebe i nemogu nikakva pravila da se primene bez prilagodjavanja licnosti deteta. Svidja mi se vo gore. То ће сваки родитељ да потврди. Стално нам намећу нека правила, али у пракси никада...али никада... није као у теорији... супруга и ја смо увек читали неке књижурине око одгоја деце...али нисам сигуран да се и једно правило појавило код одгоја моје деце... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Да, али то је љубав родитеља.. Мислим да ако има довољно љубави ..прво између мужа и жене..па и родитеља и деце...нема теоретске шансе да ће деца кренути низбрдо..или да ће подивљати... ТАЧНО...!!! Trifke and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justina Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Да, али то је љубав родитеља.. Мислим да ако има довољно љубави ..прво између мужа и жене..па и родитеља и деце...нема теоретске шансе да ће деца кренути низбрдо..или да ће подивљати... Da, to je jedino sto je za decu vazno. Mozes ti da se okozis i da deci objasnjavas neke stvari, oni ce sami odluciti da li ce istinski prihvatiti savete i stavove roditelja. Moji roditelji su jednostavni ljudi, otac nije ni znao ni u koji razred idem ni sta studiram majka me je naucila da sa sest godina idem sama u biblioteku i da uzimam knjige pa su mi knjige i dan danas glavna zanimacija. Eto, na tome sam joj beskrajno zahvalna. Ali to sa knjigama nije upalilo kod mog brata. Trifke, Raymond Red Reddington and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 То ће сваки родитељ да потврди. Стално нам намећу нека правила, али у пракси никада...али никада... није као у теорији... супруга и ја смо увек читали неке књижурине око одгоја деце...али нисам сигуран да се и једно правило појавило код одгоја моје деце... To je i moje iskustvo. Ja i moja bivsa smo citali sve i svasta ali na kraju su sve teorije pale u vodu jer je moj sin univerzalno bice! Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Јануар 29, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2014 Никад им нећу опростити! За сваку моју грешку у животу су криви! Да су се мало више потрудили, ја бих био бољи! Макар не бих скупљао оволике бицикле... Čiko, čiko, jesu sve ove biciklice tvoje? RYLAH and Trifke је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука