ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Не значи ни да је изгубљен...у сваком случају ,ко се у старту преда, изгубљен је заувек... Друга ствар а везано за карактер и наше слабости: Сасвим је људски реално сагледати своје недостатке,али мирити се са њима,по принципу,такав сам и то је то, је управо та предаја! Ok,naravno, zato se stalno i borimo. I sa ovim ostalim se slažem. Samo bih dodala da je sasvim realno sagledati da ne možemo sve svoje nedostatke iskoreniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Vegetiranje ili borba pitanje je sad Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Zakucanost ili zatucanost, pitanje je sad Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Zakucanost ili zatucanost, pitanje je sad Borba ili vegetiranje, pitanje je sad Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Borba jeste stvar izbora. Niko to ne spori. Samo, drastičan i trajan rezultat nije moguć. Mogu ja svojom borbom i radom na sebi očvrsnuti, postati stabilnija, smirenija, mudrija (dodati po želji), ali život donosi mnogo toga, i neočekivane situacije mogu često vrate čoveka "na početak" ili ga srozaju još i niže, kada se razotkrije sva težina karaktera i temperamenta. Borba je stalna, naravno. Ceo život je borba, sa samim sobom ponajviše. Vladeta Jerotić "Љубав је одрицање од себе, од свог Ја. То је најтеже од свега. Човек је по природи егоистично биће, то је наша пала природа, то је најтеже надрасти. Човек је у сталној борби. Свети Оци кажу: "Ако не постанеш бољи, постаћеш гори". Благодат и труд су два стуба за човека." Volim_Sina_Bozjeg, Плутон, Снежана and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Vegetiranje ili borba pitanje je sad To je dilema samo za one koji bi da vegetiraju :koka10: Драгана Милошевић, keka, emilija and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Korigovanje temperamenta ?! Dajte, ne fantazirajte... Svi sveti su prosli kroz taj proces. Ne moze covek da se rodi svet, on postaje svet svojom voljom/htenjem. Drugim recima, sve ono sto ponese kad se rodi moze da mu na tom putu koristi ali i da mu steti. Onog sto mu steti covek mora bar delimicno da se oslobodi kako bi u njemu zasijao Hristos. Imas svete koji su bili jako grubi po prirodi, pa su ipak postali pitomi kao jadnjad. Toga ne moze da bude bez promene temperamenta... Драгана Милошевић, Volim_Sina_Bozjeg, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Ne zamišljam. Odavno ne verujem u "svete" i savršeno dobre ljude. Odrasla sam. Svet ne znaci savrsen. Svet je saobrazen Bogu, u svojoj meri i mogucnosti. U svete se ne veruje, njih srecemo i poznajemo. I ja sam odrastao... Баба, Јелина, Volim_Sina_Bozjeg and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Borba jeste stvar izbora. Niko to ne spori. Samo, drastičan i trajan rezultat nije moguć. Naravno da je moguc. Da ne idem dalje od svog iskustva - poznajem zive ljude koji su primer za to... Volim_Sina_Bozjeg and emilija је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Sto se tice teme mnogi su se bas nalupali, jer ocigledno nisu imali takav problem. Megi koliko vidim jeste i ja takodje, pa te promene o savrsenoj promeni karaktera ne pije vodu. Kakvo visokoumlje... znaci, ako nesto ne staje u zapreminu tvoje glave, onda je nemoguce... cvrc... emilija, ИгорМ, Драгана Милошевић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 OK, ja i dalje mislim da ti "sveti" o kojima čitate po žitijima nisu uopšte bili takvi kakvim ih njihove "romansirane biografije" prikazuju. Temperament može da se malo zauzda, ali da se trajno promeni - ne verujem. keka and Филозоф је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 ne verujem E, to je vec nesto sto pokazuje stanje tvog razmisljanja, nije samo po sebi cinjenicno stanje realnosti. Ti si izabrala da ne verujes u tako nesto, i to je sasvim tvoja licna stvar... Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 E, to je vec nesto sto pokazuje stanje tvog razmisljanja, nije samo po sebi cinjenicno stanje realnosti. Ti si izabrala da ne verujes u tako nesto, i to je sasvim tvoja licna stvar... Ne mogu da napišem " znam", nisam ego-manijak Agaton Vuzman and keka је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 Меги, написала си у профилу... деиста. Шта то теби значи ?Како о Богу размишља неко кад је деиста, ако уопште и размишља? Ја стварно то не знам...ако имаш воље ,кажи ми у пар цртица да бих те боље разумела. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша од Москве Написано Септембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2013 A možda i ne zreba da bude cilj u potpunosti promeniti svoj ''temperament'', već pokušati da uprjos svojim reakcijama na okruženje dovoljno dobro funkcionišemo, da nas to ne blokira, tj da se pronađe način da nas takvi naši doživljaji ne parališu. Nije ni moguće u trenutku promeniti sebe, ali ako ti sam ne veruješ ili te muka ne natera da poželiš, onda stvarno i nije moguće. Uvek se setim one fore: koliko je psihologa potrebno da zameni sijalicu? ВИЛМА and Филозоф је реаговао/ла на ово 2 Пошто је изговорите, реч вама влада. Док је неизговорена, ви владате њоме. Арапска пословица Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука