Jump to content

Изборни систем - систематска дискриминација Срба и мушкараца

Оцени ову тему

Препоручена порука

https://www.youtube....h?v=iWcfBkDtJ-c Ovakva kulturna podizanja su danasnjim zenama normalna.Evo pitaj ih da li je ovo ok, i one ce to jos i promovisati. A ovo ne samo da bi trebalo da zene kritikuju, nego i da se zabrani. Ali ni jadnijih muskaraca , ni sebicnijih zena. Ne bih se iznenadio da 99% ljudi treba da analiziram pesmu i sta je u njoj lose.

Ti si baš rešio da promovišeš pesmu ove Maye :D

Pa šta će, jadna, kad je naletela na nekog ko se preziva Nepergaća ili Pita ili neko slično kreativno hercegovačko-ličko prezime? :D I ja bih u tom slučaju zadržala djevojačko prezime...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

Ali ako ne bi važio drugačiji cenzus za nacionalne menjine, kada bi njihove stranke uopšte mogle da uđu u skupštinu? Kako mogu Mađari, Albanci i ostali uopšte da dobiju minimum 5% ukupnih glasova svih izašlih u Srbiji?

А зашто да улазе странке у скупштину? Нека уђу паметни и поштени појединци.

Одређивањем другачијег цензуса за странке мањина се врши директна гетоизација мањина. Сви су они грађани Србије и као такви треба и да се понашају а не да оснивају мањинске партије у које не може да уђе припадник друге нације.

Подели на овим сајтовима

Изборни систем се прави тако да се формира што стабилнија Скупштина која ће што боље могуће репрезентовати вољу грађана.

Када вагаш између ова два, мораш да пазиш да немаш превише странака/појединаца у Скупштини, јер то води политичкој нестабилности, јер ако се икада и формира нека већина биће крајње нестабилна и пуна уцењивача, то је поента цензуса од пет посто, да само озбиљни пређу цензус. Када друштво постане озбиљније, могуће је да ће у некој будућности тај цензус да се смањи или да се укине, али у овој ситуацији какву имамо данас, мислим да је тих пет посто оправдано.

Са друге стране, националне мањине могу бити искоришћене за субверзивне акције (ми смо тога овде и више него свесни) против матичне државе уколико се осећају обесправљено или потлачено ил шта слично. Зато за њих прописујеш нижи цензус, јер је поента да их мораш имати тамо где се дискутује, да чујеш шта они имају да кажу и шта их тишти, то је виши државни интерес, јер би праг од 5% за њих био превисок у укупној маси гласова. Зато им прописујеш цензус од 1%. Да се не лажемо, њихов утицај је занемарљив колики год цензус да им ставиш, поента је да буду ту да јавно изнесу оно што их тишти. Зато их убацују и у владе, и раније за време Слобе, и после 2000.

Ово за жене се слажем, ал ако хоћеш да будеш члан Савета Европе, мораш да пратиш њихове препоруке о родној равноправности (или је то беше и ОЕБС, не могу сада да се сетим, а мрзи ме да гуглам). Они полазе од становишта да би жене без тога апсолутно биле избачене из политике, што сматрам бесмислицом, и то доводи до тога да хиљаду неких будала дође на нека места само због квоте за мање заступљени пол. Ал то су препоруке које морају да поштују све чланице Савета Европе (или беше ОЕБС?), није то само за нас. Верујем да и у Немачкој или Русији кукају због тога што тај систем форсира разне будале којима је пол једина квалификација, ал не верујем да ће само због тога да укидају одредбе о родној равноправности, ово их још и најмање кошта, ово је смао нуспроизвод стремљења која јесу дала добре резултате.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Са друге стране, националне мањине могу бити искоришћене за субверзивне акције (ми смо тога овде и више него свесни) против матичне државе уколико се осећају обесправљено или потлачено ил шта слично. Зато за њих прописујеш нижи цензус, јер је поента да их мораш имати тамо где се дискутује, да чујеш шта они имају да кажу и шта их тишти, то је виши државни интерес, јер би праг од 5% за њих био превисок у укупној маси гласова. Зато им прописујеш цензус од 1%. Да се не лажемо, њихов утицај је занемарљив колики год цензус да им ставиш, поента је да буду ту да јавно изнесу оно што их тишти. Зато их убацују и у владе, и раније за време Слобе, и после 2000.

Упркос комплетном искуству од настанка парламентарне демократије у Србији? Можда би боље решење било да мањине имају неку врсту свог већа са изабраним представницима на чијим би заседањима морао да буде присутан представник владе који би делегирао владу и спроводио потезе који су од значаја за неку мањину. Овако, иако су фактички у парламенту, немају никакву ефективну улогу нити могу да прогурају своје потребе. И онда следује роварење против државе чији су грађани.

Подели на овим сајтовима

Можда би боље решење било да мањине имају неку врсту свог већа са изабраним представницима на чијим би заседањима морао да буде присутан представник владе који би делегирао владу и спроводио потезе који су од значаја за неку мањину.

Пробали су то овим већима за националне мањине, али се показало као промашај. Нисам баш упућен због чега не функционише, нисам претерано пратио тематику, само знам да су направили та већа и да то није функционисало и да полако батаљују та већа и враћају мањине у Скупштину и Владу. 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Они полазе од становишта да би жене без тога апсолутно биле избачене из политике, што сматрам бесмислицом, и то доводи до тога да хиљаду неких будала дође на нека места само због квоте за мање заступљени пол.

Da, ovu tezu sam zaboravio da prokomentarišem i u odnosu na članak koji je pokrenuo temu... naime, teza da neke budale i nikogovići ulaze u parlament isključivo zbog kvota bi mogla da prođe u državi u kojoj većina poslanika inače nisu budale i nikogovići. Ovako je potpuno besmisleno baviti se tim... s obzirom na kvalitet poslanika oba pola koji uđu na liste, teško je zamisliti da je neki kvalitetan kadar ostao van liste zbog kvote o zastupljenosti polova...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Da, ovu tezu sam zaboravio da prokomentarišem i u odnosu na članak koji je pokrenuo temu... naime, teza da neke budale i nikogovići ulaze u parlament isključivo zbog kvota bi mogla da prođe u državi u kojoj većina poslanika inače nisu budale i nikogovići. Ovako je potpuno besmisleno baviti se tim... s obzirom na kvalitet poslanika oba pola koji uđu na liste, teško je zamisliti da je neki kvalitetan kadar ostao van liste zbog kvote o zastupljenosti polova...

Ма није фрка, мислим да нико ту нема некакав супротан став, ал причамо о принципу. Квота не важи само за скупштину, него формално за све што има било какве везе са целокупном државном администрацијом. Када би се доследно спроводил, настао би још већи хаос него што је тренутно.

Подели на овим сајтовима

Можда не сукоб интереса, али масовна корупција. Слаб сам с тим терминима. Политичари буквално купују људе гласовима. Не постоји унапред дефинисан скуп онога што они смеју или не смеју да раде, па да их онда народ просто оцени, већ народ бира онога ко ће нешто ново да му да или некоме другом да забрани.

Подели на овим сајтовима

Не постоји унапред дефинисан скуп онога што они смеју или не смеју да раде
Зар није закон тај који ограничава деловање политичара? Теоретски речено, наравно.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...