R.Žiskar Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Седми ванредни избори одржани су у недељу 16. марта 2014. Политички аналитичари их анализирају у смислу ко их је добио, а ко изгубио. То може бити занимљив приступ, али важније је анализирати сâм изборни систем. А изборни систем је скројен тако да систематски фаворизује националне мањине и жене, тј. дискриминише Србе и мушкарце. Како? 1. Фаворизација националих мањина 2. Фаворизација жена ЛИНК Пре него што ме линчујете, прочитајте текст из линка. Додуше, нема нешто много да се чита и основна теза је тек набачена али слободно дајте мишљење али и друга виђења шта у оваквом изборном систему није добро или може бити боље? Skala357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Пре него што ме линчујете, прочитајте текст из линка. Ah, i pre no što sam otvorila, znala sam da je tekst sa NSPM Oni su uvek jadni obespravljeni :roll_eyez: Naravno da postoji pozitivna diskriminacija žena i manjina u politici, pošto su dugo bili negativno diskriminisani... Ali, mislim da je suština u tome što Dveri nisu prešle cenzus Млађони, Срђан Шијакињић, Ћириличар and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ali, mislim da je suština u tome što Dveri nisu prešle cenzus ...и само да кажем да је Вучић урадио највише у последњих пар месеци... Претпостављам да тебе више дотиче овај део о наводној дискриминацији жена али чињеница јесте да неко влада у твоје и моје име само зато што се родио као женско, зар не? И у коментарима лепо питају, зар не би било боље да у твоје и моје име влада паметан, којег год пола? Ћириличар, Trifke and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ah, i pre no što sam otvorila, znala sam da je tekst sa NSPM Oni su uvek jadni obespravljeni :roll_eyez: Naravno da postoji pozitivna diskriminacija žena i manjina u politici, pošto su dugo bili negativno diskriminisani... Ali, mislim da je suština u tome što Dveri nisu prešle cenzus Баш Вам се ухватио тај чмичак на језику... :bleh: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 И у коментарима лепо питају, зар не би било боље да у твоје и моје име влада паметан, којег год пола? Nemo' se brineš, 30% žena raspoređenih po svim partijama i nekoliko mesta za manjine neće odmoći onome što će ostatak parlamenta ubrljati... Милан Ракић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Баш Вам се ухватио тај чмичак на језику... :bleh: Prijaviću te za zdravstveno baksuziranje DVERI NISU PREŠLE CENZUS :bleh: :bleh: :bleh: Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ти позитивно-дискриминаторски закони увек покушавају да исправе криве дрине у самом систему. Пре свега је бесмислено да се сви гласови у Србији сабирају, па да се то онда расподељује некаквим апстрактним листама, уместо да свака мала месна заједница (или која год друга административна јединица) бира конкретне људе. Да је систем другачији, свако би имао свог представника и не би морали да их вештачки угуравају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Nemo' se brineš, 30% žena raspoređenih po svim partijama i nekoliko mesta za manjine neće odmoći onome što će ostatak parlamenta ubrljati... Negde sam citao da vlade u kojima vecinu cine zene su najkorumpiranije. Primer Svedska. :bleh: "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Nemo' se brineš, 30% žena raspoređenih po svim partijama i nekoliko mesta za manjine neće odmoći onome što će ostatak parlamenta ubrljati... Дакле, индиректно подмећеш да ја желим да парламент убрља...нешто? Мислим, са овим "немој да бринеш..."? Изгледа да ниси схватила суштину приче о изборном закону са наводом свега две проблематичне тачке истог. Али, добро. Тако је, како је. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Дакле, индиректно подмећеш да ја желим да парламент убрља...нешто? Ne, JA tvrdim da će parlament ubrljati... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Поента текста је да је Србија политички нестабилна јер мањине сигурно улазе у парламент и јер је трећина жена ту само јер су жене. Испада да је остатак посланика, 2/3 проверено способан, а да су све жене проверено неспособне или шта већ и да треба само да избацимо мањине или убацимо и све остале странке у скупштину, без обзира колико су освојиле, па да се стабилизујемо. Важи... Ћириличар and DankaM је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 уместо да свака мала месна заједница (или која год друга административна јединица) бира конкретне људе. Ово је један од врло добрих предлога. До сад смо имали појаву да су поједини региони, градови или села добијали неке инвестиције из простог разлога што су грађани тих места стизали до парламента на досадашњи начин. Па је подржавано то да се гурају на високе позиције у партијама да би асфалтирали пут или довели струју (наравно, има и других бенефиција, ово је само карикирање). Да ли би системом у којем сви имају своје, директно изабране представнике, омогућили да сваки део земље буде подједнако уважаван и развијан? Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 pošto su dugo bili negativno diskriminisani... That doesn't make it right Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Март 19, 2014 Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Ти позитивно-дискриминаторски закони увек покушавају да исправе криве дрине у самом систему. Ти позитивно-дискриминаторски закони увек покушавају да исправе криве дрине у самом систему. Sa ovim se slažem, apsolutno bi bilo bolje da se podstiče učešće manjinskih grupa i žena u politici, i da ne moraju da se veštački "ubacuju"... "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Март 19, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 19, 2014 Поента текста Поента текста је да изборни закон има недостатака и да га треба мењати. Са два примера недостатака. Има их још, само ако човека интересује тема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука