Jump to content

Тачност Библије?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Sveštenik posle Liturgije beseda o Jevandjeliju:

Sve ovo draga braća u Hristu nije suva Istina,jer kod Marka se govori o žutim gatjama dok Luka tvrdi da se je Hristos presvukao u crvene.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Al si naporan ponekad..... 

http://infidels.org/library/modern/paul_carlson/nt_contradictions.html

Dosta ti je jedan link ima poprilichno lepo izlozeno gomila neusglasica u prici. Mrzi me da ga citam celog, ne mogu moj mozak da trosim na te gluposti. Ja sam ti nesto bratski savetovao kao neko ko NIJE BIO U VERi i SAD JESTE. 

A ti to uzmi kako god 'oces i radi sa tim sta god 'oces. 

Ne zelim vise vremena da trosim na diskusije. Svako dobro u gospodu zelim.

Добро ти ово кока кола православље. ;) Очекивали смо цитате озбиљних Православних теолога. Нема везе, други пут. 

Подели на овим сајтовима

Добро ти ово кока кола православље. ;) Очекивали смо цитате озбиљних Православних теолога. Нема везе, други пут. 

• In Matthew, Mark and Luke the last supper takes place on the first day of the Passover (Matthew 26:17,Mark 14:12Luke 22:7).
  • In John's gospel it takes place a day earlier and Jesus is crucified on the first day of the Passover (John 19:14).

Sta je to ako nije greska? Ako nisu promaseni datumi? 

Sto se tice navodnih gresaka brat Borislav je dao odgovor 

http://www.pravoslavniforum.com/index.php?topic=4703.0

i rekao vise manje isto sto i ja... jel vi ljudi uopste citate.... ja mislim da ne... 

Не значи, јер "све је Писмо богонадахнуто, и корисно за учење, за карање, за исправљање, за васпитавање у праведности", као што каже Св. апостол Павле у 2. Тим. 3, 16. Што се тиче оних делова Писма који садрже неке историјске нетачности, и они су богонадахнути, с тим што је Господ, поштујући не само слободу сваког човека, већ и његове људске слабости (али не грехе и страсти!), допустио писцу да, по слабости људског сећања, унесе у Свети спис и неке нетачне податке, уколико они не утичу на правилно преношење спасоносне Господње поруке и поуке. Дакле, Бог толико поштује човека да не жели да се меша "сваки час" и исправља неке безначајне погрешке, настале због слабости и непоузданости људског сећања, на пример. Он би, наравно, могао да нас увек и у свему исправља, стварајући на тај начин од нас својеврсне роботе, али Његов циљ није наша фактографска непогрешивост, него наша светост.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

I opet se čudim čudim i čudim.

Da li je moguće da se govori o greškama u Svetom Pismu???

Ima li neko razuman ovde, zašto ako imamo saznanja o greškama, jednostavno te greške ne navodimo (izuzmemo ih iz originala)

Biblija i dalje je po meni sušta Istina a vama nek se diže kosa na glavi objašnjavajući da nije.

Šta li se tek za Istinitost Svetog Predanja tiče ako neko mrtav hladan govori o greškama u Pismu....

Bitno li je o tome govoriti??? žurim...

Подели на овим сајтовима

Извини, ако тако утичемо на тебе, а не верујем да би се Владика Давид сложио са тобом по питању твог става о Светом Писму. Слаб си ученик. 

Шта ти је,знаш оно кад ученик претекне учитеља :)

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Милосављевић је у праву. Изворно хришћанство на Библију не гледа како, на пример, ислам посматра Кур`ан. Можда само неки протестанти.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Милосављевић је у праву. Изворно хришћанство на Библију не гледа како, на пример, ислам посматра Кур`ан. Можда само неки протестанти.

A i ti si u ovoj mojoj sekti? 

Подели на овим сајтовима

Атеизам је највећи протестантизам

Као што су гордост и узношење ума са висине небеске ђавола сурвали у бездан, тако смирење и кротост човека узвисују од земље на небо.

Подели на овим сајтовима

Атеизам је највећи протестантизам

Kakav te ateizam spopada brate mili? 

Ti izgleda u svakoj kritici tvog teoloskog pogleda vidis ateizam.....

Подели на овим сајтовима

A mi nismo deo izvornog Hrišćanstva?

Preterali ste sa izmišljotinama nego dajte citat nekih Svetih otaca Hristove Crkve koji su se bavili problematikom grešaka u bibliji!!!

To što se vas dvoje milujete priča samo o vašoj sujeti.

Ajde sada malo ozbiljnih tekstova gde se govori o greškama u bibliji! Do tada vi ste i kao Ličnost izmišljotine jer niste dosledni vaših reči.

Dakle očekujem Milosavljeviću tekstove od ljudi koji ti ne gade pravoslavlje a pogotovo ih nestrpljivo očekujem zato što nisu u suprotnosti sa ljudima koje si ti deklarisao da mogu da ti omrznu veru.

Sećaš li se koga si sve nabroojao? Njihovi tekstovi siguran sam takodje delovaće na tebe da omrzneš i teraće te iz Crkve eto koliko te udaljujemo srdjan i ja. Dakle nemoj da razvodnjavaš nego se drži dijaloga i šta se bukvalno traži kao odgovor.

Подели на овим сајтовима

Препоручио бих и једнима и другима да прочитају Уводе, опште и посебне и Старог и Новог Завета... Можда ће онда бити лакша комуникација и то дељење етикета и којекаквих атрибута...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...