Јанко Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 "Ко хоће да поштује нека поштује, а ко неће нека иде где хоће" кажеш. Значи, ми би се затворили у односу на остали свет, држећи до своје исправности и чистоте. То је тако фарисејски. Ми смо у свету, али нисмо од овога света. То треба нешто да нам говори и о покушају прављења институција овог типа. П.С. Пошто си против свега паганско-римског, јеси ли и против Јулијанског календара, пошто је и он изворно-пагански? DYNABLASTER, Manastir Bradaca, Срђан Шијакињић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Нисам ни рекао да је римско право апсолутно лоше, само сам рекао да ми имамо свој правни систем. Па и део закона који се односи на грађанско право у Законоправилу чини и збирка закона из Јустинијановог законодавства. Брале, то ти је део Римског права, Јустинијанове кодофикације. Јел си ти уопште погледао уџбеник из римског права? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Нема, брате, терања. Може да ради ко шта хоће и да верује у шта хоће. На пример: хомосексуалци могу да имају дечка, али не могу да имају геј параду или да се држе за руке на улици. То важи за сваку врсту неморала. Не може да се рекламира. Е па то тамо не пише... Тамо се штошта забрањује и проглашава кривичним делом... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2014 On 13.3.2014. at 22:54, Милосављевић рече Кажи ми тачно, шта је православно у томе наметати неком нешто? Што се тиче овог твог за педере, постојала је таква "православна" држава, где је хомосексуализам био нелегалан, звала се СССР. Него која је та Хришћанска државност, где је Христос зборио о томе, на ком сабору се о томе дискутовало? У сваком систему ти се нешто намеће. Сада нам се намеће ''демократија'', теби се свиђа, ја је нећу. Што ми је намећете? У Русији је и сада хомосексуализам нелегалан и то је добро. Имаш у Библијској историји примера када и под којим условима Бог благослови један народ јаком дражавом, а када допусти да тај исти народ падне у ропство. Ми хоћемо ''демократију'', нећемо Бога, зато смо у ропству. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Bas me zanima na koji hriscanski nacin bi se po ovome kaznjavalo na primer,farbanje kose kod zena ili igranje fudbala nedeljom,za muskarce.Mislim da bi zatrpavanje kamenjem bilo onako,bas bogougodno... DYNABLASTER, Милан Ракић and horatio је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Bas me zanima na koji hriscanski nacin bi se po ovome kaznjavalo na primer,farbanje kose kod zena ili igranje fudbala nedeljom,za muskarce.Mislim da bi zatrpavanje kamenjem bilo onako,bas bogougodno... Немој... Каменовање зна се за шта служи... За барвање иде "нуларица", а за минђуше, зна се-откидање уха... Тако да даме, чувате се... А ко је аутор овога? `ел зна неко? Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 У сваком систему ти се нешто намеће. Сада нам се намеће ''демократија'', теби се свиђа, ја је нећу. Што ми је намећете. Значи ја ти намећем да ја могу да будем шта оћу, а теби се то не свиђа, и ја теби намећем да ти мене пустиш на миру да ја будем шта оћу? Ал сам ти нарушио личност, интегритет, имовину, психу, духовно стање... Ја значи оћу тебе да пустим на миру, да ти будеш шта хоћеш али тражим и да ти мене пустиш на миру да ја будем шта ја хоћу. Ти са друге стране хоћеш да ти будеш шта ти хоћеш, али хоћеш и да други буду шта ти хоћеш? Ја ба те проблеме немам, нека буде ко шта оће док не шкоди другима у правом смислу те речи. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Има ту идеја, није да није... Ал` ми није јасно, како "повеза" у 9. ставу чини ми се, естетску хирургију и лажно сведочење... Читаво поподне размишљам о томе... Polako. O tome će odlučiti aristokratija najstručnijih, ali bez intelektualaca i ekonomista. horatio, Милан Ракић and Deki992 је реаговао/ла на ово 3 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Већина садашњих правних система у свету је изграђено на основама римског права. Чак и државе које немају правне системе засноване на римском праву, на правним факултетима проучавају римско право. Кажем ''паганско'', зато што постоји још од оснивања римске (паганске) државе, а заснивало се на примитивном зборнику, који је садржао велики број прописа и закона који су важили кроз читаву римску историју. Временом се усавршавало и ево данас доминира у свету. Није то ништа лоше... али има и боље. Наиме, Свети Сава је 1219. године саставио Законоправило. То је био први српски устав. Законоправило је регулисало веома велику област друштвених односа, како црквених, тако и грађанских и има своју оригиналност и вредност. Свети Сава је у своје Законоправило унео и бројне прописе о заштити сиромашних и угрожених слојева друштва. Наглашен је складан однос између духовне и световне власти. На темељима Законоправила урађен је Душанов законик. Поред прописа којима је уређивао положај српске Цркве и властеле, Законик је садржао и прописе брачног права, грађанскоправне и кривичноправне прописе, као и правила судског поступка. Са обзиром на ширину области друштвених односа које је уређивао, Законик се сматра уставом средњовековне Србије. И да, у праву си, мислим на дословно поштовање Божјих заповести, а то се односи на јавна места, где не сме да се пропагира њихово кршење, а и на 3. и 5. књигу Мојсијеву у којима се уређују друштвени односи, а саставни су део Законоправила Светога Саве и Душановог Законика. Брате, пробај да узмеш у обзир следеће - римско право је темељ (неких) модерних правних система пре свега у, да тако кажем, техничком смислу, не у вредносном. права савремених друшава користе институте који су настали у римском праву (рецимо размена добара у друштву је регулисана разним уговорима - нпр. уговор о продаји - ) али то не значи да су вредности савремених држава исте као вредности римске државе. Уосталом, већ су Хорације и Млађо говорили о томе. Него, како би у пракси забранио да се пропагира кршење 10 заповести? шта би радио са муслиманом који би да прича о Алаху јавно (немој имати других богова сем мене) или са неким ко би да се клања свом новокупљеном плејстејшну 4 (не прави идола)? Са којим правом би забранио да неко чини прељубу, тј. све оно што хришћанство сматра прељубом а неки у томе не виде ништа лоше? Па онда дан одмора, поштовање родитеља (мада је то већ делимично усвојено и у нашем праву јер је свако дужан да се стара о родитељима) итд итд... Схваташ шта хоћу да кажем, како бранити људима да раде неке ствари које никог не угрожавају, а да то не буде најбруталније укидање слободе? Када сам Христос не натера никог ни на шта, већ је и страдао због поштујући људску слободу... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2014 "Ко хоће да поштује нека поштује, а ко неће нека иде где хоће" кажеш. Значи, ми би се затворили у односу на остали свет, држећи до своје исправности и чистоте. То је тако фарисејски. Ми смо у свету, али нисмо од овога света. То треба нешто да нам говори и о покушају прављења институција овог типа. П.С. Пошто си против свега паганско-римског, јеси ли и против Јулијанског календара, пошто је и он изворно-пагански? Е сад, нисам тако рекао. Ми се не затварамо у односу на остали свет. Ми само треба да се чувамо незнабожачких обичаја, а и они су деца Божија, наша браћа и сестре. увек су добродошли, само морају да поштују наше законе и обичаје, који се разликују од њихових, као што ти мораш да поштујеш строге законе и обичаје када одеш у Немачку или Саудијску Арабију. То је ваљда нормално. Наравно да сам против римског Јулијанског календара, јер имамо свој, који рачуна врема од настанка света. О томе сам писао на овој теми:https://www.pouke.org/forum/topic/31792-julijanci-vreme-je-za-promene-ili-ne/page-26#entry1025010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Имаш у Библијској историји примера када и под којим условима Бог благослови један народ јаком дражавом, а када допусти да тај исти народ падне у ропство. Ми хоћемо ''демократију'', нећемо Бога, зато смо у ропству. Ја имам и Бога и демократију. А нисам у некаквом робству. а демократија је то што ја имам бога, а поштујем мишљење и право на избор оних који га немају. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2014 On 13.3.2014. at 23:21, Милан Ракић рече Е па то тамо не пише... Тамо се штошта забрањује и проглашава кривичним делом... Рекао сам да има ситнијих застрањивања у тексту, али да је идеја добра. Када ја будем преузео власт у држави (никад се не зна ), направићу одређене исправке, али суштина остаје иста. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Рекао сам да има ситнијих застрањивања у тексту, али да је идеја добра. Када ја будем преузео власт у држави (никад се не зна), направићу одређене исправке, али суштина остаје иста. Иначе јел капираш ти да када би имао православну државу, казна за убиство не би могла да буде затвор? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Натан Написано Март 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Брале, то ти је део Римског права, Јустинијанове кодофикације. Јел си ти уопште погледао уџбеник из римског права? Знам да је то део римског права, али је и део Законоправила и немам ништа против тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Март 13, 2014 Пријави Подели Написано Март 13, 2014 Рекао сам да има ситнијих застрањивања у тексту Ситнијих!? О Боже. Ти се баш добро шалиш овде са нама.. Сам против свих... Deki992 and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука