Jump to content

Православна држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Рекао сам да има ситнијих застрањивања у тексту, али да је идеја добра.

да л би могао да ми објасниш шта фали овој другој, либералној идеји да свако има право да живи како год хоће и да сви буду равноправни све док нико никога не угрожава? годинама се већ с времена на време поведе на форуму дискусија о односу цркве и државе и манама либерализма, а никад нисам чуо стрпљив покушај да се објасни лепо шта фали томе да свако има право да ради шта хоће са својим животом? :) 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Сам против свих... 

радовац :)))  

• Волим 1

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Пази, можда није лоша идеја - ако је по Старом Завету могли би да имамо више женских... :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Значи ја ти намећем да ја могу да будем шта оћу, а теби се то не свиђа, и ја теби намећем да ти мене пустиш на миру да ја будем шта оћу?

Ал сам ти нарушио личност, интегритет, имовину, психу, духовно стање...

Ја значи оћу тебе да пустим на миру, да ти будеш шта хоћеш али тражим и да ти мене пустиш на миру да ја будем шта ја хоћу.

Ти са друге стране хоћеш да ти будеш шта ти хоћеш, али хоћеш и да други буду шта ти хоћеш?

Ја ба те проблеме немам, нека буде ко шта оће док не шкоди другима у правом смислу те речи.

Да, квазидемократски систем који ти се толико свиђа је нама понудио читаву палету избора... од којих можемо да страдамо: бомбе, усташе, па опет бомбе, лдп, крстареће ракете, осиромашени уранијум, касетне бомбе... Има још, ал' не би'. 

Подели на овим сајтовима

никад нисам чуо стрпљив покушај да се објасни лепо шта фали томе да свако има право да ради шта хоће са својим животом?

То је стварно ултра-екстремистичка идеја... Да свако живи како `оће... Најежим се од саме помисли да неко заведе такав ужас. :)

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да, квазидемократски систем који ти се толико свиђа је нама понудио читаву палету избора... од којих можемо да страдамо: бомбе, усташе, па опет бомбе, лдп, крстареће ракете, осиромашени уранијум, касетне бомбе... Има још, ал' не би'. 

лепо си рекао - квазидемократски... сви смо ми овде против тога, али ако су многи облатили либерализам позивајући се на њега а радећи све као нацисти, то не значи да је сама идеја лоша, као што ни то што су се инквизитори позивали на хришћанство не говори ништа лоше о хришћанству самом...

Подели на овим сајтовима

Ајд да мешамо бабе и жабе... то нам је омиљени спорт овде....

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 13.3.2014. at 23:38, Срђан Шијакињић рече

Брате, пробај да узмеш у обзир следеће - римско право је темељ (неких) модерних правних система пре свега у, да тако кажем, техничком смислу, не у вредносном. права савремених друшава користе институте који су настали у римском праву (рецимо размена добара у друштву је регулисана разним уговорима - нпр. уговор о продаји  - ) али то не значи да су вредности савремених држава исте као вредности римске државе. Уосталом, већ су Хорације и Млађо говорили о томе.

Него, како би у пракси забранио да се пропагира кршење 10 заповести? шта би радио са муслиманом који би да прича о Алаху јавно (немој имати других богова сем мене) или са неким ко би да се клања свом новокупљеном плејстејшну 4 (не прави идола)? Са којим правом би забранио да неко чини прељубу, тј. све оно што хришћанство сматра прељубом а неки у томе не виде ништа лоше? Па онда дан одмора, поштовање родитеља (мада је то већ делимично усвојено и у нашем праву јер је свако дужан да се стара о родитељима) итд итд... Схваташ шта хоћу да кажем, како бранити људима да раде неке ствари које никог  не угрожавају, а да то не буде најбруталније укидање слободе? Када сам Христос не натера никог ни на шта, већ је и страдао због поштујући људску слободу...

Господ Исус Христос је позивао на поштовање Божјих заповести, а према богохулницима није био благ. Погледај шта је урадио са трговцима Храму. Растер'о је банду.

Подели на овим сајтовима

а према богохулницима није био благ. Погледај шта је урадио са трговцима Храму. Растер'о је банду

мислим да је јасно да нас тип тролује.

Подели на овим сајтовима

Tako je, tako i mi treba politicare vise da rasteramo.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Господ Исус Христос је позивао на поштовање Божјих заповести, а према богохулницима није био благ. Погледај шта је урадио са трговцима Храму.

Не верују сви грађани у Господа Исуса Христа, шта ћемо са том чињеницом? Ако тролујеш ставрно није фазон, треба да спремам испит :)))  

Подели на овим сајтовима

да л би могао да ми објасниш шта фали овој другој, либералној идеји да свако има право да живи како год хоће и да сви буду равноправни све док нико никога не угрожава? годинама се већ с времена на време поведе на форуму дискусија о односу цркве и државе и манама либерализма, а никад нисам чуо стрпљив покушај да се објасни лепо шта фали томе да свако има право да ради шта хоће са својим животом? :)

То сад живимо, свако ради шта хоће. Либерална демократија = анархија.

Подели на овим сајтовима

Не верују сви грађани у Господа Исуса Христа, шта ћемо са том чињеницом? Ако тролујеш ставрно није фазон, треба да спремам испит :)))  

Kako sta cemo...Odmah na stolicu....elektricnu. :D

Подели на овим сајтовима

У праву си, нама треба чврста рука фашизма.

Набијање на колац, разапињање на крст и спаљивање јеретике, неверника, блудника и оних који не поштују закон.

Божијег закона има сви да се плаше и да стрепе.

почистићемо нервернике икквизицијем, малтретираћемо их док не признау грехе а затим убијати Господу на истину.

То је права Држава. Православна. Тотално у духу православља.

Не треба нам прљави либелаирзам у ком праведник не може да спаљује јеретике, грешнике и безбожнике који врше страшан злочин према верујућем тако што не деле исту веру са њиме, те заслужују по том дубоко верујећем човеку страшну казну.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

Далееееко смо ми брате мој од либералног и од демократије, какву слободу имаш кад те држава гази како 'оће, од оних мајстора на шалтеру за вађење личних до ових који седе у скупштини и намишљају који намет да ти набаце... каква слобода кад не може да се одржи геј парада (о којој лично не мислим ништа добро) јер има толико људи који су спремни да најбуквалније другом човеку отворе лобању, кад не могу да подигнем стипендију на пасош у банци, иако има отисак прста и слику... и тако, примера је безброј. :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...