Jump to content

Православна држава

Оцени ову тему

Препоручена порука

Имам осећај да кад би постојала "православна држава" да би то било нешто нај неправославније на свету.Можда нисам у праву, ко зна! :)

Царство Божије није у речи него у сили

Подели на овим сајтовима

Тако је, то ће да узвикују сви европски пагански народи који за Бога не маре.

За господа се мари вером, срцем, лиргијом, крстом и припадношћу цркив

За маркса, хитлера, стљина, лењина се мари припадношћу држави.

Већина садашњих правних система у свету је изграђено на основама римског права. Чак и државе које немају правне системе засноване на римском праву, на правним факултетима проучавају римско право. Кажем ''паганско'', зато што постоји још од оснивања римске (паганске) државе, а заснивало се на примитивном зборнику, који је садржао велики број прописа и закона који су важили кроз читаву римску историју.

Није тачно. Само део европских правних система изграђен је на Римском праву. Америчке правне традиције, енглеска, америка, аустралија, канада, и још гомила других зељма су изграђене на КОМОН ЛОВ, то јест обичајном праву.

Друга ствар, о римском праву јако слабо знаш. Оно је важно јер је важно за историју развоја права јер се тамо јављају неке прве правне институције, као што су различите врсте уговора, стипулација, писани, квази контракти итд. Институције на којима се базира право. Али немају никакве везе са паганизмом, осим стипулације која је била пагански уговор (данас се не користи) где се изговарале речи и кунуло се у богове да ће те речи да се испуне.

Слава је такође паганска традиција па видим да ти не смета нешто пуно.

И на крају... римско царство је било и хришћанско, визнатија која је носиоц наше вере, и по теби (верујем)  православна држава је сматрала да је наследник римскго царства.

Итд.. у принципу везвезе ти је прича, нереална... и слабо познајеш право и државне системе.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Страхиња Матковић

"Имам осећај да кад би постојала "православна држава" да би то било нешто нај неправославније на свету.Можда нисам у праву, ко зна! :) "

------------------------------------------------------------

:)):)) :)):)) :)):))

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Може ли једно питање тј да ли могу добити одговор на исто: да ли је Византија била православна држава?

Источно римско (византијско) царство је трјало преко хиљаду година, зато што се темељило на Хришћанској државности и сачувало веру Хришћанску у њеном изворном облику - Православљу. 

Подели на овим сајтовима

nema ništa od "pravoslavne države" to jeste države koja bi tijerala zakonima ljude na pravoslavno ponašanje zato sto bi to bilo antipravoslavno...

Нема, брате, терања. Може да ради ко шта хоће и да верује у шта хоће. На пример: хомосексуалци могу да имају дечка, али не могу да имају геј параду или да се држе за руке на улици. То важи за сваку врсту неморала. Не може да се рекламира. 

Подели на овим сајтовима

Источно римско (византијско) царство је трјало преко хиљаду година, зато што се темељило на Хришћанској државности и сачувало веру Хришћанску у њеном изворном облику - Православљу. 

E, фино, онда би требало знати да све те зле паганске земље су то право добиле управо из Византије или Источног римског царства (Ромејског царства). Конкертно информисати се о Јустинијану и његовој кодификацији римског права. Он сам, фигурира, као први Византијски цар... гле чуда-православна држава не само да почива на римском праву, неего га још и невјероватно развија и употребљава.... Налазиш ли неки проблем у овоме тј одређену неконзистентност у твом погледу на свијет? 

Подели на овим сајтовима

Нема, брате, терања. Може да ради ко шта хоће и да верује у шта хоће. На пример: хомосексуалци могу да имају дечка, али не могу да имају геј параду или да се држе за руке на улици. То важи за сваку врсту неморала. Не може да се рекламира. 

Како могу да имају "дечка"? То је забрањено? Могао бих сада ту да џангризам о разлици између моралног и легалног, али нећу... ово су ти опасне фреквенције брате...

Подели на овим сајтовима

Кажи ми тачно, шта је православно у томе наметати неком нешто?

Што се тиче овог твог за педере, постојала је таква "православна" држава, где је хомосексуализам био нелегалан, звала се СССР.

Него која је та Хришћанска државност, где је Христос зборио о томе, на ком сабору се о томе дискутовало?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ја сам често замишљао хеви метал државу... скандинавци су близу тога,Финска понајвише... :good2:

Што се тиче православне , од тога нема ништа...стадо је мало по Христовим речима и тако ће и остати...

Битно је да то мало буде и остане верно ! molimoli

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

E, фино, онда би требало знати да све те зле паганске земље су то право добиле управо из Византије или Источног римског царства (Ромејског царства). Конкертно информисати се о Јустинијану и његовој кодификацији римског права. Он сам, фигурира, као први Византијски цар... гле чуда-православна држава не само да почива на римском праву, неего га још и невјероватно развија и употребљава.... Налазиш ли неки проблем у овоме тј одређену неконзистентност у твом погледу на свијет? 

Нисам ни рекао да је римско право апсолутно лоше, само сам рекао да ми имамо свој правни систем. Па и део закона који се односи на грађанско право у Законоправилу чини и збирка закона из Јустинијановог законодавства.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...