свештеник Александар Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Милане Николићу обриши слине балавче када овако лупаш о Косову и Метохији,џаба ти твоја интересовања о Тријадологији. Svetlana Pecin-Saraguda, Walter, Ђорђе Р and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Па ако ти то није јасно из његовог текст, поготово уводног, односно првог дела, онда џаба... Није ми јасно,ако мислиш на одговор у виду поезије из косовског циклуса народних песама... Као друго,то вечито подсећање на свету косовску земљу,мислим да су Срби мало задоцнили да то схвате(читај-постали побожни),мада не разумем зашто је нека земља светија од друге... Грци су изгубили Кападокију центар њихове духовности,и комплет се иселили из ње, па нису изгубили веру... "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Зосима не разумеш зашто је нека земља светија од друге зато што си безосећајни и размажени београдчић коме је врхунац теологије да он- лајн вређа из топле собе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 sve je to tacno u vezi aktuelne vlasti a sigurno i svih prethodnih vlasti. dno dna smo. samo vladika izgleda voli da gleda svet kroz ruzicaste naocale, o kom to Nebozemnom narodu on govori ("Срби су заиста Небоземни народ, јер нам је таква вера, и таква историја – откако смо познали Христа Богочовека, поверовали Распетоме и Васкрсломе, и пошли за Њиме – Јагњетом Божјим, кудгод Оно пође (Откр.14,4) -Његовим и нашим Крсноваскрсним путем")?????? gde je ta Nebozemna Srbija i Nebozemni narod? NEMA GA. izgleda da je nama Srbima uvek bilo i ostalo lakse "filozofirati" o tudjem poslu a svoj ne gledati, uvek je bilo lakse svaliti krivicu (makar i opravdano) na drugoga a mnogo tesko pogledati svoj deo odgovornosti. sta to crkva cini u svom domenu? kako to da je ova Srbija ovakva kakva je? o kakvoj to Krsnovaskrsnoj Srbiji i Kosovu on prica kada Srbija evidentno DUHOVNO umire? sta su Vladike i Patrijarh konkretno preduzeli po pitanju vaskrsenja ovog naroda iz ruku kako rece zapadnih i istocnih smutljivaca? nista. nego i sa jednima i sa drugima koketiraju kroz razne "forume" "fondacije" "bratstva" i "donacije". sta su direktno i konkretno preduzeli da se usprotive vlasti ako smatraju da to treba? nista. nego su uvek tu da se narod malo primi i izbusa o svetoj srbiji, sto naravno ima malu materijalnu cenu. sta je crkva konkretno uradila u ovoj drzavi, kakav konkretan doprinos je dala, da bi imala pravo da se ovako mesa u trenutnu politiku? nista. cast istorijskom nasledju koje je bogato, ali OVA crkva (danasnja) apsolutno ne radi nista osim sto obnavlja svoja zdanja i koliko moze bavi se politikom. licno mislim da je ovde ipak rec o onoj nasoj staroj strasti "slavske politike" u kojoj se samo zna mnogo mudrovati a veoma slabo delati (ako ikako). Зосима је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Зосима не разумеш зашто је нека земља светија од друге зато што си безосећајни и размажени београдчић коме је врхунац теологије да он- лајн вређа из топле собе. Ја овде видим само једну особу која вређа и користи уличарски речник, а то није Зосима... Avocado, Aquilius Cratus, R.Žiskar and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Зосима не разумеш зашто је нека земља светија од друге зато што си безосећајни и размажени београдчић коме је врхунац теологије да он- лајн вређа из топле собе. blago nama sa tobom. kakav duhovni gorostas. clap clap clap clap clap clap Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Није ми јасно,ако мислиш на одговор у виду поезије из косовског циклуса народних песама... Као друго,то вечито подсећање на свету косовску земљу,мислим да су Срби мало задоцнили да то схвате(читај-постали побожни),мада не разумем зашто је нека земља светија од друге... Грци су изгубили Кападокију центар њихове духовности,и комплет се иселили из ње, па нису изгубили веру... Лепо сам ти рекао, увод, и први део текста. Све је рекао. Ако не можеш да разликујеш први од другог дела текста на основу садржаја, поруке и стила писања, односно промене карактера нарације, онда ништа...али подразумева се да размишљаш и читаш текст као Хришћанин, а не као атеиста. Што се тиче Грка, они су се иселили под принудом, односно протерани су из Мале Азије, и нису изгубили веру, баш као што и многи Срби нису изгубили веру у погледу Косова и Метохије, док многи, и то они који су на одговорним функцијама јесу, и тиме се показаше као неспособни да воде ову државу и овај народ. Мислим, глупо је било шта причати после ових владикиних надахнутих речи. Треба ћутати и дубоко размишљати о свему што је написао. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ja mislim da bi trebali da u pregovore oko Kosova i Metohije ukljuce i Dr. Seselja, da naprave video link pa da se cuje i druga, Srpska strana, a ne samo Albanska ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Косово више неће постојати у Царству Небескоме. Не смемо се за Косово борити као за Царство Небеско. Јако је неодговорно од стране српске Цркве што стимулише српски народ да размишља о очувању Косова у границама Србије. То није посао Цркве и време је да раскине са таквим посветовњаченим понашањем. Треба да будемо задовољни што власти на Косову - више она светска - гарантује сигурност црквеног власништва. Народ је попунио градове и села на Косову, што силом, што преваром, што уценом, што праведном куповином - све то промишљу Божијом, и тај народ није српски. Црква је у великој кризи унутар Себе, а овим испадима покушава се замаглити стварност. Православни хришћани су постали неспособни за аутентичан живот по Јеванђељу и то траје вековима. У свету се могу набројати на прсте литургијске заједнице по узору на прву Цркву. Не видимо да смо постали део таме од овога света тиме што смо у пракси легализовали солипсистичку индивидуалност код већине чланова. Све то се да исправити јер је Бог свемогућ. Само ће мера ,,карања'' (преваспитања) бити неизвесна. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
μαρὰν ἀθά Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 sve je to tacno u vezi aktuelne vlasti a sigurno i svih prethodnih vlasti. dno dna smo. samo vladika izgleda voli da gleda svet kroz ruzicaste naocale, o kom to Nebozemnom narodu on govori ("Срби су заиста Небоземни народ, јер нам је таква вера, и таква историја – откако смо познали Христа Богочовека, поверовали Распетоме и Васкрсломе, и пошли за Њиме – Јагњетом Божјим, кудгод Оно пође (Откр.14,4) -Његовим и нашим Крсноваскрсним путем")?????? gde je ta Nebozemna Srbija i Nebozemni narod? NEMA GA. izgleda da je nama Srbima uvek bilo i ostalo lakse "filozofirati" o tudjem poslu a svoj ne gledati, uvek je bilo lakse svaliti krivicu (makar i opravdano) na drugoga a mnogo tesko pogledati svoj deo odgovornosti. sta to crkva cini u svom domenu? kako to da je ova Srbija ovakva kakva je? o kakvoj to Krsnovaskrsnoj Srbiji i Kosovu on prica kada Srbija evidentno DUHOVNO umire? sta su Vladike i Patrijarh konkretno preduzeli po pitanju vaskrsenja ovog naroda iz ruku kako rece zapadnih i istocnih smutljivaca? nista. nego i sa jednima i sa drugima koketiraju kroz razne "forume" "fondacije" "bratstva" i "donacije". sta su direktno i konkretno preduzeli da se usprotive vlasti ako smatraju da to treba? nista. nego su uvek tu da se narod malo primi i izbusa o svetoj srbiji, sto naravno ima malu materijalnu cenu. sta je crkva konkretno uradila u ovoj drzavi, kakav konkretan doprinos je dala, da bi imala pravo da se ovako mesa u trenutnu politiku? nista. cast istorijskom nasledju koje je bogato, ali OVA crkva (danasnja) apsolutno ne radi nista osim sto obnavlja svoja zdanja i koliko moze bavi se politikom. licno mislim da je ovde ipak rec o onoj nasoj staroj strasti "slavske politike" u kojoj se samo zna mnogo mudrovati a veoma slabo delati (ako ikako). Све је тачно што кажеш у вези са Српском црквом данас, и кокетирају и шурују, и шићаре по цену многих компромиса...али не видим како се то све односи на овај текст владике Атанасија, обзиром да он када говори о небоземном народу и крстоваскрсној Србији, подразумева једну историјску перспективу, кроз коју када се погледају и наша прошлост и наша садашњост, овај народ се заиста у својим страдањима пројављује као небоземан и крстоваскрсан народ. Овај текст је путоказ шта и како треба радити за будућност, да се исправе грешке и крене правим путем. Ђорђе Р је реаговао/ла на ово 1 "Наситио сам се преслатких причешћа Раја и старао сам се да се не погордим. Напио сам се прегорких вода пакла, али сам се старао да се не утопим у безнађу." Јефрем Катунакијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Треба да будемо задовољни што власти на Косову - више она светска - гарантује сигурност црквеног власништва. e stvarno garantuju nema sta. evo idem da ih izljubim kako su sacuvali crkveno vlasnistvo 17 marta. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Све је тачно што кажеш у вези са Српском црквом данас, и кокетирају и шурују, и шићаре по цену многих компромиса...али не видим како се то све односи на овај текст владике Атанасија, обзиром да он када говори о небоземном народу и крстоваскрсној Србији, подразумева једну историјску перспективу, кроз коју када се погледају и наша прошлост и наша садашњост, овај народ се заиста у својим страдањима пројављује као небоземан и крстоваскрсан народ. Овај текст је путоказ шта и како треба радити за будућност, да се исправе грешке и крене правим путем. nazalost ovaj tekst zaista ima samo tu "istorijsku perspektivu". upravo cinjenica da ovaj tekst moze da sluzi samo kao putokaz za neke buduce aktivnosti govori o porazu aktuelnih pastira i aktuelnog "nebozemnog naroda". osim ovoga potpuno se slazem sa svim recenim. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 @@dragisa, Мислио сам на правно власништво. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 aaaaa pa super, ja te pravno postujem al cek da te malo zapaljjjim.... Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Март 20, 2013 Пријави Подели Написано Март 20, 2013 Ниво .. невероватан ниво.. поред оваквих нас православних Срба.. са оваквим ставом о једном делу земље која нам је дата .. неће нама остати ни територија Београдског пашалука .. Crveni Baron, Ромејац and Саша M. је реаговао/ла на ово 3 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука