Gordana . Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Код мене у крају је престала киша. Богу Хвала! Пг, Volim_Sina_Bozjeg and Православни Србин је реаговао/ла на ово 3 https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Код мене у крају је престала киша. Богу Хвала! И код мене у крају такође, хвала Богу. Gordana ., Пг and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Dve kuce koja je baba napravila od para iz rada po inostranstvu su jedna i druga pod vodom. Da te molitve pomazu trebalo se juce, sada kad je se celo nebo izcedilo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Patrijarh Irinej: Ovo je Božja opomena zbog pripreme skupa bezakonja i mrskog poroka U Sabornoj crkvi u Beogradu večeras je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovati članovi Sabora, a patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja. ''Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote'', rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole. On je istakao da nas je snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti". ''Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božija već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja'', rekao je patrijarh. On je dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok, "kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv boga i zakona življenja". Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine. Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej. "Sabor je razgovarao o velikoj, vanrednoj i teškoj nevolji u kojoj se našla čitava zemlja, naš narod i svi koji žive u njoj zbog velikih poplava i elementarne nepogode koja nas je pogodila u majskom periodu kada je to sasvim neuobičajno", rekao je vladika novinarima u Patrijaršiji Prema njegovim rečima, Sabor je odlučio da uradi ono što može - da se molitveno obrate Bogu. Episkop bački je rekao da nije dovoljna samo molitva, već da je važno da se pokaže solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi. Redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u sredu služenjem liturgije u manastiru Studenica, dok je radni deo Sabora nastavljen u četvrtak u Beogradu. http://www.pressonline.rs/info/drustvo/311579/patrijarh-irinej-ovo-je-bozja-opomena-zbog-pripreme-skupa-bezakonja-i-mrskog-poroka.html JESSY, Мајда, jassmina and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Patrijarh Irinej: Ovo je Božja opomena zbog pripreme skupa bezakonja i mrskog poroka Opet ovi novinari prave konstrukcije koje ne mogu da se izvuku iz teksta, da su iole posteni... Млађони and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 мислим да је позив да се помолимо за угрожене сасвим океј, као вид некакве подршке, али молитва за престанак кише ми је мало чудна... као да ће Бог да нас поштеди ако се неко помоли, а неће да нас поштеди ако се нико не моли... Као да Његова доброта зависи од људи, у фазону "е, види ови се моле, ајде да не поплавим ових пар села, ал' да се нису молили не бих дирао кишу"... Или као да је киша казна (поговото у савременом добу кад се поплава може предвидети и спречити) или као да је Бог подесио природу тако да се сваки час меша у њене токове... Све набројано ми не делује превише хришћански, у суштини... Али можда је до мене Мајда and Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Опште је познато да су поплаве мера греха људи на тој територији... А у неким земљама се то дешава сваке године, јер много греше и разне гадости чине. Ti mora da su se ogrešili o Indijance previše. Potomci su specijalisti za takvu vrstu osvete. Imaj to na umu kad te tamo preko "bare" zadesi jaka kiša. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 мислим да је позив да се помолимо за угрожене сасвим океј, као вид некакве подршке, али молитва за престанак кише ми је мало чудна... као да ће Бог да нас поштеди ако се неко помоли, а неће да нас поштеди ако се нико не моли... Као да Његова доброта зависи од људи, у фазону "е, види ови се моле, ајде да не поплавим ових пар села, ал' да се нису молили не бих дирао кишу"... Или као да је киша казна (поговото у савременом добу кад се поплава може предвидети и спречити) или као да је Бог подесио природу тако да се сваки час меша у њене токове... Све набројано ми не делује превише хришћански, у суштини... Али можда је до мене Nije do tebe, patrijarh vec prelazi granice sa ovim svojim izjavama o elementarnim nepogodama kao Boziijim opomenama zbog navodno grijeha i poroka....nije jednom vec vec 260 puta. Лазар Нешић and Kolega2357 је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kolega2357 Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Pravoslavni Srbin malo preteruje sto se toga tice. Deluje mi kao kreacionista neka me ispravi ako gresim. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 мислим да је позив да се помолимо за угрожене сасвим океј, као вид некакве подршке, али молитва за престанак кише ми је мало чудна... као да ће Бог да нас поштеди ако се неко помоли, а неће да нас поштеди ако се нико не моли... Као да Његова доброта зависи од људи, у фазону "е, види ови се моле, ајде да не поплавим ових пар села, ал' да се нису молили не бих дирао кишу"... Или као да је киша казна (поговото у савременом добу кад се поплава може предвидети и спречити) или као да је Бог подесио природу тако да се сваки час меша у њене токове... Све набројано ми не делује превише хришћански, у суштини... Али можда је до мене Ko dobronameran u Srbiji nije pogledao u nebo i zamolio Boga da prestane kiša? Ajde da preispitujemo snagu molitve.... Пг and Gordana . је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Nije do tebe, patrijarh vec prelazi granice sa ovim svojim izjavama o elementarnim nepogodama kao Boziijim opomenama zbog navodno grijeha i poroka....nije jednom vec vec 260 puta. генерално не волим да критикујем стручњаке у њиховим областима (патријарх је у својој области махер у поређењу са мном) али не знам што инсистира на таквом приступу, који код народа ствара - по мом мишљењу - превише упрошћену представу о Богу и односу човека и Бога, природе и Бога. Мислим да то, у некој мери, доприноси свеопштем стању у коме је схавтање Бога, Цркве и иначе већине ствари везаних за веру, код много, много људи превише поједностављено, да не искористим неку грубљу реч... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Фасцинантно. Прогноза је била беше да киша престаје у суботу, а молебан је маркет. трик? Па шта ћемо сад? А да, скренимо тему... Очигледније није могло. Ко има уши а ко нема нек отвори кишобран https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Православни Србин Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Pravoslavni Srbin malo preteruje sto se toga tice. Deluje mi kao kreacionista neka me ispravi ako gresim. Не, ја сам Православни Хришћанин. Kolega2357 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Ko dobronameran u Srbiji nije pogledao u nebo i zamolio Boga da prestane kiša? Ajde da preispitujemo snagu molitve.... ја нисам, не видим шта Бог има са кишом. ако идемо до краја том логиком, какав би то Бог био који чека да Га неко моли да заустави непогоде. Какав би то Бог био који би уредио природу тако да периодично убија људе, а потом је само селективно обуздавао, и то према критеријуму да ли смо се молили или нисмо... Можемо и преиспитујемо, фин предлог... Мени рецимо никад није било до краја јасно (већ смо једном чини ми се дискутовали о томе) чему је поента у молитиви за другог. Ако Бог више воли тог неког од мене а још је и свемоћан, зар ће допустити да добробит тог неког, зависи од тога да ли сам се ја помолио или нисам. Испало би да ако се молим за тог неког, онда ће Бог да му помогне, а ако ја заборавим да се помолим, онда ником ништа... Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 15, 2014 Пријави Подели Написано Мај 15, 2014 Ovde izgleda ne čitamo svi iste knjige. Orthophill, Gordana ., nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука