Gordana . Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Хвала Марти! https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 "Bolje bez Evrope nego bez Kosova" IZVOR: TANJUG Beograd -- Poglavar Srpske pravoslavne crkve patrijarh Irinej rekao da Srbija ne može da se odrekne Kosova i ako je to cena ulaska u EU onda ćemo radije ostati bez Evrope. (Tanjug) "Ako je cena ulaska u Evropu da se otcepi Kosovo, mi se onda zahvaljujemo Evropi. Mi ćemo radije ostati sami bez Evrope, ako to tako mora da bude, ali sa našim Kosovom", rekao je patrijarh Irinej primajući, u Patrijaršiji, učesnike međunarodne Panevropske konferencije o poštovanju ljudskih i verskih prava. Patrijarh je rekao da Srbija ne može da se odrekne Kosova i da međunarodna zajednica mora da nađe rešenje, jer "ako smo tri veka sa Šiptarima mogli da živimo zajedno, zašto ne bismo mogli danas?" Kosovo je naša istorija, kultura, naša duhovnost, rekao je patrijarh i pozvao međunarodnu zajednicu da omogući izbeglim Srbima da se vrate na Kosovo i Metohiju. Patrijarh je podsetio da je njegovo istorijsko sedište u Pećkoj patrijaršiji i da bi, kako je rekao, SPC i naše biće ostalo bez svog srca ako bi Kosovo bilo u drugoj državi. Predsednik Međunarodne panevropske unije Alan Teronir rekao je da ta organizacija nestrpljivo očekuje da Srbija postane punopravna članica Evropske unije, navodeći da Srbija ima evropsku istoriju i kulturu. Panevropska unija će se, rekao je, zauzimati svim snagama da zemlje i narodi Jugositočne Evrope ne čekaju dugo na pridruženje EU. Благовесник and Пг је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Ja da sam na Irinejevom položaju bi još prvog dana otišao u Peć i tamo bi mi bila stolica! Pontifex Emeritus, Sudija and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Ja da sam na Irinejevom položaju bi još prvog dana otišao u Peć i tamo bi mi bila stolica! Пећка Патријаршија (ставропигија, грч. σταυροπηγία ) је независна од рашкопризренске епархије, потчињена је патријарху или синоду, без обзира где се патријарх налазио. И патријарх РПЦ има резиденцију у Москви (Данилов манастир), у главном граду и административном центру РФ. У РФ има мислим 14 мушких и 14 женских ставропигијалних манастира..тако и остали патријарси, сви су углавном у главном граду. Зашто мислиш да треба да иде у Пећ? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 zato što bi to bilo izuzetno dobro za naš narod,jedan divan gest i primjer ostalima... također bi Beogradu oduzeo status glavnog grada,mislim da bi to također bio odličan potez,to ja mislim,jedino što ja nemam nikakvu moć po tom pitanju zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 također bi Beogradu oduzeo status glavnog grada,mislim da bi to također bio odličan potez,to ja mislim,jedino što ja nemam nikakvu moć po tom pitanju А зашто? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 А зашто? iz mnogo razloga,navešću npr. jedan,volio bi da prebacim gl.grad npr.natrag u Kruševac,možda bi tako spasio jug od propadanja,cijenim da bi se ovim našim političkim facama zgadilo da zapinju svojim skupim cipelama po kruševačkom kamenju na ulicama,možda bi se postidjeli da u Kruševcu dočekuju karlu del ponte,pa bi malo sredili sam grad i okolinu....eto jedan komunalan razlog Млађони, zuti car and Crveni Baron је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 И ја се слажем. Патријархово седиште у Пећ... ...Влада у Призрен... ....Скупштина у Дечане ...а Одбрана у Неродимље. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 И ја се слажем. Патријархово седиште у Пећ... ...Влада у Призрен... ....Скупштина у Дечане ...а Одбрана у Неродимље. Ако КФОР обезбеду заштиту... Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 drugi razloog je recimo psihičko-fašističke prirode,nekako mi Srbija mala izgleda,glavni grad mi tu pod nosom,a da je 400 km odavde,Srbija bi mi djelovala veća i moćnija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Nešto mi se čini da još od komunističkog režima druga tite da se država igra sa crkvom i da je iskorištava, bojim se da su svi ovi stavovi našeg Patrijaha izrečeni pod pritiskom politike. Jer moja neka logika ovako glasi: "govoricemo narodu ono što želi da čuje, vamo ćemo im poturat priče o Kosovu i o junaštvu predaka, dok ovce slušaju mi ćemo ih šišati, daćemo narodu "leba i igara", korz privatizuacije pljačkaćemo narod, a oni nek slušaju pričice o Kosovu". Ћириличар је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Да ли патријарх може сам да одлучује да пренесе своје седиште? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Ne znam može li sam da odluči,ali znam da može sam da se izbori za to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 И ја се слажем. Патријархово седиште у Пећ... ...Влада у Призрен... ....Скупштина у Дечане ...а Одбрана у Неродимље. А Скупштина у Вошингтон... Шала мала Тек сад видех да је Скупштина у Дечанима... Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 8, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 8, 2013 Ако КФОР обезбеду заштиту... Мислиш на КПС? лол Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука