JESSY Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Prodavac vode i čizama organizovao moleban za još kiše vrlo, vrlo neumesno u ovakvom trenutku.... Gordana ., Agaton Vuzman, DYNABLASTER and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Види Дијанче, неком су вентил молитва, молебан и слично, а неком хумор. Нису сви исти. Можда је некога повредило што неки тамо ликови висе у цркви и певају, док људима нестају куће. Кад би свако водио рачуна о свачијим осећањима, нико ништа не би радио. А буди сигурна да се нико овде не радује. Сви смо мање или више погођени или имамо ближње који јесу. Neverovatan si, ne znam više ni koja odela oblačiš u svom umu. Prevazišao si sam sebe i ako ti je do šale podji samnom sutra do Šapca da odbranimo grad i moguće ljudske žrtve pa se ti šali u umu svome dok punimo džakove peskom. Strava si. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Neverovatan si, ne znam više ni koja odela oblačiš u svom umu. Prevazišao si sam sebe i ako ti je do šale podji samnom sutra do Šapca da odbranimo grad i moguće ljudske žrtve pa se ti šali u umu svome dok punimo džakove peskom. Strava si. Kazi to ovima sto drze moleban umesto da nose te dzakove... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
jassmina Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Nije do tebe, patrijarh vec prelazi granice sa ovim svojim izjavama o elementarnim nepogodama kao Boziijim opomenama zbog navodno grijeha i poroka....nije jednom vec vec 260 puta.To nije tek onako rekao.To se odvajkada desavalo,prirodne katastrofe jesu Bozije opomene,jer Bog je stvorio prirodu i moze njome da upravlja kako hoce.Dozlogrdio mu je ljudski greh i "poboznost" savremenih hriscana,a i njihova (ne)produhovljenost,sto se jasno moze videti na ovom forumu kod pojedinaca Послато са C1505 уз помоћ Тапатока Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Разумем сасвим људе које ове реакције иритирају. Ми Срби се никад ни за шта не припремамо, живимо неодговорно и лаконски, а онда када се нешто деси кренемо да кукамо и кривимо "светске завере", "Божије казне", разне "грешнике" итд. Бог нам је дао разум и знање да неке ствари видимо и решимо, а не да допустимо да се нешто деси па онда кукамо "спаси нас". Подсећа на онај виц кад је Аллах слао Мују да спаси Хасу, а он неће него виче "спасиће ме Аллах" и удави се. Али `ајде, о томе ћемо када све ово прође... Сад нека помогне ко шта може, ко не може нек се стрпи мало са критикама. Mилена КШ, Justin Waters and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Kazi to ovima sto drze moleban umesto da nose te dzakove... Ne možeš da veruješ kako je u duši poštenog čoveka ,sunarodnika i brata kad pročita ovo što ti pišeš. Da li ti opšte razumeš šta je molitva? Ja ću poneti džak umesto tih staraca o kojima govoriš čisto sa ljudske strane sam spomenuo reč starci. Nemoj ni trudnicama da zameriš ako ne odu da podižu džakove. A kad gledaš to sa neke pravoslavne stene, tebe ni Bog ne može videti a kamoli mi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 To nije tek onako rekao.To se odvajkada desavalo,prirodne katastrofe jesu Bozije opomene,jer Bog je stvorio prirodu i moze njome da upravlja kako hoce.Dozlogrdio mu je ljudski greh i "poboznost" savremenih hriscana,a i njihova (ne)produhovljenost,sto se jasno moze videti na ovom forumu kod pojedinaca Послато са C1505 уз помоћ Тапатока Ma kakve crne opomene nevini ljudi stradaju koji nemaju nista sa sveopstim bezakonjem. Nije Bogu nikakav grijeh dozlogrdio, sta pricate to. Bog trpi i ceka, da jeste dozlogrdio ne bi se Hristos ovaplotio, ne bi Bog trpio ono sto je pretrpio, da ga mucki ponizavaju i razapanu. Bog ne bi bio Bog da mu nesto dozlogrdi, mani te se starozavjetnih pricica, one su nekad trebale ljudima jer nisu znali da objasne porijeklo elementarnih nepogoda. Mилена КШ, Јефимија Крунић and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Разумем сасвим људе које ове реакције иритирају. Ми Срби се никад ни за шта не припремамо, живимо неодговорно и лаконски, а онда када се нешто деси кренемо да кукамо и кривимо "светске завере", "Божије казне", разне "грешнике" итд. Бог нам је дао разум и знање да неке ствари видимо и решимо, а не да допустимо да се нешто деси па онда кукамо "спаси нас". Подсећа на онај виц кад је Аллах слао Мују да спаси Хасу, а он неће него виче "спасиће ме Аллах" и удави се. Али `ајде, о томе ћемо када све ово прође... Сад нека помогне ко шта може, ко не може нек се стрпи мало са критикама. I tebe izgleda treba učiti osnove pravoslavlja pošto ti bolje razumeš Boga od svetog Sinoda i Patrijarha. Натан је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Mi smo bre sami sebi najveći neprijatelji. Evo, samo vesti od danas: 100 ruskih spasilaca došlo u Niš. Nijedan hotel ili ugostiteljski objekat u Nišu neće da im ustupi prostorije gde bi se smestili, i pored apela vlade Srbije. U poplavljenim mestima, prodavci dupliraju cene obuće i pijaće vode. Evo, sad i vest sa one druge teme da neće niko u Beogradu da ustupi plovila spasiocima i pored gomile čamaca ukotvljenih u marini...Tuga! Срђан Шијакињић, Јефимија Крунић, Иван Ивковић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Mi smo bre sami sebi najveći neprijatelji. Evo, samo vesti od danas: 100 ruskih spasilaca došlo u Niš. Nijedan hotel ili ugostiteljski objekat u Nišu neće da im ustupi prostorije gde bi se smestili, i pored apela vlade Srbije. U poplavljenim mestima, prodavci dupliraju cene obuće i pijaće vode. Evo, sad i vest sa one druge teme da neće niko u Beogradu da ustupi plovila spasiocima i pored gomile čamaca ukotvljenih u marini...Tuga! Džaba LGBT, Ukrajina i ostali svjetski neprijatelji, ako se ne vidi bijes u sebi. Patrija bi trebalo da naruči Moleban za srpski narod, a ne un-dodole. Justin Waters, GeniusAtWork, Иван Ивковић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Само једна напомена: Ако не верујете у молитву и све вам ово делује бесмислено, ваше је право,али немојте као хришћани да ударате контру, још се спрдате и филзофирате ... Дакле заобиђите ову тему... Дијана., Gordana ., Никанорац and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Ne znam je li ovo bilo na moj račun, ali bih odgovorio da ne ispadne da se sprdam. Ukoliko zajednička molitva ne može da prevaziđe lične interese pojedinaca u ovom trenutku, i otvori malo širu sliku potrebnog udruživanja sada, onda ne znam čemu molitva uopšte. Vaske је реаговао/ла на ово 1 "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 ako se ne vidi bijes u sebi. Patrija bi trebalo da naruči Moleban za srpski narod, a ne un-dodole. Pa upravo se je zbog tog nagomilanog besa i molio osim ako misliš da su moleban održali rečima, "hvala Bože što nisam besan pa me je ova voda zaobišla." Samo da napomenem ono što nam je u Predanju ostavljeno a to je, da se je priroda okrenula protiv čoveka zbog našeg pada i greha. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Нисам на тебе мислио бата Огло, некако ми није логично да се једни хришћани моле а други је обесмишљавају... Многи схватају овај молебан као некакво фиктивно реда-ради обраћање Цркве,па и ако је тако, ја лично верујем да ће се неки праведник заиста искрено помолити за ову муку што нас задеси...а Господ воли такве молтвенике... Oglo, Gordana ., Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Мај 16, 2014 Пријави Подели Написано Мај 16, 2014 Види Дијанче, неком су вентил молитва, молебан и слично, а неком хумор. Нису сви исти. Можда је некога повредило што неки тамо ликови висе у цркви и певају, док људима нестају куће. Кад би свако водио рачуна о свачијим осећањима, нико ништа не би радио. А буди сигурна да се нико овде не радује. Сви смо мање или више погођени или имамо ближње који јесу. И ја волим хумор , али умесан који има границу , а не да се неко шали , а са друге стране на хиљаде домова је поплављено и велики број унесрећених људи , то за мене није хумор већ нешто друго и много говори о томе каква је то особа . Можда је некога повредило што неки тамо ликови висе у цркви и певају, док људима нестају куће. Бог од нас тражи и рад и молитву , али шта ако су те особе из било ког разлога спречене да активно помажу (рецимо старе или болесне ) и у таквим ситуацијама они молитвом помажу , а то је свакако боље него да не раде ништа. Никанорац and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука