Jump to content

Патријарх српски Господин Иринеј

Оцени ову тему

Guest Izida

Препоручена порука

img_7666.jpg

img_7672.jpg

img_7685.jpg

img_7687.jpg

Његова Светост Патријарх српски г. Иринеј, у присуству архијереја наше Свете Цркве сабраних на заседању Светог Архијерејског Сабора, началствовао је данас у београдској Саборној цркви чином Молепствија за престанак кише

img_7689.jpg

img_7694.jpg

img_7709.jpg

img_7722.jpg

img_7728.jpg

img_7730.jpg

img_7736.jpg

img_7749.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Свако има право на своје мишљење. Мој ум, али и срце (кога имам, веровао или не) неке ствари једноставно не могу да прихвате. Никога ни у шта не убеђујем, нити намећем, само пишем шта мислим и осећам. Једино ако не мислиш да ће неко, читајући мене, да крене некаквим погрешним путем. Ако је то у питању онда сам дебело прецењен. Али ево: ”Децо, не слушајте шта причам и не покушавајте ово код куће! Слушајте вашег патријарха, владике, духовнике, маму, тату, жену, мужа, девојку, дечка, кога год хоћете. Ја сам само неки тамо небитан лик што пева свој блуз без намере битне.” :)

Добро бре Јуане,шта се сад дуриш... Ја баш хтео да те похвалим како су очигледне промене у твом опхођењу према форумашима постале право освежење, фино,културно,цоол, нема инаћаења прозивања ,готово да те нисам препознао у једном моменту...

Ја волим и ценим твоја писања поготово у овом новом издању, тако да ту нема проблема,бар не са моје стране...

Чак ми је тај твој нови имиџ постао лајт мотив,како бих и ја могао дотерати своју незгодну нарав и шта ми ваља чинити... :)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Не каже наш народ када се овако нешто деси да се слабо молимо Богу.

Сада има много људи који су у невољи и чији су домови поплављени и који не знају шта ће од муке и за њих треба се молити и молити се да киша што пре престане.

За оне који се смеју овом молебану , питао би их како би се они осећали да им вода продире у дом .

Ако не можемо на други начин да им помогнемо , онда треба да се молимо Богу јер су ти људи у веома тешкој ситуацији и свако од нас треба да помогне њима колико може .

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Kakvo cedjenje limuna samo zato što jasno govorimo da molitva nije marketinški trik i slušati kako je strašno pogrešno zamoliti Boga kad priroda (našim grehom ili ne) podivljalo nekontrolisano krene na nas.

I tu dolazimo do fantastičnih ideja crpljenja ljudskog umovanja i pronalaženja rešenja u samom čoveku,koji bi u ovom slučaju izgledao kako?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Знаш ли, дете моје, зашто се затварају облаци онда, кад су поља жедна кише, а отварају онда, кад поља кишу не желе? Од злочина људи збуни се природа, и напусти ред свој. Св. Николај Велимировић

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Како год. Патријарх је служио молебан, и киша је стала. Господ је показао на делу снагу молитве. Ја сам срећна. Дао ми је подстрек да никад не престанем да се молим.

Nije stala, evo gledam uzivo dnevnik RTRS, u RS pada. Sta jel moleban djeluje samo selektivno?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Nije stala, evo gledam uzivo dnevnik RTRS, u RS pada. Sta jel moleban djeluje samo selektivno?

Стала је. Ево гледам уживо кроз прозор.

Подели на овим сајтовима

Patrijarh Irinej: Ovo je Božja opomena zbog pripreme skupa bezakonja i mrskog poroka

U Sabornoj crkvi u Beogradu večeras je održan prvi moleban za prestanak kiše, kome su prisustvovati članovi Sabora, a patrijarh srpski Irinej pozvao je vernike da se pomole, uz napomenu da su kiše i poplave odnele ljudske žrtve, izazivajući mnogo nevolja.

jpeg

''Kiša i poplave koje su zadesile našu zemlju izazvale su mnoge žrtve. Nažalost, ovo nije kraj. Svi koji to mogu bore se da zaštite ljudske živote'', rekao je patrijarh, pozivajući vernike da se pomole.

On je istakao da nas je snašla velika nevolja, "kojom nas Gospod opominje, poziva na pokajanje i daje do znanja da bez milosti božije ne možemo ništa učiniti".

''Molimo se Gospodu da zaustavi oblake kiše i podari nam sunce. Bez milosti Božje ne može se ništa uraditi. Ovo nije kazna Božija već opomena da se sklonimo sa puta poroka, zlobe i bezakonja'', rekao je patrijarh.

On je dodao da se ovih dana u Beogradu sprema skup koji predstavlja veliko bezakonje i mrski porok"kojim se ponose i ističu svoje dostojanstvo i demokratiju, a sve protiv boga i zakona življenja".

Patrijarh je naveo da su još uvek mnogi domovi i ljudski životi ugroženi i to širom Srbije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine.

Sabor Srpske pravoslavne crkve apelovao je ranije danas na sve vernike i ljude dobre volje da pomognu i solidarišu se u teškoj nevolji koja je zadesila čitavu zemlju, rekao je episkop bački Irinej.

"Sabor je razgovarao o velikoj, vanrednoj i teškoj nevolji u kojoj se našla čitava zemlja, naš narod i svi koji žive u njoj zbog velikih poplava i elementarne nepogode koja nas je pogodila u majskom periodu kada je to sasvim neuobičajno", rekao je vladika novinarima u Patrijaršiji

Prema njegovim rečima, Sabor je odlučio da uradi ono što može - da se molitveno obrate Bogu.

Episkop bački je rekao da nije dovoljna samo molitva, već da je važno da se pokaže solidarnost i saosećanje sa svima koji su ugroženi.

Redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog Sabora SPC počelo je u sredu služenjem liturgije u manastiru Studenica, dok je radni deo Sabora nastavljen u četvrtak u Beogradu.

http://www.pressonline.rs/info/drustvo/311579/patrijarh-irinej-ovo-je-bozja-opomena-zbog-pripreme-skupa-bezakonja-i-mrskog-poroka.html

Шокантно: Сабор изазвао поплаве, патријарх пребацује одговорност!

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Какви смо људи постали?

Црква је позвала на молитву и уместо да се људи помоле, не, они траже грешке у речима патријарха. Дошли смо у ситуацију да шта год Црква каже, део народа виче РАСПНИ ЈЕ, РАСПНИ!

Овде се разглаба да ли је требало или није требало и шта је патријарх рекао.

Молитва и те како помаже и као Хришћани треба да се помолимо. Сетимо се само Јеванђеља и приче о Христу и ученицима у лађи Мк. 4, 36-41.

Ако се ми не сетимо и ако смо заборавили на Бога, како ће онда Бог да помогне. Речено је "И све што узиштете у молитви вјерујући, добићете". Мт. 21, 22. као и " И ја вама кажем: Иштите и даће вам се; тражите и наћи ћете; куцајте и отвориће вам се. Јер сваки који иште, добија; и који тражи, налази; и који куца, отвара му се.". Лк. 11, 9-10.

Као и државници што су изашли да помогну у овој ситуацији. Можда има и маркетинга и свега, али око тога не треба народ сада да разглаба. Људи су дали пример, па на нама је да ли ћемо следити. Да су остали у канцеларијама, било би "види ове у топлом и сувом", сада када су изашли на лице места онда је "то је маркетинг, они никога не спашавају, како их није срамота". Народу не можеш угодити.

Али зато да се запитамо да ли су ове патријархове речи за исмејавање или за добро размишљање. По ономе какви смо постали, ипак је за дубоко размишљање и покајање, јер смо постали народ који много псује Бога, који не иде у Цркве, који се не моли и који је исмејава, а и помоћ ближњем нам је постала непознаница.

Део овог нашег народа тренутно страда и мислим да је лепо да свако од нас пружи макар делић помоћи, било у виду молитве, личног ангажовања, материјалне помоћи...

Видим да су се безбожници одмах окомили, а да су они ставили да треба било каква помоћ, сигурно да ми не би загледали у изговорене речи, већ у суштину и циљ. А у сваком случају ово је и њихов народ, ваљда.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...