Данче* Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 Нису сви људи људска бића. Има оних који само мисле да су живи а запаво су потпуно мртви. Али исто тако постоје и људи који су свесни Божанског дела себе и да исти тај део постоји и у другим људима. Ова предивна жена је пример хуманости коју носимо сви, али се многи нажалост одричу тога дела себе. https://www.facebook.com/noviba/videos/490243441162857/ мирођија, Олимп and Рапсоди је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 Нису сви људи људска бића. Има оних који само мисле да су живи а запаво су потпуно мртви. Али исто тако постоје и људи који су свесни Божанског дела себе и да исти тај део постоји и у другим људима. Ова предивна жена је пример хуманости коју носимо сви, али се многи нажалост одричу тога дела себе. https://www.facebook.com/noviba/videos/490243441162857/ Ja dobijem napad besa kad vidim ovakve stvari. Ovo je tako bezosecajno, bezobzirno i neljudski! Tako se igrati sa necijom dusom i sve to zarad gledanosti i promocije humanosti, ja nemam reci koliko je to bolesno i samo bolesnom mozgu moze da padne na pamet. Jedno je promovisati prave i iskrene i istinite price o ljudima, a drugo reklame. Ceo ovaj spot da bi dosao neki sefic marketa i zahvalio joj u ime turske, a posle je svi gledali i balili kako je ona fina. Da li se neko zapitao kako je njoj? Sta se s njom desilo u trenutku kad se raspala od placa i kad je pocela da jece - nemojte mi samo reci da je ovo sve sala... I da li ce posle toga ova zena nekom pomoci? I kakav ce joj biti osecaj? Da li se neko zapitao kakva je osecanja prouzrokovao u njoj, mozda neka secanja, mozda otvorila stare rane...i sve to i samo sa ciljem zabave i baljenja miliona ljudi koji ce kao pasti na dupe od srece sto ima humanih ljudi. A to nije humanost, to je reklama. Jer nisu svi ljudi tako slatki ni kada se predstavljaju kao psihicki oboleli i siromasni, sta onda, neko ko vidi zaista prosjaka koji se nije kupao, ko je histerican, agresivan, onda mu ne treba pomoci jer nije fina luda teta iz supermarketa? Realnost zivota je cesto surova, prljava, agresivna i nikakva ALI BAS TAKVA jeste zivot. I treba pomoci svakom ljudskom bicu koje nam se nadje na putu, ma kakav bio u realnosti. I treba znati kako pomoci i kada i na koji nacin, a ne ziveti u iluziji kako je pomoc drugima divna i bajna i ona se samo tako zaustavi, zena je fina i krasna i medena i svakakva... Kontam ja poentu, ali odusevljavanje lazima je laz, a djavo je otac lazi, ne Bog. Zbog ovakvih prica ljudi nemaju zivaca da vode realan zivot koji znatno odudara od ovakvih predstava. Tako igrati se sa ljudskim zivotima je bljak... Bas bljak. Nama trebaju nemontirane, sirove istinite price, a ne sminka. Олимп and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 @@Јелена011, па види вамо то је твој начин гледања, а ми смо сви различити и ја поштујем различита гледања на ствари...свако износи од сувишка срца свога... Јелена011 је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 21, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 21, 2016 Priča o Kijano Rivsu "Većina ljudi me znaju, ali ne znaju moju priču. Kada sam imao tri godine moj otac (inače narko diler) je napustio moju porodicu. Išao sam u četiri različite srednje škole i borio s disleksijom, čineći svoje obrazovanje većim izazovom nego što je za većinu. Na kraju sam napustio gimnaziju bez diplome. Kada sam imao 23 godine, moj najbolji prijatelj River Feniks se predozirao. Godine 1998., upoznao sam Dženifer Simi. Zaljubili smo se i godinu dana kasnije, Dženifer je zatrudnela. Nažalost , nakon osam meseci, naše dete je rođeno mrtvo. 18 meseci kasnije, Dženifer je poginula u saobraćajnoj nesreći. (Otada, po rečima njegovih prijatelja, Rivs izbegava ozbiljnije veze i bilu kakvu priču o zasnivanju porodice). Za vreme snimanja Matrixa moja mlađa sestra je imala leukemiju. Sestra se srećom oporavila, što je jedna od retkih svetlih tačaka u mom životu.." Posle toga Kijanu Rivs je donirao 70% svoje zarade iz filma Matrix bolnicama koje leče leukemiju. Njega ne viđate u trač rubrikama, nema vilu na Beverli Hilsu (šta će mi prazna kuća, kad u stanu imam sve što mi treba, kaže on), nema telohranitelje i ne oblači dizajnersku odeću. Vozi se podzemnom železnicom. Kolege ga obožavaju, odrekao se ogromne sume u korist tima za specijalne efekte koji je radio na “Matriksu” što je objasnio rečima da njima pripada najveća zasluga za uspeh filma.Nikada ne priča o tome, ali oni koji ga poznaju kažu da je milione dolara darovao u humanitarne svrhe. https://www.facebook.com/334153856780033/photos/a.334156186779800.1073741828.334153856780033/457434207785330/?type=3&theater Agaton Vuzman, Јанко, Рапсоди and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 @@Јелена011, па види вамо то је твој начин гледања, а ми смо сви различити и ја поштујем различита гледања на ствари...свако износи од сувишка срца свога... Naravno Dani, potpuno se slazem U savremenom svetu samo vidimo posledice one price o pastiru decaku koji je vikao vuk. Moguce je da je to moj suvisak srca, potpuno moguce, a moguce je i da je ljudima samo potrebna senzacija i emotivni senzitivizam, da se tako razneze pred televizorom i pomisle kako su eto oni mekane dusice osetljive koji bi isto tako pomogli da sretnu ovako finu nemocnu zenu. I to bi podrzavala samo da ih ne demantuje stvarnost. Bilo koje nesrece, bilo kakve teske situacije, bilo koga deteta il odraslog, mi "pomazemo" dok odgovara nasem predubedjenju i predrasudama koje gajimo, cim iskoci iz sablona crno bele boje, nekadasnja zrtva postaje krivac. Данче* and Олимп је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 @@Јелена011,ништа не говорим напамет, нити форсирам нешто да би некога саблазнила, а понајмање да рекламирам сензацију. Поделила сам видео из једног јединог разлога а то је да су велика већина људи успавана, слепа за туђу бол, патњу, сиромаштију. Недавно сам исто то доживела као ова "бескућница" у маркету. Били смо у Мек испред нас је била фина госпођа наручивала храну, у једном моменту је моје дете трагајући ручицама додирнула њену тацну и салвету, у том трену она је тако одреаговала и позвала раднице да јој промене тацну и салвету да сам се шокирала моје дете није заразно само је посебно и то га издваја од остале масе која себе сматра "нормалном". И наравно да сам одреаговала у сред Мека и постидела дотичну даму, не треба ћутати и још више затварати очи пред истином, ето из тог разлога је видео постављен, то је моје гледање зато сам рекла да смо различити и различито доживљавамо све ствари, уствари свако како осети на своју кожу тако и сагледава. Иван ♪♫, Олимп and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 Jako mi je zao sto ste naleteli na takav oblik zivota. Da, misljenja nam se razlikuju i iskustvo. Razumem ja potpuno kako je biti "zarazan" i da neko nece da ti pruzi ruku jer si ne znam ti ja sta. Zato i rekoh, moje iskustvo je da nam trebajj realne price, a ne snimljene reklame. Jer ce prosto ljudi oguglati. I puno puno edukacije ljudi,kao tih radnica u meku, da znaju kako da,odreaguju, da ne ostane na recimo roditeljima, jer mozda nisu svi roditelji kao ti normalni i hrabri, mozda ih je sramota, mozda sta god... Nekada je moja prva reakcija na takve ljude bila jako ljutita, al onda shvatih da mi dzabe posao, da do njihovih ogranicenih mozgica to ne dopire...Ali edukacija pomaze ma koliko recimo meni sustinski bilo nejasno kako je moguce da su takvi... Олимп је реаговао/ла на ово 1 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Олимп Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 [SPOILER] Ja dobijem napad besa kad vidim ovakve stvari. Ovo je tako bezosecajno, bezobzirno i neljudski! Tako se igrati sa necijom dusom i sve to zarad gledanosti i promocije humanosti, ja nemam reci koliko je to bolesno i samo bolesnom mozgu moze da padne na pamet. Jedno je promovisati prave i iskrene i istinite price o ljudima, a drugo reklame. Ceo ovaj spot da bi dosao neki sefic marketa i zahvalio joj u ime turske, a posle je svi gledali i balili kako je ona fina. Da li se neko zapitao kako je njoj? Sta se s njom desilo u trenutku kad se raspala od placa i kad je pocela da jece - nemojte mi samo reci da je ovo sve sala... I da li ce posle toga ova zena nekom pomoci? I kakav ce joj biti osecaj? Da li se neko zapitao kakva je osecanja prouzrokovao u njoj, mozda neka secanja, mozda otvorila stare rane...i sve to i samo sa ciljem zabave i baljenja miliona ljudi koji ce kao pasti na dupe od srece sto ima humanih ljudi. A to nije humanost, to je reklama. Jer nisu svi ljudi tako slatki ni kada se predstavljaju kao psihicki oboleli i siromasni, sta onda, neko ko vidi zaista prosjaka koji se nije kupao, ko je histerican, agresivan, onda mu ne treba pomoci jer nije fina luda teta iz supermarketa? Realnost zivota je cesto surova, prljava, agresivna i nikakva ALI BAS TAKVA jeste zivot. I treba pomoci svakom ljudskom bicu koje nam se nadje na putu, ma kakav bio u realnosti. I treba znati kako pomoci i kada i na koji nacin, a ne ziveti u iluziji kako je pomoc drugima divna i bajna i ona se samo tako zaustavi, zena je fina i krasna i medena i svakakva... Kontam ja poentu, ali odusevljavanje lazima je laz, a djavo je otac lazi, ne Bog. Zbog ovakvih prica ljudi nemaju zivaca da vode realan zivot koji znatno odudara od ovakvih predstava. Tako igrati se sa ljudskim zivotima je bljak... Bas bljak. Nama trebaju nemontirane, sirove istinite price, a ne sminka. [/SPOILER] Слажем се потпуно са Јеленом. Схватам зашто је баш овако написала, помало оштро. Није у реду експериментисати са људима и осећањима... То су најтананије и најпрефињеније ствари које се лако "изгубе". Мене да је ово снашло, следећи пут бих се запитао да ли бих помогао некоме да опет не изађем пред камере и да ми гордост нарасте до - ада. Или, ма ово је опет неки фејк, нећу помоћи... Или пак, помоћи ћу, јер ћу изаћи на ТВ. А као да је ово добро дело... Слаби смо.. Али ова жена... Колико само срце има. Господ је веселио у све векове. ГрешниСлуга and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 "Покаткад ми Бог даје тренутке савршеног мира. У тим тренуцима ја љубим и верујем да и мене љубе. У тим тренуцима ја сам формулисао своје Вјерују сасвим просто. Ево њега: "ја верујем да нема ништа љупкије,дубље,симпатичније и савршеније од Христа. Са суревњивом љубављу говорим себи: не само нема Њему слична,него и не може бити." Ја шта више изјављујем:када би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа, ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином". Достојевски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 Погледао сам филм и не могу да проценим да ли је ово режирано или није. Људи који су веома добри, не раде добра дела ради спектакла и ради снимања и популарности, већ да помогну другима.Јако су битна ствар да ли је овај снимак снимљен и постављен на интернет без знања и сагласности жене која је помогла. Ако је тако, онда је ово јако хуман гест. Ако је супротно, онда је то нешто сасвим друго.То ми не можемо да знамо и остаје само наше осећање и вера или сумња. Ја ипак хоћу да верујем да је та жена урадила веома хумано дело. Олимп је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 Ceo klipic je reklama, to i jeste problematicno, svi osim ove sjajne zene su glumci najobicniji. a kako ce to na zenu da utice koji gi zabole bitno da turska ima cime da se ponosi. to je neka njihova emisija poput skrivene kamere, samo kao zove se valjda sta biste vi uradili na njegovom mestu, i onda postavljaju lazne situacije i vataju reakcije pa to ljudi gledaju... ova zena koja je pomogla je dala saglasnost da se to pusti na net, onaj ko ne da to ne puste... ima sjajnih prica, realnih istinitih, ljudi poput Dani koji nose ogromnu hrabrost i biju pretesku bitku, ja bih to volela da procitam, recimo kao mini dnevnik svih ljudi koji su na svojoj kozi doziveli neki lep gest, pa da napisu o tome... Ovako reklamno to je igranje sa necijom dusom Олимп and feeble је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 I onda ce se desiti da kad se nesto stvarno desi, ljudi (pogotovo ova zena) ce porazmisliti je li opet neka namestaljka pa da li ce se ispaliti ili ne. Олимп, Иван ♪♫ and Јелена011 је реаговао/ла на ово 3 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 I onda ce se desiti da kad se nesto stvarno desi, ljudi (pogotovo ova zena) ce porazmisliti je li opet neka namestaljka pa da li ce se ispaliti ili ne. To i rekoh...i to je strasna manipulacija...navikli smo se na online senzacije, emotivno se ispraznimo ovako i kao super smo ljudi... a posle dovoljno da padne neko na ulici i da ga svi zaobilaze jer je mozda pijan, mozda lud, mozda opasan, a to sigurno nije nasa briga jer mi zivimo svoje zivote i nismo odgovorni za svakog ... i onda dodjemo na forum i kazemo kako smo usamljeni i kako su ljudi otudjeni...i sve je to povezano nazalost. Олимп and feeble је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 Inace, nedavno sam bio svedok uzivo dogadjaju slicnom ovome. Dodjem u subotu da podignem licnu kartu ne ocekujuci guzvu, Kad ono red 50 metara. Neki lik, preduzetnik, ceka lk i elektronski potpis i sve vreme nesto se buni. Bice da se nacekao juce a i sad ceka kao i svi mi. Onda u jednom trenutku dolazi starija zena sa stakama i ulazi preko reda. On se nesto buni, ne cujem. Pored mene u redu stoji neki stariji covek, sav nekako iskrivljen u stranu, ocigledno ima problema sa kicmom. Dolazi policajac i vodi ga da udje preko reda. Onda ovaj privatnik (kao onaj momak na kasi) se glasno i agresivno buni kako to opet preko reda, kako on ceka a ovi ne mogu. Psuje policajca, drzavu Nas nekoliko ga pokusavamo urazumiti, policajac mu objasnjava ali ne ide. Ovaj stariji covek se vraca u red - i kaze nema veze, cekacu ja, necu da pravim probleme. Dva dana sam bio pod tim utiskom, nisam znao da tako sebicnih i bezobzirnih ljudi ima Олимп and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јелена011 Написано Фебруар 22, 2016 Пријави Подели Написано Фебруар 22, 2016 Ljudi su toga retko svesni dok ne dozive na svojoj kozi, i onda ne znas da li da se smejes od muke, da ih izudaras ili sta vec. Ljudi su mahom poluobrazovani, funkcionalno i emotivno nepismeni. Deca, stari, bolesni, toliko svakodnevnih stvari koje normalni ljudi podrazumevaju dozive, da je to sve na nivou verovali il ne. Ponekad sam se pitala dobro bre kako mozete toliko ograniceni da budete, zar je zaista moguce da neko u 21veku misle da ce ga dete zaraziti, ili ce mu preci starost ili bolest ono prenosi se vazduhom stil... Nikad necu zaboraviti jedan film koji sam gledala pre pa mozda i vise od deset godina, radilo se o ljudima koji su bili osudjeni da zive vecno i da vecno prisustvuju svakoj katastrofi, svakoj tragediji, da budu svedoci istih ali da ne mogu nista da urade, jer su ne znam sad zaboravih kad valjda bili prisutni kada je Hristos razapet i nista nisu uradili, okrenuli su glavu...i to okretanje glave u stilu to nije moja stvar ih je osudilo da vecno moraju da prisustvuju najgorim uzasima koji se desavaju drugima a da ne mogu da mrdnu prstom.... Taj film je ostavio ogroman utisak na mene, tada je jedan deo mene mislio da bi to bila sasvim dovoljna pravda, osveta tante za kukuriku...ali posle sam odrasla i shvatila da ni to nije resenje... Олимп and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 Mi obicno procenjujemo sebe na osnovu namera, a druge na osnovu akcija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2016 Пријави Подели Написано Март 1, 2016 Ово овде је срж онога што нас Христос учи Студенти Православног богословског факултета Универзитета у Београду сваког петка волонтирају у Црквеној кухињи при Верском добротворном старатељству у Француској 31. На празник Светог Симеона Мироточивог, 26. фебруара 2016. године, волонтирали су Стефан Ђуричковић, Тања Петровић, Стефан Зељковић, Божидар Ђенић и Александра Ђурић, дипломац историје уметности и будући мастер студент на Богословском факултету. Дошли су сви насмејани, тачно на време и пошто су примили „инструкције“ око поделе хране као прави домаћини послужили су топли оброк корисницима Црквене кухиње којима је то једина прилика да поједу нешто топло, а некима и једини оброк. Волонтери су нам рекли да их је жеља да помогну „довела“ у Црквену кухињу. Стефан Зељковић, студент треће године, је ову жељу и мотив за волонтирање студената у Црквеној кухињи ближе објаснио. „Ми смо под истим кровом и ово је само наставак заједничких активности које смо ми, студенти Богословског факултета имали са Верским добротворним старатељством. Поред многих теоретских наука којима се бавимо на нашем факултету неопходно је студентима пружити „практичну“ теологију. А управо ово овде је „практична“ теологија. Ово овде је срж онога што нас Христос учи а то је да љубимо ближње наше јер, као што каже апостол Јован како да љубимо Бога кога не видимо ако не љубимо брата свога кога видимо. Као члан Студентског парламента Богословског факултета задужен сам у овој академској години за хуманитарни и волонтерски рад. Кроз хуманитарни рад са Верским добротворним старатељством родила се и ова идеја да наставимо ту сарадњу кроз лично учешће већег броја студената у раду Црквене ухиње. За сада је петак ослобођен за студенте Богословског факултета и они се радо одазивају за овај вид волонтирања. Помагање другима је основни мотив за изградњу и унапређење друштва кроз побољшање међуљудских односа, посебно данас кад су се људи отуђили међусобно. А ми кроз помагање другима и практиковање онога што учимо стичемо искуство да сутра кад будемо пастири и учитељи Цркве иза себе имамо драгоцено искуство у раду са људима“. Извор: ВДС Архиепископија београдско-карловачка ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука