Jump to content

Najveći dan u novijoj historiji a forumaši zabijaju glavu u pesak ko nojevi

Оцени ову тему

Јаков.

Препоручена порука

Ljude koji mu nude neki mizeran poslic (ali koji se bar redovno placa) za njega je ispod casti da radi jer i dalje zivi u dve iluzije: - da je on (i pored toga sto mu iz usta smrdi na crkotinu a noge izlgedaju gangrozno) zapravo najveci gospodin cijih koraka sama zemlja nije dostojna i da iz tog razloga svi treba njemu da se klanjaju a ne da mu daju milostinju - da ce veliki upravnik rovokopaca da jednog dana doleti na belom pegazu i da ga izvuce iz blata i ponovo stavi na pijedestal koji mu pripada... naravno Upravnika rovokopaca nesto bas zabole cosak za prosjaka cijem je srozavanju i sam vrlo cesto ucestvovao... I tako nas prosjak sedi ponosan u blatu ne zeleci da radi, a posto ne radi ne moze ni da priusti lekove za sizofreniju tako da citajuci ovaj forum shvatio sam da postoji jedna manjina u Srbiji koja zaista...........

Ovo sve sto si napisao uopste nije stvarnost u kojoj mi zivimo. Zaista je daleko od toga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

@cloudking

I da dodam - ti sve provlacis kroz prizmu posla i ekonomije, a to je tek mali deo onog sto stvarno cini covekov zivot. Ima mnogo i neuporedivo krupnijih i vaznijih stvari, o kojima uvek treba da se vodi racuna, i koje takodje moraju da se sagledaju trezno da bi na bilo koje pitanje u zivotu mogao da da trezan i stvaran odgovor.

Kao sto kazes da ti imas svoje misljenje, tako onda dozvoli i (mnogim) drugima da imaju svoje.

A, kao sto rekoh gore, veliki je broj onih koji ne bi nikako dali "veru za veceru", da se tako izrazim...

Tacno tako, stvari se sagledavaju dublje, analizira se sta se dobija a sta gubi, a ako je Vera, tradicija, teritorija koja se gubi onda tu nema no razmisljanja. Uostalom, ako taj Neko nas zeli u Evropi onda neka nam ostavi gore navedeno I Plati ratnu odstetu koja iznosi miljarde evra. Dalje, mi bismo s tim parama pokrenuli proizvodnju( kad bi imali pametnu vladu), I onda za nekih 20 godina kad bi bili ekonomski jaki pregovarali sa EU ako bi I dalje to bilo u interesu I pod uslovom da I dalje postoji a verovatno nece. Treba se poci od pretpostavke: sta ONI nude I sta hoce za uzvrat I kad. Ovo su Samo blef pregovori u kojima je Srbija TA Jedi a koja ce davati sve za macku u dzaku. Pa majku mu, Jedan seljak sa planine iz koje nije sisao zadnjih 50 godina bi bolje I mudrije vodio politiku.

Подели на овим сајтовима

Није већ за евроатлантске. :)

Јесте, већина Срба можда жели у ЕУ (и НАТО ако мора) али само зато што очекује бољи живот. А то ћемо да видимо хоће ли бити неке вајде. Ако неко путује, можда има искуства какво је стање у Бугарској, Румунији, Хрватској. Проблем је што нас завлаче годинама, траже ненормалне уступке стално, стално нам неко нешто закочи и сад се још не види добро светло на крају тог тунела тј. пута у ЕУ.

Evo malo statistike: http://www.ninamedia.rs/rs/home/vesti/2013/10/29/prose%C4%8Dna-plata-u-srbiji-od-392-evra-tre%C4%87e-otpozadi/

Sa izuzetkom Bugarske, koja je otprilike na našem nivou, sve članice EU imaju bolji standard od nas. U stvari, ako gledamo prosečnu platu - i ne računamo ex-SSSR - od Srbije su u celoj Evropi jedino lošije Albanija, Moldavija i Makedonija.

Подели на овим сајтовима

U jedno mozete biti sigurni... Vecina Srbije JESTE za evrointegracije ma koliko se to vama ne svidjalo... i kad bi sutra Vucic izasao na TV i objavio da odustaje od evropskog puta, pocele bi identicne demonstracije kao u Ukrajini... ljudima je vise dosta nebeskih drzava, jer su se dosta napatili prateci te ideje... sad narod zeli malo da zivi normalno... kolko je to moguce u nasim mentaltitenim uslovima...

Ти као прво немаш појма шта су евроинеграције...и шта оне значе за нашу привреду..

значе апсолутно ништа..

Немачка привреда стагнира од када је у ЕУ али банкарство иде напред..јер Немачка даје кредите осталим чланицама..и на томе зарађује...

Чешка, Грчка, Словачка и Пољска...

Е сада...нека чланица је била паметна као Словачка,Чешка и Пољска..па су разумно користили кредите...

али Бугарска, Румунија и Грчка нису...

Мађари су нпр...усмерили све да избаце ммф и то су успели..

Србија нема шта да тражи у ЕУ без индустрије...јер ће мо постати као хрватска, бугарска итд...статисти у ЕУ...

А поглавља су стандарди које ЕУ тражи да уведемо ..да би могли функционисати у ЕУ..

права мрмота, сноркијеваца и осталих ...

стандард се не постиже чланством...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Nije tacno. Kad pricamo cisto o brojevima i masi, u mom okruzenju (grad) vecina (danas) nije za tako nesto. Mozda je nekad bila, ali sve je manji broj takvih. Razlozi za tako nesto su, verujem, svima potpuno jasni...

Ok moje okruzenje je drugacije, tako da ni moje ni tvoje nije merodavno.

Al znas sta jeste merodavno, politicka podrska naroda strankama koje su otvoreno za evrointegracije i nedostatak te podrske frakcijama koje su proistocne ili neutralne. 

Te politicke podrske uopste nisu ni blizu po brojkama sto mozes videti po popuarnosti stranaka koji su protiv EU...

Da bi ti, prijatelju, razumeo zasto je on nama autoritet i po ovakvim pitanjima, onda bi morao da budes praktikujuci hriscanin. A ti to nisi.   Upravo, ako nisi primetio (a rek`o bih da nisi), ti si vrlo cesto taj koji se pita za sve i svasta, i dalje misljenje po najrazlicitjim pitanjima iz najrazlicitijih oblasti zivota, iako - u to sam sasvim siguran - nisi strucnjak ni iz jedne sedamnaestine svih tih pitanja.   Trebalo bi da sebi stavis do znanja da ima (mnogo) stvari koji ti jednostavno ne znas.   Pricam ti bez ikakve ljutnje, sasvim drugarski, samo otvoreno...

To je tacno. Ali ja nikog ne ubedjujem. Ja iznosim misljenje s tom razlikom sto sam obican gradjanin koji moze da lupeta kolko oce...

Al lljudi koji imaju ikaakv autoritet ( ne samo teoloski ili religiozni) i nalaze se na takvom mestu koje sa sobom nosi veliku odgovornost moraju da se drze onih stvari koje poznaju.

TJ. nije isto kad ja pricam  o evrointegracijama i kad Amfilohije prica  o evrointegracijama, jer ce moj govor da isprati par forumasa ili polupijanih drugara i kafani, a njegov milioni koji ce njogov sud da drze za najispravniji...

Osim toga ako on prica  o evroatlanskim integracijama, ko ce da prica o Isusu?

@cloudking

I da dodam - ti sve provlacis kroz prizmu posla i ekonomije, a to je tek mali deo onog sto stvarno cini covekov zivot. Ima mnogo i neuporedivo krupnijih i vaznijih stvari, o kojima uvek treba da se vodi racuna, i koje takodje moraju da se sagledaju trezno da bi na bilo koje pitanje u zivotu mogao da se da trezan i stvaran odgovor.

Kao sto kazes da ti imas svoje misljenje, tako onda dozvoli i (mnogim) drugima da imaju svoje.

A, kao sto rekoh gore, veliki je broj onih koji ne bi nikako dali "veru za veceru", da se tako izrazim...

Znam... i meni je krivo sto sam se pretvorio u brojke.. al izlgeda da sam poceo da kontam da je finansijska sigurnost ipak makar minimalni uslov da bi se covek lagodnije osecao u svojoj kozi i da bi bez muke  mogao da se posveti stvarimo koje zaista znace  u zivotu, kao sto su ljubav, umetnost, kultura, religija...

Na primer, mala digresija, svi pricaju o partijskim zaposljavanjima kao uzroku problema a niko ne shvata da su ona posledica problema jer partijska zaposljavanja nisu vezana sa partijom nego sa mentalitetom ( to se vidi po tome sto koja god partija da je navlasti ta stvar se ne menja) a da je ekonomija u zemlji bolja i ljudi lakse dolazili do posla i do para ne bi  bilo potrebe da se poslovi dobijaju preko veze i partije... 

Na drugoj strani je kolektivna paranoja naseg naroda i osecaj za dramu pa se svaka promena podrazumeva kao "izdaja" ili "davanje vere za veceru"

da smo malo prosveceniji kao narod znali bi smo da je promena u osnovi svakog pa i duhovnog prosperiteta.

Ovo sve sto si napisao uopste nije stvarnost u kojoj mi zivimo. Zaista je daleko od toga...

Metafora jeste prilicno slobodna ali ne slazem se da je poenta daleko od istine... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ти као прво немаш појма шта су евроинеграције...и шта оне значе за нашу привреду..

значе апсолутно ништа..

Немачка привреда стагнира од када је у ЕУ али банкарство иде напред..јер Немачка даје кредите осталим чланицама..и на томе зарађује...

Чешка, Грчка, Словачка и Пољска...

Е сада...нека чланица је била паметна као Словачка,Чешка и Пољска..па су разумно користили кредите...

али Бугарска, Румунија и Грчка нису...

Мађари су нпр...усмерили све да избаце ммф и то су успели..

Србија нема шта да тражи у ЕУ без индустрије...јер ће мо постати као хрватска, бугарска итд...статисти у ЕУ...

А поглавља су стандарди које ЕУ тражи да уведемо ..да би могли функционисати у ЕУ..

права мрмота, сноркијеваца и осталих ...

стандард се не постиже чланством...

Znaci da si sedimo tu gde jesmo jer se nalazimo na mnogo lepom mestu?

podsecanja radi, jedna smo od najsiromasnijih drzava NE u evropi nego u svetu... nalazimo se u drzustvu Gane, Zimbabvea i slicnih... Turkmenistan, Kirgistan i Kazahstan su drzave  o kakvim mi mozemo samo da sanjamo ( da dotle smo dosli)...

ali ok... zasto da menjamo ista... super je ovako ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Nije tacno. Kad pricamo cisto o brojevima i masi, u mom okruzenju (grad) vecina (danas) nije za tako nesto. Mozda je nekad bila, ali sve je manji broj takvih. Razlozi za tako nesto su, verujem, svima potpuno jasni...

Pogresna ti je procena. Ti se druzis sa ljudima koji verovatno biraju DSS, Dveri ,a procenat koji te partije dobijaju

na izborima beznacajan je. Ako SNS ima barem 40% podrske glasackog tela ( DS I LDP da ne pominjem jer su

oni poodavno za ulazak u EU), SPS pokusava da uhvati voz u pravcu EU ( nadam se da ce propasti), onda

si u nekom okruzenju ciji je procenat protivnika EU na nivou statisticke greske.

Srbija od EU nece profitirati ekonomski, to znaju i ptice na grani.

Jedina dobit ce biti ta da ce morati da se uvede red i da se prekine

za bezzakonjem, a bas je to nasa najveca rak rana.

U Srbiji ima 24000 sindikata ( lepo ste procitali) koji nista ne rade, prete

nekakvim generalnim strajkovima, ako nekome padne na pamet da dovede u red zakon o radu,

srpsko pravosudje je ocajno, administrativno upravni sistem je kao da je 19 vek, a to bi znacilo

da je stvoren da maltretira gradjane , a ne da im olaksava zivot. Napravljen je da bi se zaposljavale

shurnjaje, snajke, zetovi pa tako iamo barem 200.000 viska tih koji dobijaju pare iz budzeta, a u budzet

uplacuju neki jadnici kojih je sve manje i manje.

E to shvata i poslenja budala u Srbiji ( naravno ne i oni kojima je sekira upala u med i koji niti

vide tudju muku niti ih zanima) i samo iz tog razloga zeli da nas EU malo uvede u red, posto sami ne da ne umemo, nego

ne zelimo.

Подели на овим сајтовима

Srbija od EU nece profitirati ekonomski, to znaju i ptice na grani.

Ми слушамо од људи на власти неке друге приче. Немој, молим те, да нам разбијаш илузије :(

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Jedna stvar je veoma interesant a u svemu ; to je Jedan obrazac koji se upotrebljava od 1941 a to je:1) svi su neprijatelji drzave I treba ih satrti, uloviti I osudjivati.2) narod je upadljivo glup I podvodljiv- lako okretati u Levo, Desno iLi danas prema eu a sve da bi se zamajavao da ne bi video crnilo oko sebe. 3) upotrebi partijske vodje a u Nasem vremenu medije I pokreni lov na vestice. 4) ekonomija nije Bitna jer imamo Air Serbia I od toga cemo se razviti. Smesne stvari, zar ne?

Подели на овим сајтовима

Ja lično, ne mislim da će nam biti bolje u EU. Kao drugo, nervira me, šta stalno potenciranje, ulazak, ulazak..Čekaj, ja živim već u Evropi, geografski, o čemu Vi to? :) A pošto je očito, čega treba da se odreknemo, da bi "ušli" tamo gde već kartograšski jesmo od pamtiveka, onda je odgovor koji se nameće samo jedini mogući. Još samo to, pa će biti bolje, još samo ovo, pa će biti bolje, još samo to uradite, još samo ovoga uhvatite, još samo ono, pa ovo, a zahteva nikad više a najobičnije zamajavanje da ćeš i videti tome kraj..kao malom zeki, kome visi stalno ta neka šaNgarepa koji on dočekati neće a skinuće mu i gaće. Otprilike, kao one emisije, gde zarad šake para, trebate da istresete sve svoje i sebe iz gaćora a posle šta dobijete, je da se roknete, jer džaba sve, ako ga nemaš posle, kako trebaš da ga imaš. Mislim da će tek onda nastati haos. Da to en funkcioniše, pogledajte u regonu, koji jesu ušli. Bolje im je? :) Čisto sumnjam, ali ne bi priznali ni za majku Božiju. Najobičnije skretanje pažnje s ključnih stvari, a to su nezapolsenost, mito i korupcija, zdravstvo, kultura i prosveta. Skretanje pažnje na sve ono šta vrvi da bude rešeno. Hleba i igara... :) :) Nema od toga ništa. Oni sami već sa sobom ne znaju šta će. Da su hteli, zaista da nas prime...primili bi nas, onda..kada smo bili jači, moćniji, finansijski stabilniji. Sada im sigurno ne trebamo da nas vuku na grbači, kao i ove ostale, za koje nema ćorav pas za šta da  ujede.

Подели на овим сајтовима

I tako nas prosjak sedi ponosan u blatu ne zeleci da radi, a posto ne radi ne moze ni da priusti lekove za sizofreniju tako da citajuci ovaj forum shvatio sam da postoji jedna manjina u Srbiji koja zaista...........

И уместо да крене да нешто ради у свом дворишту да заради за хлеб он верује неком белосветском преваранту који га убеђује да ће да га уведе у клуб богатих и успешних људи , таквог смрдљивог и поцепаног , само ако скине гаће и нагне се .

Подели на овим сајтовима

Znaci da si sedimo tu gde jesmo jer se nalazimo na mnogo lepom mestu?

podsecanja radi, jedna smo od najsiromasnijih drzava NE u evropi nego u svetu... nalazimo se u drzustvu Gane, Zimbabvea i slicnih... Turkmenistan, Kirgistan i Kazahstan su drzave  o kakvim mi mozemo samo da sanjamo ( da dotle smo dosli)...

ali ok... zasto da menjamo ista... super je ovako ;)

Ти не читаш постове других већ нагађаш???

Де поново прочитај мој пост...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Jedna stvar je veoma interesant a u svemu ; to je Jedan obrazac koji se upotrebljava od 1941 a to je:1) svi su neprijatelji drzave I treba ih satrti, uloviti I osudjivati.2) narod je upadljivo glup I podvodljiv- lako okretati u Levo, Desno iLi danas prema eu a sve da bi se zamajavao da ne bi video crnilo oko sebe. 3) upotrebi partijske vodje a u Nasem vremenu medije I pokreni lov na vestice. 4) ekonomija nije Bitna jer imamo Air Serbia I od toga cemo se razviti. Smesne stvari, zar ne?

Браво..

То је проблем..ми никако да сконтамо шта је демократија.

Једноумље је као мантра..

СНС као и ДС и СПС праве стаљинистички систем...

Ако нисте за нас ви сте за мрак и назадну Србију...

Тако је СПС водио кампању..када је Милошевић био миљеник запада...после Дејтона..

брзе пруге чланства у разним организацијама...

ДС...по њима смо требали до сада сви помрети јер нису победили на изборима..

Тако је и СНС кренуо...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

ovi argumenti da je standard u srbiji gori nego standard članica EU je bez veze argument pošto je taj standard bio i ranijih godina gori,prije nego su neki ušli u EU, a i sam standard ako je izražen u ciframa je isto imaginarna i nerealna stvar, nisu troškovi života u svim zemljama isti pa je glupo upoređivati standard sa nekim ciframa koje se tiču dohotka građana....

ja samo jednu stvar vidim da bi mogla biti bolja ako srbija uđe u EU, a to je da će institucije imati malo više discipline u svom radu jer će biti kontrolisane iz inostranstva i svaki skandal će morati da bude sankcionisan, to je jedino što ja vidim pozitivno, a zar to ne bi naše društvo moglo i samo da izbori ? možda i ne bi kad pogledam našu neslogu i kakve sve fiks ideje su narodu nabijene u glavu....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...