Raymond Red Reddington Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Kod nas skola ne valja zato sto su citav skolski sistem unistili evropejci u zadnjih 13 godina, bilo je bolje sve za vrijeme Milosevica. Школство нам је сатрано..не уништено... уништили су и темеље... сада имао мноштво зомбија који немају појма основе... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 A , tako znaci? Pa u EU je skolski sistem totalno razlicit, kakve bre antihriscanske programe? Cela E/U je hriscanska , zasto bi imali antihriscanske programe? Није истина, немој писати неистине! На пример Шведска је заменила предмет „Хришћанство“ предметом „ Религиозно знање“ све је засновано на историјским и културним аргументима. Идеје да је хришћанство предуслов за демократију или други етноцентрични или религиозни аргументи су одбачени у шведском моделу. Каже се да хришћанство нужно неће изгубити своју вредност као уједињујућа институција од културног значаја ако преда своју моћ и монопол, или ако дели своју власт са другим религијама. Пример прате остале чланице ЕУ. RYLAH, Raymond Red Reddington, Istochnik and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ajde bre Kordun, sta pricas bez veze? Sada da studiram po netu kakvi su programi u engleskim, francuskim ili svedskim skolama? Pa bolji su mnogo nego nasi jer su nasa deca i po znanju skoro pa poslednja u Evropi. ne pričam bez veze nego ti dajem savjet ,čudiš se kad se kaže da djeca uče u školi neke stvari totalno antihrišćanske ,kao o ovim modernim brakovima npr, ja sam imao prilike da čitam u švabskom udžbeniku za za 2012 godinu, neko mi to poslao pa sam se zaprepastio, jer znam švabe da su svi masovno protiv tih stvari, jel to demokratija u EU, narod protiv 95% naroda protiv tih boleština, a one su nametnute od strane vlasti, zašto ? onda 5 godina medijske agresije u tom pravcu pa su ubjedili još jedno 20 % tupavih da je to okej, sa druge strane imam uniju koja se stvara bez tih boleština i sukoba sa pravoslavljem,šta će moje srce izabrati a šta vaša računžijska glava je predmet ovog našeg spora, ja ne branim ništa nikome,nek misli ko šta hoće, ja sam svoje rekao, ne pričam bez veze, uvijek imam razlog kad nešto pišem.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Da se malo vratimo na hrišćanstvo to jest na Hristosa.. Šta je ono što je Bog dao ljudima, i što ih razlikuje mimo drugih živih stvorova.. Volju. Ako neko hoće mimo ljudske volje, već kroji drugima po svojem aršinu, onda on nije hrišćanin. Naravno da je dobro imati stav i mišljenje, ali o drugačijem mišljenju i stavu govoriti sa prezirom i represalijama, to je .. staljinistički. Znači ne-hrišćanski. šta volju,volja je jedna od najsosnovnijih psihičkih funkcija kod svih toplokrvnih životinja i šire od toga, tako da si u startu promašio sa konstrukcijom... kako misliš da bi životinje funkcionisale bez volje? prvo razmisli šta je volja, kucanje srca nije voljna radnja,disanje jeste ali i nije kada spavamo, pa nisu životinje automati ,svaka ima svoju slobodnu volju da čini šta oće, druga stavr što su ograničene psihički, nisu visoka bića kao mi Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ajde bre Kordun, sta pricas bez veze? Sada da studiram po netu kakvi su programi u engleskim, francuskim ili svedskim skolama? Pa bolji su mnogo nego nasi jer su nasa deca i po znanju skoro pa poslednja u Evropi. Боље да мало простудираш него да лупеташ! По чему су то наша деца по знању последња у Европи? Није истина, немој лупетати! Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Није истина, немој писати неистине! На пример Шведска је заменила предмет „Хришћанство“ предметом „ Религиозно знање“ све је засновано на историјским и културним аргументима. Идеје да је хришћанство предуслов за демократију или други етноцентрични или религиозни аргументи су одбачени у шведском моделу. Каже се да хришћанство нужно неће изгубити своју вредност као уједињујућа институција од културног значаја ако преда своју моћ и монопол, или ако дели своју власт са другим религијама. Пример прате остале чланице ЕУ. Колико ја знам, ово па није тачно. Нема европске државе која оспорава хришћанске темеље. Савремена Западна демократија је Рим плус протестантизам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ja licno zaista jedino Grcku registrujem kao strogo pravoslavnu jer je uvek patrijarh ili neki vladike prisutan kada su neke vazne drzavne manifestacije, a koje nikakve veze nemaju sa crkvom. Кад се већ размећемо (школским и разно-разним) знањем, није згорег знати да Грчка нема патријарха... "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 23, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Ili da se zapitamo, čemu nacije? Zar nije prosperitet društva i Sveta u zajedničarenju, mimo nacionalnih podela. EU je jedan od vidova takvog zajedničarenja. Možda rudimentaran, ali prvi korak ka jednom boljem društvu. Neki demografi kažu da će srbi biti manjina za 40 godina u Srbiji (možda i pre) i o čemu to pričamo? Srbi nisu zaslužili Srbiju, ali su zaslužili EU, jer kao što i u Jugoslaviji jedino su bili u istoj državi i ostvarivali ekonomski i drugi prosperitet, tako će i u EU. Mi smo (eto kurioziteta) kroz Jugu imali već iskustvo EU, samo u malome. Oni koji se busaju Srbijom i srpstvom, tvrdim vam da nisu ni omirisali baruta u balkanskim ratovima 90-tih, jer Ili su bili maloletni ili su se krili i bežali. Ako gledamo hrišćanski, mnogi prosvećeni hrišćani smatraju etnofiletizam za rak ranu. Nema srpske, bugarske, grčke crkve.. Crkva je Hristova, a svi su hrišćani Hristovi. Kako u crkvi tako i u društvu, nacija je ostatak plemenskog, koje je prevaziđeno. EU je korak napred i u duhovnom i u ekonomskom smislu. Ima zakone koji se primenjuju. Ima pravac kojim sigurno korača. Ima moć koja je drži čvrsto. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 И то не било који дио, него онај који је великом дијелу становништа светиња Netacno. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Колико ја знам, ово па није тачно. Нема европске државе која оспорава хришћанске темеље. Савремена Западна демократија је Рим плус протестантизам. Колико ја знам, тачно је! Прво се информиши па лупетај! I Sverige har man erstattet faget kristendom med religionskundskab. Det der er fagets styrke er, at der fokuseres på den religiøse dimension samtidig med, at der er en respekt for det ikke-religiøse standpunkt. kordun је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Колико ја знам, ово па није тачно. Нема европске државе која оспорава хришћанске темеље. Савремена Западна демократија је Рим плус протестантизам. Скидање Крстова у Британији, Италији и Француској. Откази, ако се носи крст на ланчићу... Изједначавање хришћанства пред законом са свим другим религијама.. Шта је то? Пг and kordun је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Oni koji se busaju Srbijom i srpstvom, tvrdim vam da nisu ni omirisali baruta u balkanskim ratovima 90-tih, jer Ili su bili maloletni ili su se krili i bežali. a koja si ti referenca da nešto tvrdiš za sve koji se busaju srpstvom ? gdje si ti bio u ratu? gdje si sada? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 EU je korak napred i u duhovnom i u ekonomskom smislu. Ima zakone koji se primenjuju. Ima pravac kojim sigurno korača. Ima moć koja je drži čvrsto. ) Ти си индексовац..сада ми је јасно.. Зезаш искрене европљане на овом форуму feeble, Пг and -Владимир- је реаговао/ла на ово 3 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 ne razumiješ ti LDP pravoslavlje Eh da samo to vi ne razumete Srbija bi vec bila u Evropi.... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Јануар 23, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 23, 2014 Скидање Крстова у Британији, Италији и Француској. Откази, ако се носи крст на ланчићу... Изједначавање хришћанства пред законом са свим другим религијама.. Шта је то? То не спорим.(мада не знам за ове отказе) Износим став да је савремена Западне демократија као економско-политички систем збир Римске организације и простестантске идеологије Хришћанства. Ово што си ти написао, по мом мишљењу, показује нешто друго... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука