албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Добро, хвала пуно, овдје мислим да нема тог правила, чим та шачица људи долази. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ех , дал им сметаш. Ако им сметаш рећи ће ти или ће те избегавати.Имаш манастира ,као Сланци на пример, који врве од људи недељом и свако хоће нешто да пита ,па се нико не буни. То би исто било ка да питаш , да ли ометам свештеника у њеховом духовном подвигу када тражим да се исповедим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Имати манастир у близини је велика срећа. Наравно да не смета ништа да дођеш на молитву. Ако желиш и имаш времена можеш да понудиш да помогнеш нешто. Копање кукуруза са монасима је лековито... Boba, -Владимир- and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ех хвала вам пуно, знам за Сланце и који је тамо хаос, али овамо нема толико људи. Мислим да нема ни шта да се ради, али добро, можда се једног дана усудим и тако нешто да питам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Sestro, posto je zenski manastir mozda postoji mogucnost da se zblizis sa nekom monahinjom. Tako ces shvatiti da su to blagi ljudi uvek otvoreni, nasmejani. Dobrodosla na forum bighugbighug Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Хвала пуно на добродошлици, тешко ћу се ја са неким тамо зближити, мени сада треба напора и обичном свештенику да се обратим, све мислим пуне су им руке посла. Ал добро, ваљда ће ме то проћи, јер је заиста сулудо тако размишљати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Децембар 5, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Dobrodošla! algabacaju Super što si spomenula ovako nešto. Apsolutno te razumem kad kažeš da ti treba napora da se obratiš svešteniku. Generalno to je čest slučaj, a ne bi trebalo tako da bude. Imam osećaj da nekako 'početnici u veri' očekuju da im se obrate sveštenici prvi, a pak sveštenici očekuju narod da im priđe. A tako ne bi trebalo da bude! Tu smo jedni za druge! Usudiću se da ti dam savet da slobodno napraviš taj korak. U nemoj da se obeshrabriš ako ne bude sve idealno, da se tako izrazim. Ipak smo ljudi, imam nas raznih. Ali nismo li svi braća i sestre u Hristu Bogu?! Zato samo napred! A i mi smo tu . Pitaj, ima ovde raznog sveta, neko će već imati odgovor na sve što te zanima . -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Потрудићу се, таман се некако осмјелим и све смислим и кренем код овог свештеника што ми га је овај духовник препоручио, а он није ту. Али нешто ме помало и збуњује, кажу да Духовника не би требало мијењати, тај што је мени помогао јер је погађао на права мјеста, са врло мало ријечи ми је далеко. Пошаљем му понекад неко питање поруком,али сам сада просто морала да га питам за некога ко је овдје и са ким могу уживо да разговарам, не могу све преко поруке. Мене сада занима, да ли то што се ја обраћам овом свештенику кога ми је он препоручио значи да сам ја промијенила Духовника? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ма не, сасвим је у реду да питаш свештеника. А лакша питања можеш да питаш и нас... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Хвала на одговору, не брините, вас ћу тек свашта да питам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Пусти да све иде спонтано,осетишећ потребу и жељу, код тебе, а и код њих,да ли треба неко веће зближавање...битно је да не идеализујеш манастир и монахе као нешто безгрешно,јер обично почетници у вери имају такав приступ,па се после разочарају... Драгана Милошевић, Mironosica and Драшко је реаговао/ла на ово 3 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
албатрос Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Не, не брините, не идеализујем ја њих, знам да су и они људи који могу да гријеше и који су на различитим духовним лествицама, зато сам и почела да се питам сметам ли им кад дођем тамо. Има свакаквих монаха, али шта ћу. Хвала на овоме спонтано, у праву сте Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Питање валаамском монаху: Била сам са екскурзијом на вашем светлом острву. Енергија у манастиру је веома чиста и пуна љубави. Пошто нисам много упозната са енергијом човека, дрзнућу се да претпоставим… Одговор: Ви сте у великој заблуди. Ми не верујемо у неку "енергију". Ми верујемо у Бога, не као енергију, већ као личност. И наше молитве нису пуњење енергије, већ обраћање Богу, Творцу васељене, као личности, као Оцу. Прихватајући учење о "енергијама", Ви се не обраћате Богу којем се ми поклањамо, већ губите своју душу, не схватајући то, и потпадате у потпуну зависност од демонских сила. Пишем Вам зато што мислим да то радите несвесно и да можете да се обратите к Богу. http://manastirglogovac.blogspot.com/2013/01/blog-post_3483.html Иван 123, Justin Waters, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Јануар 31, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2013 Била сам са екскурзијом на вашем светлом острву. Енергија у манастиру је веома чиста и пуна љубави. Ми не верујемо у неку "енергију". Ми верујемо у Бога, не као енергију, већ као личност. АМИН мирођија, Justin Waters, Срђан Ранђеловић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Фебруар 1, 2013 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2013 Koliko ljudi ima koji posjete neki manastir, a onda po povratku joj znas kakva energija kako sam se lijepo osjecao, kao na nebu ovo ono, a u zivotu uopste niti su praktikujuci u vjeri i pitanje je da li uopste vjeruju. Da se covjek zamisli kakve to detektore imaju....Ovo je narocito tipicno za Ostrog. Nema osobe koju sam cuo da je bio u Ostrogu, a da nije izjavio nesto u smislu...kakva energija, kako sam se osjecao, pa to je neopisivo, ja nisam znao gdje sam..Ok neko bi rekao Ostrog je poseban pa zato i jeste, ali bre svaki manastir je poseban, ako u njemu borave blagocestivi monasi, a opet nista slicno niko ne izvjestava sa drugih mjesta, osim sa Svete Gore naravno. Ali Sveta Gora jeste nesto posebno, radi mnostva manastira, izolovanog polozaja, mnogo monaha i ustaljenih obicaja koji tamo vladaju. Tako da nema tu nikakve energije, da je ima mogli bi smo je detektovati nekim uredjajima...ovako radi se o psihologizmu, ili impresiji o samom mjestu kao njegovom izgledu ako je malo neobicno, neko ostrvo kao Valaam, poluostrvo Sveta Gora, ili Ostrog kao zabaceni manastir izgradjen u stjenskoj pukotini. Manastir je kao kad dodjes u kucu, ako je dobar domacin, i ti se lijepo osjecas. Срђан Ранђеловић and Дијана. је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука