Zayron Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Lijep klip o ženskom monaštvu - mislim da su to isječci iz nekog filma na tu temu. Carmelite Sisters Bosonoge karmelićanke (clostered nuns - to su te "zatvorene - za rešetkama") Vrlo strog ženski kontemplativno-molitveni i isposnički red, nije to baš za svakoga. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Немањааа Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Антоније Велики вели, одрећи се монашког чина, већи је грех од самоубиства. Тако да ту нема играња. Нико мене и тебе не тера да идемо у манастир да будемо монаси. Нема сад хоћу, сутра нећу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александрида Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Антоније Велики вели, одрећи се монашког чина, већи је грех од самоубиства. Тако да ту нема играња. Нико мене и тебе не тера да идемо у манастир да будемо монаси. Нема сад хоћу, сутра нећу. Pomaže Bog Nemanjaaa,dobro došao na zru i uzgred https://www.pouke.org...964#entry491353 Nije važno da li te vole - važno je da ti voliš! Starac Porfirije Kavsokalivit Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Уколико је ово истина, (а волео бих да се провери ова прича, човек је навео име и презиме, навео је манастир где је боравио), онда је пре свега сумњив свештеник који је дао благослов да се човек монаши.. Ајде да прескочимо једну ствар, да овај човек је заправо провео шест месеци у манастири (по свему он не би никада за 6 месеци могао да буде монах, него пре свега искушеник). Сувише ми ова прича не пије воду. Значи човек се крштава 2007. године. Одлази одмах на хаџилук у Јерусалем. Враћа се и монаши. Напушта манастир након 6 месеци. Све за мање од годину дана. Конвертује се у муслимана... Не да ова прича не пије воду, али ајде да оставим једну дозу веродостојности. Поставио сам снимак као један од примера који пашу уз назив теме. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Ma daj...muslimanska propaganda.Nema šanse da se zamonašio za 6 meseci.I još posle toga brzom brzinom prešao u islam. Evdokija је реаговао/ла на ово 1 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Зато сам и навео да је дао име и презиме (Мићко Кадић) како сам разумијео и да је био у манастиру Ком на Скадарском Језеру 2007. године... http://www.manastirk...%20galerija.htm У сваком случају, можемо да напишемо писмо братији из тог манастира и питамо за бившег Мићка-Георгија. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Pa ajd da se uzme kao istina ovo što priča ( u šta ja duboko sumnjam),razlog koji je naveo ,za napuštanje hrišćanstva je što hrišćani se ne ponašaju kako Hristos zapoveda.Bezveze.I odmah čim je napustio manastir,otišao u džamiju da kupi kuran.I doživeo prosvetljenje.Sutra će verovatno da ode u budizam.Ovakvih priča muslimani su prepuni.Ali za 6 meseci se zamonašiti,meni je sumnjivo. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Napustio je manastir zato što Hrišćani ne slede Hrista ! Kakav genijalac,kakav briljantan um,dajte mu Nobelovu nagradu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 nije se on zamonasio lepo kaze da je imao volju i zelju da se zamonasi ostao i proziveo nekoliko meseci u pravu je Anastasija - klasicna propaganda !!!!!!!! није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 nije se on zamonasio lepo kaze da je imao volju i zelju da se zamonasi ostao i proziveo nekoliko meseci u pravu je Anastasija - klasicna propaganda !!!!!!!! Ma reče da je dobio ime.Ime se dobija samo na monašenju.Zaboravila sam koje je spomenuo.Ali da je propaganda jeste.EDIT : Krstio se 2007 i dobio ime Georgije,sad sam ponovo prelušala.Nije se zamonašio već kad se krstio dobio je ime Georgije.U pravu si Tanja. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
стаклено_око Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Е вако. А шта ако је нпр тај исти монах замонашен ,а није имао неки дуг искушенички стаж. Нпр дешава се да богослови и свршени теолози изразе жељу да буду монаси и релативно брзо након тога буду замонашени...чуо сам да СПЦ кубури са монаштвом,нема довољно одзива, млади људи се све слабије опредељују за монашки живот и због тога се у неким епархијама веома брзо може замонашити. Е сад, проблем је у томе што неко укапира да није за то тек после пар година у манастиру проведених и шта онда...да остане лош монах или да постане одличан муж и још бољи отац? Свестан сам ја да сви до једног монаси имају разна искушења, али неки од њих једноставно нису за то. Искушења се побеђују молитвом, али како објаснити онда да кад монах оде из манастира, ожени се ,супер се уклопи у неку породичну причу без проблема? Можда је то по Божијиј вољи било, скроз спонтано,како иначе Бог делује сваки човек је прича за себе ,посебна ,апсолутна и непоновљива прича. На крају крајева, Бог нека то решава,а не ми да одмах анатемишемо и оговарамо кад се неки мали брат покупи и оде из манастира. Сваком се деси да погреши у процени,па није толико страшно. Покајеш се, затражиш од Бога да ти опрости што си ишао ко ждребе пред руду и идеш даље кроз живот. А и сам Бог не тражи од нас обећања и заклетве, па људи, Он зна да се на наша обећања може ослонити ко на врбов клин. Тражи да смо сада и овде с Њим,а за сутра...видећемо сутра Анастасија, Andjelka Milenkovic and Evgenik је реаговао/ла на ово 3 Ima ljudi koji ne nose brkove, nema ljudi koji nemaju dugove Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 i na krstenju ,a on je na krstenju dobio ime није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Траписти су правили, сир, пиво,вино, мљели су брашно, имали сопствену струју и што је најважније из свега што се десило изашли су свијетла лица зато се нико није усудио да било шта уради или покуша Самостану у овом последњем рату, који је узгред чувала Војна полиција, јер било је људи са стране који нису знали ко су они ! Усташама (41-45) јесу чинили неке уступке али СИЛА БОГА НЕ МОЛИ, нису руке окрвавили као њихова браћа са друге стрена бањалучког поља. хвала им што су у најгорим временима остали људи и честити хришћани. данас, не знам колико је братство али свакако мислим даих нема пуно. Slava Bogu! Ali greska je sto je rusen Petricevac, bez obzira na strahote u Drakulicu u II svjetskom ratu... Nekako smo skloni da duze pamtimo, priznajemo i ukazujemo, ono lose i zlo, narocito kad su drugi u pitanju. Cula sam (od Srba!) za nekog katolickog svestenika koji je ovdje negdje spasio oko hiljadu Srba, tako sto je ustasama rekao da prvo moraju njega ubiti....svetac Boziji, potrudicu se da nadjem njegovo casno ime. ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 Ma reče da je dobio ime.Ime se dobija samo na monašenju.Zaboravila sam koje je spomenuo.Ali da je propaganda jeste. EDIT : Krstio se 2007 i dobio ime Georgije,sad sam ponovo prelušala.Nije se zamonašio već kad se krstio dobio je ime Georgije.U pravu si Tanja. 1307_womens t4431 sad izvini ti nisam videla da si dodala za krstenje Анастасија је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Октобар 12, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 12, 2011 i na krstenju ,a on je na krstenju dobio ime Ispravih se ja.Nisam dobro preslušala klip. nesiguran “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука