Jump to content

„Криза савремене породице“

Оцени ову тему

marija

Препоручена порука

On 6. 11. 2012. at 22:34, PowerCat рече

Ову слику су ми већ једном избрисали,но свеједно...

ron.jpg

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2012. at 21:30, w.a.mozart рече

ako bih nekad morao da navedem razlog zašto volim Hrista...

onda je to zato što je iznad polova...

Zenski pol je uravnopravio (ujednacio) sa muskim polom.

Samarjanku salje da propoveda Samarjanima, a Jevrejke salje da poucavaju veri i dogmatima Jevreje (i to Apostole!),

tamo gde se tradicionalno nije drzalo do onoga sta bi zena rekla ili zene govorile, a raspravljati o veri zenama bese zabranjeno ćutanjem.

Da su Apostoli pisali po svome ne bi im na pamet palo da njihov Mesija govori o veri sa zenama,

a kamoli da im ih jos salje da njih uče, i posle ih još i ukorava.

A njacudesnije od svega - pita ŽENSKO da li može da ostvari svoj plan spasenja ( o Bože! :) ).

Baš je Car!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

da se vratimo na vladikin tekst tj. temu.

Сусрет мушкарца и жене у савременом свету, није идиличан. На сцени је борба полова и рат за превласт.

sta za vas to znaci?

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2012. at 5:21, Danijela рече

Сусрет мушкарца и жене у савременом свету, није идиличан. На сцени је борба полова и рат за превласт.

sta za vas to znaci?

Значи да је владика мало омашио поенту.

У прошлости је све прштало од идиле, није него... већ доминације мушкарца. То сад што жена све више долази до права која јој припадају у савременом свијету, не значи никакав рат полова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

sta za vas to znaci?

Да дефинишемо прво шта је "превласт" у односу мушкарца и жене?

Да ли је то онај приземан услов да "јачи тлачи"? Искрено, из неких примера из прошлости и мојих искустава, никада ми није падало на памет да доказујем снагу тлачењем било кога а камоли лепшег дела човечанства.

Да се ја питам, сутра бих увео матријархат.

Међутим, ово ми звучи као покушај да објасните да ли је бољи, јачи, паметнији кључ или кључаоница. Наиме, једно без другог немају никакву сврху. Ко то не схвати, био мушко или женско, неће се усрећити.

Подели на овим сајтовима

Izvin'te, jedan mali off topic

Imate sve one netrpeljivosti izmedju snajki, svektva, zaova, jetrva ... sve odreda zene a niko ne pomin je netrpeljiovost izmedju zeta, tasta, suraka, pasenoga ... zasto li je to tako, moze li mi neko objasniti, a u kontekstu jednakosti polova ... ;)

Kako to da se muskarci mnogo bolje podnose medjsobno, u okviru familije nego zene ... i to onda stavite u kontekst teme ... borba za vlast i slicno ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2012. at 7:28, Жељко Билбија рече

Izvin'te, jedan mali off topic

Imate sve one netrpeljivosti izmedju snajki, svektva, zaova, jetrva ... sve odreda zene a niko ne pomin je netrpeljiovost izmedju zeta, tasta, suraka, pasenoga ... zasto li je to tako, moze li mi neko objasniti, a u kontekstu jednakosti polova ... ;)

Kako to da se muskarci mnogo bolje podnose medjsobno, u okviru familije nego zene ... i to onda stavite u kontekst teme ... borba za vlast i slicno ...

Ради се о потребама мушкараца које су дефинисане у три једноставне категорије : "у се`, на се` и подасе`" што је могуће остварити без сукобљавања. А и из историје видимо да су ратови покретани или због жена или на наговор истих, тако да... (шала....са пола истине...)

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2012. at 5:29, Јустинијан рече

Значи да је владика мало омашио поенту.

У прошлости је све прштало од идиле, није него... већ доминације мушкарца. То сад што жена све више долази до права која јој припадају у савременом свијету, не значи никакав рат полова.

pa sad,

nijesu u pitanju baš prava. Evo Veljo lijepo objasni kako su prava žena ostvarena još u Hristovo vrijeme.

Više je to stvar civilizacije i čovječjih usmjerenja.

Do polovine 20 vijeka, otkrivanje i upoznavanje svijeta u kojem živimo je bio

u domenu snage i sile, gdje su muškarci dominantiji, uglavnom. Dakle teška industrija, teška oruđa, teški poslovi, po principu jedeš ono što uloviš. Borba za opstanak i preživljavanje je zavisila od izdržljivosti i snage. Civilizacijski napredak je donijela era informatike, zaokreta u nauci, odnosno otkrivanjem mikrokosmosa. Ljudi su jednostavno od spoljašnjeg osvajanja, prešli na osvajanja i upoznavanja

svijeta unutar. Suptilnost, misleni aparat, senzibilnost su dobili prednost nad

sirovom snagom. Inače sam mišljenja da žene dominiraju na polju misli,

tako da je to , po meni, razlog zbog kojega je došlo do "ravnoteže"

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

On 7. 11. 2012. at 11:15, Oglo рече

Do polovine 20 vijeka, otkrivanje i upoznavanje svijeta u kojem živimo je bio

u domenu snage i sile, gdje su muškarci dominantiji, uglavnom. Dakle teška industrija, teška oruđa, teški poslovi, po principu jedeš ono što uloviš. Borba za opstanak i preživljavanje je zavisila od izdržljivosti i snage. Civilizacijski napredak je donijela era informatike, zaokreta u nauci, odnosno otkrivanjem mikrokosmosa. Ljudi su jednostavno od spoljašnjeg osvajanja, prešli na osvajanja i upoznavanja

svijeta unutar. Suptilnost, misleni aparat, senzibilnost su dobili prednost nad

sirovom snagom. Inače sam mišljenja da žene dominiraju na polju misli,

tako da je to , po meni, razlog zbog kojega je došlo do "ravnoteže"

Тачно, времена су се промијенила, као друштва, међуљдски односи, проширило се интересовање човјека на мнгое сфере живота...тако да у томе свему жене стичу све више позиција.

Тако да не знам на кога или шта адресира владикина теза да се данас води рат полова.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Мислим да борба полова итекако постоји. Рецимо мушкарци би да задрже статус коју су имали у патријархалном систему, што више не одговара стању на терену, јер мушкарци једноставно нису више толико важни као што су били. Раније је мушкарац био тај који је хранио породицу и који је ратова да је одбрани, отуд је и статус удовице био повезан са сиромаштвом. Такође животни век мушкараца је био много краћи и увек је било доста више жена него мушкараца. С друге стране имам утисак да жене желе да буду мушкарци , чини ми се да је увек обазривост,смерност и деликатно и промишљено понашање било везано за жене. Можда сам старомодан али некако ми целоноћно опијање док се не обезнаниш никако није женствено, некако сам навикао да су мушкарци ти који праве глупости.

Подели на овим сајтовима

Zato je sve više lezbijki, koje izigravaju muškarce

ALLAH,SOURYA,BASHAR W BASS

w, eh
rah betkoun el waheed

Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....Ja sam Svijetlo svijeta, tko ide zamnom imati će Svijetlo života....

Подели на овим сајтовима

On 6. 11. 2012. at 21:02, Danijela рече

mogu sa bar 5 odmah da te upoznam.

није исти однос кад се гаји жена са женом и жена с мушкарцем, потпуно две различите перспективе живота и односа ;)

Подели на овим сајтовима

sta za vas to znaci?

значи да оба пола подједнако треба да се освесте ко су и шта су пре свега као личности, а онда и као полови, брчаници, безбрачници и сви остали.

ко није свестан себе, тај и највише греши у односу према другом полу, а ко није свестан другог, тешко да је освешћен и према Богу.

а остало ионако друштво већ кажњава активно и у ходу, тако да и нема потребе пуно се упињати објашњавати социјалне односе, једино деци и неодраслима.

а што се мене тиче, мени ретко значи ишта јер не гајим такве односе, иако људи имају тенденцију да се осећају угрожени или потиснути мноме. некад с разлогом, некад без, но то је већ на другима да кажу а ја да игноришем или оправдам :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...