Jump to content

Jos nesto o evoluciji

Оцени ову тему

Млађони

Препоручена порука

ma ja ne pricam o hipotezama kako se stvaraju hipoteze ja pricam sta je u fizici najace a to je eksperiment ,fizika je vecinski eksperimentalna nauka i dan danas a ti pricaj sta hoces,tebi su u nauci jaci mehanizmi stvaranja hipoteza od eksperimentalnih potvrda,jesam li te dobro shvatio?

Jaooooooooooooooo zivoteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Naravno da je eksperimentalna i fizika i hemija i bilogija. Bez eksprimenta nema nista! Dakle da ponovim BEZ EKSPERIMENTA NEMA NISTA! ALI sam eksperiment ako se ne radi u odnosu na posledice neke hipoteze NE VREDI NISTA! Zato sto nista iz njega ne sledi!

Pa izvini ali ovo je vec tvrdoglavost do bola. Ako ja i ti koji nismo naucnici vodimo polemiku oko toga kako naucnici zaista rade nauku zar ne mislis da u jednom trenutku treba pitati same te naucnike kako zaista rade nauku?

P.S Zaveroloske price me ne zanimaju.

Подели на овим сајтовима

Zna se da po darvinizmu odprilike 15 milijardi godina postojalo je neko kosmicko jaje koje je eksplodiralo,to je taj veliki prasak o kojem se prica,posle te eksplozije doslo je posle odredjenog perioda zgusnjavanja kosmicke prasine i gasova i stvaranja prvih zvezda,

Samo ti slushaj lupetanja gluposti od strane ljudi koji pricaju da je litrugija prizivanje demona. 

Nas ovde moze samo da nasmeje takva izjava... a sebi, svojoj dusi i svom mozgu najvise skodis... 

Pomolicu se da po ovom pitanju dodjes do kvalitetnije odgovora od onog koje ti uvaljuje Miroljub Petrovic i slichni sketasi.

par stvari si rekao netacnih koji nemaju veze sa darvinom i teorijom evolucije

1. Kosmicko jaje je delo kosmologije a ne bologije. Dakle teorija evolucije nista ne prica na tu temu

2. Nastajanje zivog od nezivog, je tema abiogeneze to jest hipoteze abiogeneze i totalno druga naucna obast od teorije evolucije. Teorija evoluciej se bavi time kako su se razvijale zivotne vrste i oblici a ne time kako je nastao prvi zivot.

Dakle - prvo se obrazuj, na tu temu.. pa se onda vrati da diskutujemo  i da nam postavljas pitanja.... vidim da mislis da si mnogo pametan i da imas neke mnogo mudre argumente ali malo iznenadjenje za tebe.. mnogi mi ovde smo veruovali u te argumente nekad, a onda smo upoznali sta je sta... i shvatili smo ko su lazovi koji nam prodaju te argumente i videli smo koliko ti likovi lazu.

Dakle....

Ako imas pitanja... edukuj se.... naravno ako te zanima istina. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Jaooooooooooooooo zivoteeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Naravno da je eksperimentalna i fizika i hemija i bilogija. Bez eksprimenta nema nista! Dakle da ponovim BEZ EKSPERIMENTA NEMA NISTA! ALI sam eksperiment ako se ne radi u odnosu na posledice neke hipoteze NE VREDI NISTA! Zato sto nista iz njega ne sledi!

Pa izvini ali ovo je vec tvrdoglavost do bola. Ako ja i ti koji nismo naucnici vodimo polemiku oko toga kako naucnici zaista rade nauku zar ne mislis da u jednom trenutku treba pitati same te naucnike kako zaista rade nauku?

P.S Zaveroloske price me ne zanimaju.

a gdje sam ja rekao da nije tako,pa upravo sam i rekao da se eksperimenti ne rade stihijski,vec iza njih stoji uvijek hipoteza,brate necu da te vredjam,postujem te ali nekada se cudno ponasas,volio bi sada da te opisem jednim crnim humorom,ali necu...

ja covijeku kazem da je losu analogiju napravio da je super pozicija potvrdjena eksperimentalno sto je cini izuzetno jakom stvari u naci a ti mene krenuo napadati,kao da imas pozudu za svadjanjem sa mnom,bez ikakvog razloga si me napao,nemoj to da radis,nije fer

Подели на овим сајтовима

a gdje sam ja rekao da nije tako,pa upravo sam i rekao da se eksperimenti ne rade stihijski,vec iza njih stoji uvijek hipoteza,brate necu da te vredjam,postujem te ali nekada se cudno ponasas,volio bi sada da te opisem jednim crnim humorom,ali necu...

ja covijeku kazem da je losu analogiju napravio da je super pozicija potvrdjena eksperimentalno sto je cini izuzetno jakom stvari u naci a ti mene krenuo napadati,kao da imas pozudu za svadjanjem sa mnom,bez ikakvog razloga si me napao,nemoj to da radis,nije fer

Postujem i ja tebe bez obzira sto si mi prisio da se bavim prljavostima i slicno. Ali nekada treba biti ozbiljan i pribran i

drzati se koliko toliko neke konzistentnosti. Ne volim ni ja formalnosti i pravila narocito ne drustveno nametnuta ali nekad zbog funckonalnosti treba videti kakvi standardi postoje i cemu oni sluze. Ako naucnici nesto koriste kao metod to sigurno

nije bezveze nego ima neku svoju funkciju.

Dobro je to sto si ti njemu rekao na samu poentu tog tvog posta nisam imao primedbe nego na taj deo da je eksperiment nesto najvece, najjace u nauci. To moze da ispadne da eksperiment sam po sebi vodi do nekog zakljucka to jest znanja. Ali to nije tako. Bez eskeprimenata zaista ne bi bilo ma kakve nauke ali sami oni ne vode do bilo kakvog saznanja. To je moja poenta.

Подели на овим сајтовима

Dobro je to sto si ti njemu rekao na samu poentu tog tvog posta nisam imao primedbe nego na taj deo da je eksperiment nesto najvece, najjace u nauci. To moze da ispadne da eksperiment sam po sebi vodi do nekog zakljucka to jest znanja. Ali to nije tako. Bez eskeprimenata zaista ne bi bilo ma kakve nauke ali sami oni ne vode do bilo kakvog saznanja. To je moja poenta.

Eksperiment je samo tu da se proveri predikcija.. nista vise.. test za teoriju.... 

Ali problem je sto u "narodnom" jeziku kada kazes eksperiment oni zamsljaju ljude u belim kaputima kako u nekoj izolovanoj laboratoriju pucaju neke lasere i miksuju neke hemikalije

Jednostavno nije tano... dosta "eksperimenta" su observacije prirodnih fenomena... 

Подели на овим сајтовима

Postujem i ja tebe bez obzira sto si mi prisio da se bavim prljavostima i slicno. Ali nekada treba biti ozbiljan i pribran i

drzati se koliko toliko neke konzistentnosti. Ne volim ni ja formalnosti i pravila narocito ne drustveno nametnuta ali nekad zbog funckonalnosti treba videti kakvi standardi postoje i cemu oni sluze. Ako naucnici nesto koriste kao metod to sigurno

nije bezveze nego ima neku svoju funkciju.

Experiment je pokazao da je involucija tacna i da za 50 do 100 godina mozes da ljudski um pretvoris u um majmuna pod parolom nove svetske religije zvane tuzna nauka..... 8086.gif

Подели на овим сајтовима

Eksperiment je samo tu da se proveri predikcija.. nista vise.. test za teoriju.... 

Ali problem je sto u "narodnom" jeziku kada kazes eksperiment oni zamsljaju ljude u belim kaputima kako u nekoj izolovanoj laboratoriju pucaju neke lasere i miksuju neke hemikalije

Jednostavno nije tano... dosta "eksperimenta" su observacije prirodnih fenomena... 

nije istina,mnoge stvari u nauci su otkrivene direktno eksperimentima,oba pravca imao i teorijski i eksperimentalni i nazovimo hibridni teorijsko-eksperimentalni. ali da ne spamujemo temu vise sa time,ja sam se mozda nespretno izrazio ali poenta je bila jasna sta sam zelio reci,ispravio me Aquilius i da zavrsimo sa time...

Подели на овим сајтовима

Krstom to treba sve u celo da se bije...roknes ga krsticem u po tintari i odma svati da nema pojma sa zivotom iako je programer 0703_read

Ovakvo izražavanje nje dopušteno na sajtu 

Измењено од Дејан Бићанић
Подели на овим сајтовима

@@jupiter,

Изражаваш се као да си у лимбу. :) То је неодређеност.

Реци ти лепо да ли сматраш да космос постоји већ скоро 14 милијарди година? Сматраш ли да је то истина?

Немој само да ми одговараш мистично.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

Experiment je pokazao da je involucija tacna i da za 50 do 100 godina mozes da ljudski um pretvoris u um majmuna pod parolom nove svetske religije zvane tuzna nauka..... 8086.gif

Tvoje postove kad procitam veruj mi da vidim jedan unikatni pokazatelj da moze biti necega i u toj prici.

Подели на овим сајтовима

@@jupiter,

Изражаваш се као да си у лимбу. :) То је неодређеност.

Реци ти лепо да ли сматраш да космос постоји већ скоро 14 милијарди година? Сматраш ли да је то истина?

Немој само да ми одговараш мистично.

izvini Milane ali ne mogu da odolim a da ne komentarisem tvijih 14 milijardi godina (u stvari radi se o 13,7 milijardi),taj broj varira od 10 - 20 milijardi i mjenja se svakim novim satelitom koji se lansira u svemir u svrhu odredjivanja starosti,tako da ti to pitanje nije na mjestu,trebao si samo pitati vjeruje li u veliku starost svemira izrazenu u milijardama godina,izvini za kritiku,ali morao sam....

Подели на овим сајтовима

po tebi vidim.. jako efikasno :D

nije istina,mnoge stvari u nauci su otkrivene direktno eksperimentima,oba pravca imao i teorijski i eksperimentalni i nazovimo hibridni teorijsko-eksperimentalni. ali da ne spamujemo temu vise sa time,ja sam se mozda nespretno izrazio ali poenta je bila jasna sta sam zelio reci,ispravio me Aquilius i da zavrsimo sa time...

Ti to prosto obazavas. Ja ti kazem da je nesto praksa, i ti mi onda kazes aha ali ima da je nesto otkriveno direktno eksperimentalno. Jeste u pravu si...desavalo se, testiras jednu hipotezu eksperimentom ono se eksperimentom pokaze neki nov podatak.. i na osnovu tog novog podatka ispravis tu teoriju.

Ali sustina eksperimenta nije... daj da promuckam pa da vidim sta cu da dobijem - vec aha mislim da je to tako... a ako je tako onda eksperiment treba da pruzi taj i taj rezultat.

Mnogo volis da spekulises pojmovima i terminima.... naucni metod je odavno ustanovljena stvar i zna se sta je eksperiment, staj e predikcija, sta je teorija, sta je hipoteza..

Imali smo mi ovde coveka koji je naucnik, nas brat Ivica... dakle radi "eksperimente", covek hemicar.. ali je otisao sa foruma jer mu je jedan kreten postovao nacisticke pesme, a jedan dobri moderator nije hteo to da sankcionise.... jer je taj covek koji je postovao te pesme - "srpski patriota" 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...