kordun Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Мерило степена нечијег образовања је сматрам твој пример са заставам које си навео... А мерило нечијег патриотизма је чињеница колико је неко жртвовао и ставио својих потенцијала у залог за добробит ове земље у свим сферама... Да ли то био неки његов таленат, вештина, предузимљивост или живот на крају, који је дао за ову земљу... А сложижећеш се ваљда да су за Србију изгарали и изгарају многи који нису Срби... slažem se da su mnogi nesrbi bili velike srpske patriote,voljeli su svoju zemlju svim srcem i dušom što se kaže,niko to ne spori... sto se obrazovanja tice moze se i tako gledati,ljudi pamte ono šta vole ili sto ih zanima,ostalo ne pamte,stoga i sa tog aspekta ja sam u pravu da je to pokazatelj loseg stanja patriotizma u srbiji,ljude jednostavno boli uvo,drzava je jos gora,meni djeluje kao neprijatelj svom rođenom narodu,narod nema od te svoje države skoro ništa a državu čini narod,znači narod sam od sebe nema nista a to je pogubno,to je umiranje,samo patriotizam pravi čisti i jak nas može spasiti ja to tako vidim zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 ja sam već jednom rekao u šali i opet ću za srbiju je jedini spas da se nađe neki način pa da se priključi republici srpskoj,ovako pokoj joj duši Kakve veze sa spasom prikljucenje sa RS ima?. Jedno zlo (mislim na politicko) dodati na drugo samo je recept za jos vecu krizu. Ako Srbija ne moze sama sa sobom, onda ce nece moci ni sa RS. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Брате Кордун, што се тиче ове прославе Нове године, мада су то ситнице кад све погледаш, брат Милан Ракић је у праву. Није овдје прича о томе да нам неко забрани, него начин на који се слави. Такође, иста је прича и око бадњака. Нисмо пагани, богу хвала, па да од тога правимо некакву журку. Не схвати ме погрешно, не мислим лично на тебе. У свакој критици човјек може да нађе нешто што је заиста и тако и да то поправи. Управо би, пошто је ово православни форум, одавде требало да почнемо смиривање тензија између "нас" и "вас". Људи смо, можемо нормално да причамо и да те подјеле "закопамо" тамо одакле никад више неће изаћи. Невјероватно је како се људи брзо увриједе, није битно ко је у питању(и ја исти знам да планем). Одмориш мало од тастатуре, сабереш се, трипут(јесмо ли Срби или нисмо ) размислиш, па тек онда "сјечеш"! Из мог угла гледано постоји само другачије размишљање од мога. Ништа више. То сам стотину пута рекао и при том ставу ћу остати. Неко је негдје поменуо да Срби за себе мислe да су најбољи, најјачи и шта све не, а да нас реалност демантује. Врло вјероватно да је тако. Ако имамо ишта у глави, та наша гордост би требало да избацi на површину све наше грешке и заблуде. И то је једина добра ствар у свему томе. Да се спустимо на земљу, да видимо гдје смо заиста. Али, то такође не значи да би требало да трпимо свакаква понижења, ако смо некад нешто погрешно урадили. Претпостављам да се мисли на период 90-тих. Ово што се дешава од 2000-те на овамо је једна друга крајност. Ако смо некад мислили да смо најбољи, сад мислимо да смо најгори. Управо се о томе ради. Моје је лично мишљење ипак да смо подједнaко далеко од врха колико и од дна. Нажалост, толико смо подјељени на "европејце" и "патриоте" да смо дошли у ситуацију да бранимо оне политичаре које смо до јуче хтјели да "разапнемо" само зато што су управо промијенили тај неки курс - некад били "европејци", а сад постали "патриоте" и обрнуто. Ту се види права слика српског друштва генерално гледано. Макар ништа друго не урадили. Ако неки политичар каже "Косово је Србија", па макар немали леба да једемо, он је Србенда. Ако неки други каже "Ми морамо у Европу по сваку цијену", па макар исто леба не јели, он је напредан, визионар, "европејац". У зависности од тога ко је на власти неко од ове двије групе бива проглашен за издајника. Тако је и данас и само о томе је и ријеч. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 То нам је стварност..поделе... Једноставно тако јесте..неко је патриота неко издајник...зарад личне користи.. Нажалост, толико смо подјељени на "европејце" и "патриоте" да смо дошли у ситуацију да бранимо оне политичаре које смо до јуче хтјели да "разапнемо" само зато што су управо промијенили тај неки курс - некад били "европејци", а сад постали "патриоте" и обрнуто. Ту се види права слика српског друштва генерално гледано. Макар ништа друго не урадили. Ако неки политичар каже "Косово је Србија", па макар немали леба да једемо, он је Србенда.Ако неки други каже "Ми морамо у Европу по сваку цијену", па макар исто леба не јели, он је напредан, визионар, "европејац". У зависности од тога ко је на власти неко од ове двије групе бива проглашен за издајника. Тако је и данас и само о томе је и ријеч. Пг је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Наставак: - Европејство и патриотизам нису супротстављени. Ако хоћете, можете у исто време бити опредељени и за једно и за друго. Можда је исправније питање зашто појединци европејство претпостављају патриотизму. Мој одговор би био - из личних и материјалних разлога. - Први симболи поделе су Карађорђе и Милош Обреновић. Од њиховог сукоба та дилема цепа Србију и доводи до великих преврата и политичких несигурности. Сукоби су даље отварали простор за мешање великих сила у унутрашња питања, чиме се стварала спирала зависности, а Србија је остајала неодлучна, без правца кретања. Био је то један од важних фактора који су доводили до застоја у развоју, јер су драматичне промене у оријентацији често значиле и поништавање резултата претходних власти, па све из почетка. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:466752-Jugoslovenstvo-razorilo-nacionalni-ponos-Srba Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Брате Кордун, што се тиче ове прославе Нове године, мада су то ситнице кад све погледаш, брат Милан Ракић је у праву. Није овдје прича о томе да нам неко забрани, него начин на који се слави. Такође, иста је прича и око бадњака. Нисмо пагани, богу хвала, па да од тога правимо некакву журку. Не схвати ме погрешно, не мислим лично на тебе. У свакој критици човјек може да нађе нешто што је заиста и тако и да то поправи. Управо би, пошто је ово православни форум, одавде требало да почнемо смиривање тензија између "нас" и "вас". Људи смо, можемо нормално да причамо и да те подјеле "закопамо" тамо одакле никад више неће изаћи. Невјероватно је како се људи брзо увриједе, није битно ко је у питању(и ја исти знам да планем). Одмориш мало од тастатуре, сабереш се, трипут(јесмо ли Срби или нисмо ) размислиш, па тек онда "сјечеш"! Из мог угла гледано постоји само другачије размишљање од мога. Ништа више. То сам стотину пута рекао и при том ставу ћу остати. Неко је негдје поменуо да Срби за себе мислe да су најбољи, најјачи и шта све не, а да нас реалност демантује. Врло вјероватно да је тако. Ако имамо ишта у глави, та наша гордост би требало да избацi на површину све наше грешке и заблуде. И то је једина добра ствар у свему томе. Да се спустимо на земљу, да видимо гдје смо заиста. Али, то такође не значи да би требало да трпимо свакаква понижења, ако смо некад нешто погрешно урадили. Претпостављам да се мисли на период 90-тих. Ово што се дешава од 2000-те на овамо је једна друга крајност. Ако смо некад мислили да смо најбољи, сад мислимо да смо најгори. Управо се о томе ради. Моје је лично мишљење ипак да смо подједнaко далеко од врха колико и од дна. Нажалост, толико смо подјељени на "европејце" и "патриоте" да смо дошли у ситуацију да бранимо оне политичаре које смо до јуче хтјели да "разапнемо" само зато што су управо промијенили тај неки курс - некад били "европејци", а сад постали "патриоте" и обрнуто. Ту се види права слика српског друштва генерално гледано. Макар ништа друго не урадили. Ако неки политичар каже "Косово је Србија", па макар немали леба да једемо, он је Србенда. Ако неки други каже "Ми морамо у Европу по сваку цијену", па макар исто леба не јели, он је напредан, визионар, "европејац". У зависности од тога ко је на власти неко од ове двије групе бива проглашен за издајника. Тако је и данас и само о томе је и ријеч. vidiš ja mislim da i ti i Rejmond i Milan grešite ,prvo Rejmond vidi samo korist u svemu tome,sa čim sa ja ne mogu nikako složiti,ovo oko nove godine,pa upravo se o tome i radi,to je naša sramota,naša bruka i stanje nas danas,do toga ne držimo,Ras ,prestolnica naše države nam zarasla u travu,čuvaju se ovce po njoj to govori o nama,a ne o tome ko nama šta brani,to su za mene relevantni pokazatelji stanja patriotizma u drustvu,za vas mozda nisu,meni jesu,mislim da grešite. Pogledaj nam novac na šta liči ko toalet papir,ma ja ponekad poželim da nisam ni rođen,televizor ne smijem gledati definitivno jer dolazim u iskusenja Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 ovo što se pameti tiče,mislim da smo među tupavijim ljudima u evropi,prošao sam cijelu evropu nisam bez iskustva,nego vi imate neke stereotipe i predrasude kad je patriotizam u pitanju,dal je strah,ša li, ja nemam pojma,ali neki odma refleksno krenu da se brane i pozivaju ne znam na kakve konvencije,Bože ti sačuvaj Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Kakve veze sa spasom prikljucenje sa RS ima?. Jedno zlo (mislim na politicko) dodati na drugo samo je recept za jos vecu krizu. Ako Srbija ne moze sama sa sobom, onda ce nece moci ni sa RS. sarkazam obični,nista drugo,R.Srpska i nije država u potpunom smislu ,al milsim da je Srbija u još gorem položaju u tom pravcu ide sarkazam,al izgleda i sarkazmi su nejasni ,ne znam šta jače da koristim od toga,kako da pokažem srce problema Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 patriotizam je da se zalazes za Eu zato sto je evropa jaka,jeste da su nam oteli kosovo i napravili par genocida nad nama u proslom vjeku ali trebamo k njima jerbo je to patriotizam,a sve ostalo fasizam Mislim da dobar deo nesporazuma u ovoj raspravi, kao i inače u raspravama na ovu temu, potiče od dva različita viđenja patriotizma: - jednog, koje patriotizam vidi kao ljubav prema svojoj zemlji, dakle, kao subjektivni osećaj pojedinca, i - drugog, koje patriotizam posmatra na neki objektiviziran način po kojem je neki čin ili ideja (ne)patriotska bez obzira na osećanja i motive ljudi. Tako je za neke, na primer, zalaganje za ulazak Srbije u EU samo po sebi nepatriotsko, bez obzira da li se neko za to zalaže zato što voli Srbiju i smatra da će Srbiji biti bolje ako uđe u EU. Ti naravno možeš da patriotizam posmatraš na koji god način želiš, možeš i da zamišljaš da svako ko se zalaže za EU zapravo ne voli svoju zemlju, ali bar shvati da kad se neko ne slaže sa tobom u pogledu toga šta je dobro za Srbiju, on time ne osporava tvoj patriotizam, tvoje motive i namere, već samo ima drugačije mišljenje od tebe... Милан Ракић, RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 vidiš ja mislim da i ti i Rejmond i Milan grešite ,prvo Rejmond vidi samo korist u svemu tome,sa čim sa ja ne mogu nikako složiti,ovo oko nove godine,pa upravo se o tome i radi,to je naša sramota,naša bruka i stanje nas danas,do toga ne držimo,Ras ,prestolnica naše države nam zarasla u travu,čuvaju se ovce po njoj to govori o nama,a ne o tome ko nama šta brani,to su za mene relevantni pokazatelji stanja patriotizma u drustvu,za vas mozda nisu,meni jesu,mislim da grešite. Pogledaj nam novac na šta liči ko toalet papir,ma ja ponekad poželim da nisam ni rođen,televizor ne smijem gledati definitivno jer dolazim u iskusenja Братац, ствар је само у томе да се нисмо разумјели. Првенствено мислим да слављење (српске) нове године није никакво мјерило патриотизма, тј. мени није јасно какав је уопште празник нова година? Да је у питању годишњица почетка првог српског устанка, Видовдан или неког већи празник друга би прича била. Зато сам ти и рекао да је у питању ситница. Притом, и поред свега тога ја сам само говорио о начину на који се нова година прославља, да ми се то не свиђа, а не нешто друго. Што се тиче Рашке, то је већ друга прича, невезана за ову, болна као и многе друге кад је у питању наша територија и ту се слажемо. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Децембар 4, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Mislim da dobar deo nesporazuma u ovoj raspravi, kao i inače u raspravama na ovu temu, potiče od dva različita viđenja patriotizma: - jednog, koje patriotizam vidi kao ljubav prema svojoj zemlji, dakle, kao subjektivni osećaj pojedinca, i - drugog, koje patriotizam posmatra na neki objektiviziran način po kojem je neki čin ili ideja (ne)patriotska bez obzira na osećanja i motive ljudi. Tako je za neke, na primer, zalaganje za ulazak Srbije u EU samo po sebi nepatriotsko, bez obzira da li se neko za to zalaže zato što voli Srbiju i smatra da će Srbiji biti bolje ako uđe u EU. Ti naravno možeš da patriotizam posmatraš na koji god način želiš, možeš i da zamišljaš da svako ko se zalaže za EU zapravo ne voli svoju zemlju, ali bar shvati da kad se neko ne slaže sa tobom u pogledu toga šta je dobro za Srbiju, on time ne osporava tvoj patriotizam, tvoje motive i namere, već samo ima drugačije mišljenje od tebe... Управо то. Да поновим ово из другог наставка овог текста који сам горе поставио: - Европејство и патриотизам нису супротстављени. Ако хоћете, можете у исто време бити опредељени и за једно и за друго. Можда је исправније питање зашто појединци европејство претпостављају патриотизму. Мој одговор би био - из личних и материјалних разлога. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Opljačkano nam je rodoljublje. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Opljačkano nam je rodoljublje. Sto ga nisi bolje pazio. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 kako ono beše: žito od kukolja! Ali realno danas je ta rečenica na osudi jer nije dovoljno za jednog obrazovanog čoveka da bude tako oskudno praktičan. kordun је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Децембар 4, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2013 Реално, нисмо неки родољуби , не знам да ли смо икад и били . Срби су велики индивидуалци, а љубав према себи не иде лако са љубављу према својој земљи . Зато смо тако лако примили комунизам, зато се и тако брзо поделимо и зато је ниво корупције тако висок . И ја лично мислим, исправите ме ако грешим, да нема нације на свету чији се припадници тако лако, брзо и потпуно одрекну своје нације и стопе са другом . feeble and kordun је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука