Пг Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 ЗА европејце, националисти и патриоте су шовинисти, ретроградне снаге, силе мрака... За родољубе, европејци су страни плаћеници, издајници, западни шпијуни... Сукоб између „традиционалиста“ и „модерниста“ вуче корене још из 19. века, и, уз минималне предахе, интензивно траје, повремено се распламсавајући до усијања. Када један Француз каже: „Поносан сам што сам Француз и припадам нацији која је дала Наполеона, Лујеве, Волтера, Молијера, најпознатије сликаре“, он је шармантни патриота који негује европске вредности. Упркос томе што је Наполеон својевремено покорио пола Европе. Када Србин каже: „Поносан сам што сам Србин, што је српска држава једна од најстаријих независних земаља у региону, што је цар Душан још у оно време донео модеран законик, што су Срби били на победничкој страни у оба рата, а током Другог светког рата имали два антифашистичка покрета“, он је антиевропејац загледан у прошлост, звецка оружјем и враћа нацију у мрачне деведесете. http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:466610-Rodoljublje-postalo-izdaja-evropejstva bnenad92, Милан Б, Manolis and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Тачна дефиниција.. Уништили су и забранили родољубље... мислим на све Странке од 45 до данас nana and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Када Србин каже: „Поносан сам што сам Србин, што је српска држава једна од најстаријих независних земаља у региону, што је цар Душан још у оно време донео модеран законик, што су Срби били на победничкој страни у оба рата, а током Другог светког рата имали два антифашистичка покрета“, он је антиевропејац загледан у прошлост, звецка оружјем и враћа нацију у мрачне деведесете. Jel postoji neki ovakav primer iz stvarnosti ili pričamo o fantazijama? Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Raymond Red Reddington, kordun and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Проблем је у томе што су носиоци европејске идеје (идеје уједињене Европе) у Србији углавном лево - либералне снаге које се гнушају свега што је везано за веру, традицију и родољубље а носиоци патриотске идеје заправо екстремни националисти и заговорници рата. Није српски патриотизам забрањен већ је проблем што је он постао тапија оних који се позивају на изолацију, рат и мржњу и сваки други концепт проглашавају за издају. Тзв. европејци у Србији намерно прећуткују или не знају да су носиоци идеје ЕУ били хришћани демократи, људи који су били и верници и патриоте и европејци. Нажалост, ми у Србији немамо (тј. имамо али не може да дође до изражаја) нешто што је средина, што је умереност, центар него само крајности и претеривања. Зато и јесмо овде где смо. Филозоф, Милан Ракић, GeniusAtWork and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Najveci problem kod patriJota je taj sto oni svoj ponos uglavnom vezuju za istoriju, to pokazuje i sam prvi post gde se autor ponosi "Carom Dusanom, proslim ratovima" itd... Realnost je da je predmet ponosa patrijota zapravo tek neka senka onoga sto je NEKAD bilo i oni uopste ne razumeju koncept SADASNJOSTI, tj. da nije patriota onaj koji ce celom svetu da natukne na nos kolko je njegova zemlja savrsena, vec je patriota onaj koji je svestan svih mana svoje zemlje. Ljudi na forumu koji propovedaju da je srpstvo nesto uzviseno, bogomdano a da su srbi najsvetliji narod na planeti, da su nam zene najlepse, naucnici najpametniji a muskarci najsposobniji su potpuna suprotnost patriotizmu. Zapravo se moze slobodno reci da direktno podriva bilo kakvu sansu da nam se zemlja poboljsa i unapredi. Jer, vec sam pisao o tome na forumu, kako cemo da ucinimo nasu zemlju boljom ako nam je polazisna tacka to da je ona savrsena? Pa onda nema sta da se menja, zar ne? Ne. Drugi problem je izrazena paranoja, sto predstavlja odredjen apsurd s obzirom da se patritoe uglavnom predstavljaju kao snazne individue, tradicionalne i autoritativne a ovamo su paralizovani od straha na pomisao da nesto u njihovom okruzenju moze da se promeni. Onda se javlja otpor prema svemu sto je novo bez ikakve promisli da li je to novo bolje ili gore. S druge strane ima nas "evropejaca" i "Liberala" za koje iskreno verujem da tu zazuimaju bolju poziciju (zato i zastupam te stavove) jer multikulturalnost, otvoreno drustvo, sirina i u pogledu i u delovanju je ono sto se i kroz istoiju pokazalo kao siguran recept za razvoj. Svaki civilizacijski skok u nasoj istoriji imao je neke veze sa prodorom ili stranog trzista ili mesanjem kultura. Diverzitet je dobar. Priznajem da i mi odemo u krajnost ali za sebe mogu da kazem da uglavnom to radim namerno jer trolujem i zanimljivo mi da gledam patriJote kako im kulja dim iz usiju, ali ja svoju zemlju ne mrzim. Ja sam patriota. Ali sam patriota koji zeli da popravi svoj zemlju a da bih je popravio moram prvo da registrujem sta sve ne valja. E taj korak PatriJote promasuju i zato ce takvi stavovi uvek da budu u grupi fundamentalista, represije i konzervativnosti i u sutini jedna retrogradna ideologija u svakom slucaju koja ne moze da donese IŠTA dobro. Potpisujem. Za primer, pogledajte zemlje po bogatstvu i videcete da su najfundamentalnije i konzervativnije zemlje ujedno i najsiromasnije. Zemlje sa liberalizovanim nacinom postojanja uglavnom su daleko razvijenije ekonomski a najvaznije- socijalno... bora је реаговао/ла на ово 1 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 не знају да су носиоци идеје ЕУ били хришћани демократи, људи који су били и верници и патриоте и европејци. EU je obnova paganskog rimskog carstva. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Проблем је у томе што су носиоци европејске идеје (идеје уједињене Европе) у Србији углавном лево - либералне снаге које се гнушају свега што је везано за веру, традицију и родољубље а носиоци патриотске идеје заправо екстремни националисти и заговорници рата. Није српски патриотизам забрањен већ је проблем што је он постао тапија оних који се позивају на изолацију, рат и мржњу и сваки други концепт проглашавају за издају. Тзв. европејци у Србији намерно прећуткују или не знају да су носиоци идеје ЕУ били хришћани демократи, људи који су били и верници и патриоте и европејци. Нажалост, ми у Србији немамо (тј. имамо али не може да дође до изражаја) нешто што је средина, што је умереност, центар него само крајности и претеривања. Зато и јесмо овде где смо. ja mislim da je nametnuto to da se rodoljublje identifikuje kao ekstremizam i to ponajvise od strane medija,to je prava invazija bila zadnjih 10 godina dok nisu postigli cilj,sad su posustali malo,jer nema vise potrebe,ja ne smatram nerodoljube izdajnicima u pravom smislu te rijecija ih smatram kao osobe sa hendikepom odsustva ljubavi prema bliznjem,ti ljudi se cesto i stide svog porijekla u ekstremnim slucajevima,dok oni ekstremni nacionalisti imaju normalnu ljubav u sebi ali imaju i neke druge elemente i to fasisticke a to nije ljubav i obicno nisu bas nesto inteligentni,ali sutra bi ti dali zivot za ovu zemlju dok ovi drugi to ne bi ucinili,cak bi i suprotno uradili,nosili bi radio lokatore na mostove kao sto su radili prvom prilikom... ne znam sta da mislim vise,necu da se opterecujem sa time,otisao je ovaj svijet nizbrdo,ali moram reci ja ne cijenim ljude koji nisu rodoljubi,onaj ko ne voli i postuje svoje taj ne moze da postuje i voli ni tudje,sa tim covijekom nesto nije u redu na psihickom planu.... Istochnik and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Za primer, pogledajte zemlje po bogatstvu i videcete da su najfundamentalnije i konzervativnije zemlje ujedno i najsiromasnije. Zemlje sa liberalizovanim nacinom postojanja uglavnom su daleko razvijenije ekonomski a najvaznije- socijalno... Najbogatije zemlje su te zapadne zemlje koje poticu od onih sto su izvrsili genocid nad indijancima po citavoj sjevernoj i juznoj americi, naselili 2 kontinenta robovima, kolonizirali pola afrike i azije, bacili 2 atomske bombe..Danas te iste zemlje sire ''tomahawk'' demokratiju po svijetu, obojene revolucije, rusenje legitimne vlasti itd.. Bogati su oni materijalno ali nista tu nisu posteno stekli. Glavni cilj ne bi trebao biti ekonomsko bogatstvo. Ignjatije, Ђуро Станивук, zuti car and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 mogu i nama na svom bogastvu da zahvale i rusima mi smo im bili stit sa juga a rusi sa istoka,koliko god to nekom smijesno izgledalo to je tako Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пивопија Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 За сам концепт ЕУ потребно је искорењивање националних вредности. Не причам само о вредностима србског народа, већ и сваког другог. Њима одговара да постанемо сви једна безлична маса потрошача, који ће дању радити а ноћу бленути у телевизоре и компјутере, без става, без идентитета... Зато им не одговара неговање било какве националне културе, религије, традиције... Ignjatije, Istochnik, Караконџула and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 ''Време долази када ће људи полудети, и када виде некога ко није полудео напашће га говорећи: ''Ти си луд, ти ниси као ми''.'' Ава Антоније Египатски https://www.facebook.com/smrt.svetu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Najbogatije zemlje su te zapadne zemlje koje poticu od onih sto su izvrsili genocid nad indijancima po citavoj sjevernoj i juznoj americi, naselili 2 kontinenta robovima, kolonizirali pola afrike i azije, bacili 2 atomske bombe..Danas te iste zemlje sire ''tomahawk'' demokratiju po svijetu, obojene revolucije, rusenje legitimne vlasti itd.. Bogati su oni materijalno ali nista tu nisu posteno stekli. Glavni cilj ne bi trebao biti ekonomsko bogatstvo. Taman tako, unistavli fizicki citave civilzicije kako bi ih opljackali. I jos su ponosni na svoju istoriju . Ignjatije, Ђуро Станивук, Istochnik and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Jel postoji neki ovakav primer iz stvarnosti ili pričamo o fantazijama? Pre nekog vremena , dok je jos vojni rok bio obavezan , isao mi brat od ujaka u vojsku . I naparvio on ispratnicu , ono nekom restoranu u BG-u , doslo drustvo, muzika , sve po redu... i narucim ja pesmu "Od Tople pa do Ravne Gore" , kad krenuse neki klinci da se bune , kako to nije u redu , kako tu ima i ljudi koji nisu Srbi i sta sve ne . A takvih je koliko 'oces . I sad mene u Srbiji treba da bude sramota sto sam Srbin, sto mi je deda bio cetnik ,sto su mi preci generacijama bili vojnici koji su se borili za Srbiju , sto sam ja isao u rat i bio na prvoj liniji fronta . A mene eto nije sramota , nego sam jos i ponosan . Na nesrecu , nakotilo se toga komunistickjog otpada pa sad ne ne znaju gde su , ko su i sta su ali znaju da su protiv svog naroda i stide se sto mu pripadaju . -Владимир-, Raymond Red Reddington, Пг and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 Taman tako, unistavli fizicki citave civilzicije kako bi ih opljackali. I jos su ponosni na svoju istoriju . Ja sam zadivljen njihovim mentalitetom i osjecajom superiornosti, to je toliko savrseno u njima da nije ni svjesno vise.. Zapadni covjek misli da je jedino on civilizovan i da ostatak svijeta mora prihvatiti njegov nacin razmisljanja i njegov sistem vrijednost inace je naopak i primitivan. Ako neko slucajno kaze nesto protiv demokratije i liberalnog kapitalizma taj je dirnuo u ''svetu kravu'' savremene zapadne civilizacije i taj ce biti odma osudjen i dobiti etiketu ''ekstremiste''. Strasno je za njihove usi kad cuju da neko hoce nesto drugo ili razmislja malo drugacije. Kauboj ostaje kauboj. kordun and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 3, 2013 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2013 За сам концепт ЕУ потребно је искорењивање националних вредности. Не причам само о вредностима србског народа, већ и сваког другог. Њима одговара да постанемо сви једна безлична маса потрошача, који ће дању радити а ноћу бленути у телевизоре и компјутере, без става, без идентитета... Зато им не одговара неговање било какве националне културе, религије, традиције... Toooo sinak, pokazi ti njima sta je sustina zivota i sta je zivot produhovljenog, nacionalno o(ne)svescenog lika. Andre Williams, bora, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука