Дејан-Марковић Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Него ови Подбачени никако да одговоре, ако абортус није убиство, шта је грех у чину абортуса? Јел скупо кошта, па треба да буде јефтинији? Не капирам. Gerhard and kordun је реаговао/ла на ово 2 "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Ne anarhiju nego minarhiju. Boriti se samo protiv onog kriminala koji ugrozava negativna prava imovinu i zovot. Sto kod abortusa i jeste slucaj ali nakon odredjenog vremenskog perioda. Ono sto bi trebala da bude dileme je gde povuci granicu do koje bi bio legalan. Ovo 10 nedelja je ocito previsoko i trebalo bi to spustiti do neke granice do koje je mnogo manja verovatnoca da je u pitanju ubistvo. Kakve veze ima minarhizam sa borbom protiv kriminala? A za abortus - tvoje mišljenje nema nikakvu vrijednost ako nije utemeljeno na pravoslavnom predanju. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 To je embrion... Uostalom jel' imas matericu? Nemas - nisi merodavan da odlucujes subinu onih koji je imaju. nemaš ni ti ono bez čega materica ne može da odlučuje? R.Žiskar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jelena 76 Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Šta bi ti radila? Radije abortirala? Ja da sam žensko ne bi abortirao,taman da me neko silovao ,pa sam zatrudnio,to je moje načelo,ti se možeš složiti ili ne složiti,nema potrebe da pišeš takve komentare.Može se i civilizovano razgovarati,posebno ti kao žena/djevojka bi trebala izbjegavati da pričaš kao neki kauboj,to ženama ne stoji... Bravo Kordun! kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Šta bi ti radila? Radije abortirala? Ja da sam žensko ne bi abortirao,taman da me neko silovao ,pa sam zatrudnio,to je moje načelo,ti se možeš složiti ili ne složiti,nema potrebe da pišeš takve komentare.Može se i civilizovano razgovarati,posebno ti kao žena/djevojka bi trebala izbjegavati da pričaš kao neki kauboj,to ženama ne stoji... Mislim da si joj sa ovim stao na zulj. Sad se cuvaj. :D Odahviing and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Него ови Подбачени никако да одговоре, ако абортус није убиство, шта је грех у чину абортуса? Јел скупо кошта, па треба да буде јефтинији? Не капирам. Ja sam ti vec odgovorio ali onda si naprasno negde nestao i cutao a sad sam u prazno ponavljas "a sta je greh u cinu abortusa". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 У смислу убиства не. Али си заштићен у смислу забране скрнављења и сл. Са правне стране. Naravno,ne mozes da ubijes vec mrtvog coveka :P Zanima me sta bi neki ovde rekli jer po "logici" takvih,ako ne postoji svest ne postoji ljudsko bice. Biologija ih ne zanima jer im je samo svest i licnost vazna za prava i za naziv "ljudskog bica" Sto onda logicki sledi da covek kada umre nije vise covek,nije ljudsko bice....Nesto jeste, ali ljudsko bice nije. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Nema to veze sa vodjama. Stavi na vlast koga god hoces sa time se pomocu zabrana nije moguce izboriti. Да, треба одвојити дела која су економски уносна од оних која нису, или су то у мањој мери. Када би се дрога легализовала сумњам да би је било значајно више него сада (или бар не толико више да се декриминализација многих не би исплатила) али са силовањем је нпр. - чини ми се - сасвим друга ствар. Треба бити опрезан при свакој процени око забрана / легализације, ја немам представу како би забрана абортуса утицала на број абортуса и да ли би донела више укупне штете него користи, јер не знам колико су људи спремни да ризикују да би одрадили абортус. Колико је оних који би ризиковали а колико оних који би ипак задржали дете/ повели рачуна о превентиви. Наравно, треба гледати и у ширим оквирима, земље су повезане, Аца Радовановић је писао рецимо о негативним искуствима немачке код легализације проституције чини ми се, баш из разлога што је постала поприште трговине људима, нелегалне проституције која се скрива под маском легалне итд. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Potresao sam se... немој брате није крај света. жив ти мени био feeble је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Kakve veze ima minarhizam sa borbom protiv kriminala? A za abortus - tvoje mišljenje nema nikakvu vrijednost ako nije utemeljeno na pravoslavnom predanju. Pogledaj malo sta je minahrizam pa ce ti biti jasno. Ja mislio da znas kad vec pominjes anarhizam. Kada budes shvatio da nije sve utemeljeno na predanju sto je neko/i u Crkvi rekao mozemo razgovarati. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pogledaj malo sta je minahrizam pa ce ti biti jasno. Ja mislio da znas kad vec pominjes anarhizam. Kada budes shvatio da nije sve utemeljeno na predanju sto je neko/i u Crkvi rekao mozemo razgovarati. Pogledao sam i vidim da ima veze sa ekonomijom, konkretno oporezivanjem. Da, ima i ono što je utemeljeno na Akviliusovom predanju. Aquilius ex cathedra. Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Pa kada nam državu vode ljudi koji razmišljaju kao Milosavljević, Akvilius i sl. ''Holivud pravoslavci'' nam vode drzavu. Jos malo pa ce nam uvesti da idemo posle liturgije pravac u gej paradu. Gerhard је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Него ови Подбачени никако да одговоре, ако абортус није убиство, шта је грех у чину абортуса? Јел скупо кошта, па треба да буде јефтинији? Не капирам. ne kapiram ni ja tvoj stav o zabrani šta dobijaš zabranom ? ništa ! samo crno tržište postoje i zemlje u regionu koje nemaju zabranu i šta si time dobio ? ništa ! zašto ne insistiraš na edukaciji , a ne na zabrani ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gerhard Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 ''Holivud pravoslavci'' nam vode drzavu. Jos malo pa ce nam uvesti da idemo posle liturgije pravac u gej paradu. Možda da svjedočimo vjeru? Kao što neki naši ultraekumenisti "svjedoče" u Svjetskom savjetu crkava. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 29, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Да, треба одвојити дела која су економски уносна од оних која нису, или су то у мањој мери. Када би се дрога легализовала сумњам да би је било значајно више него сада (или бар не толико више да се декриминализација многих не би исплатила) али са силовањем је нпр. - чини ми се - сасвим друга ствар. Треба бити опрезан при свакој процени око забрана / легализације, ја немам представу како би забрана абортуса утицала на број абортуса и да ли би донела више укупне штете него користи, јер не знам колико су људи спремни да ризикују да би одрадили абортус. Колико је оних који би ризиковали а колико оних који би ипак задржали дете/ повели рачуна о превентиви. Наравно, треба гледати и у ширим оквирима, земље су повезане, Аца Радовановић је писао рецимо о негативним искуствима немачке код легализације проституције чини ми се, баш из разлога што је постала поприште трговине људима, нелегалне проституције која се скрива под маском легалне итд. Ali ovde se uopste ne radi o tome kako krenuti/odnositi se prema legalizaciji. Ovde se radi o tome da zabrane kakve god su u svakom slucaju losije resenje od onih koji naginju ka dekriminalizaciji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука