Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ovo ti je vec strawman. Vozac ima kontrolu nad svojim akcijama. Ima kontrolu da popije koliko oce i ima kontrolu da izabere oce li ili nece uzeti taksi do kuce dok ja pricam o necemu gde zena nema kontrolu. Vidis ja nemam kontrolu kada ce mi se pripisati i rast noktiju, kose,brate i tako dalje.

Исто тако ти имаш контролу да утврдиш да ли је чипсу истекао рок пре него што га даш неком. Исто тако и фабрика има услове да утврди да ли је чипс покварен пре него што га прода. 

Исто тако жена има контролу шта уноси/не уноси у организам и шта може да шкоди ембриону а шта не. 

Nemaju i nije.

Личност је један од темељних појмова психологије који се односи на непоновљив, релативно чврсто интегрисан, стабилан и комплексан психички склоп особина, који одређује карактеристично и доследнопонашање индивидуе. У те особине спадају интелектуалне способностивредности, мотиви, емоције, циљеви и намере, начин понашања. Личност је динамичка структура коју чини систем међусобно повезаних црта (способности, темперамента, карактера), мотива, вредностиставова итд.

Novorodjence nema sve ovo.

Има свест и све то креће да гради од тренутка када изађе из мајке и продише. Има основне карактеристике личности, довољне да се на њега гледа као на субјект права. 

Питај колегу да ти објасни, ја сам се сморио. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Ова дискусија се чини ми се врти на 70 и нешто страна. И често се помиње едукација и подизање свести, или тако нешто. А каква едукација, кад сви знају како се деца праве а сигурно знају и о контрацепцији, а с друге стране знају и шта би било да трудна жена не оде на абортус. Шта ту има да се едукује?

Подели на овим сајтовима

Спонтани подбачај је Воља Божија , а не убиство из нехада .

A jel' su i silovanja i nezeljene trudnoce volja Bozija?

Па не можемо баш за све, рецимо ако се ја оклизнем и испаднем кроз прозор, паднем на неког и убијем га, то није убиство из нехата, то је несрећан случај... 

Pa i nezeljena trudnoca je nesrecan slucaj... pati on, pati ona, pati ono. xD

A ja sam ti vec rekao da tvoje misljenje nema nikakvu vrijednost ako nije utemeljeno na pravoslavnom predanju.

Ja mislim da bi tebi bilo idealno kada bi se sex pre braka stavio pod ilegalu, sta ti mislis o tome, a??? Tako bre mirna backa... 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Ова дискусија се чини ми се врти на 70 и нешто страна. И често се помиње едукација и подизање свести, или тако нешто. А каква едукација, кад сви знају како се деца праве а сигурно знају и о контрацепцији, а с друге стране знају и шта би било да трудна жена не оде на абортус. Шта ту има да се едукује?

To ti je izgovor ljudi koji nemaju volje ili hrabrosti da nesto mijenjaju.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

Тамо бих и могао, код тог твог са аватара, само његови партијски партнери могу да имају моћ и власт. ;)

Da da, Zato Rusija ima stotinu registrovanih partija a u americi samo 2 koje mogu doci na vlast, i to je tebi demokratija, moram vam priznati jaka je vasa propagandna mashina, skoro savrsena!

Подели на овим сајтовима

И ти си теолог?

Оправдаваш убиство зарад силовања?

Невероватно..ко теби даде благослов?

Ко теби даде тастатуру? 

Подели на овим сајтовима

pa u cemu je razlika izmedju abortusa i teskog ubistva u samom bicu dela, osim te da zakon dozvoljava abortus.

У томе што у тешком убиству имамо доказив субјект права, у абортусу немамо. 

Da da, Zato Rusija ima stotinu registrovanih partija a u americi samo 2 koje mogu doci na vlast, i to je tebi demokratija, moram vam priznati jaka je vasa propagandna mashina, skoro savrsena!

Само две? http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_the_United_States

Подели на овим сајтовима

У томе што у тешком убиству имамо доказив субјект права, у абортусу немамо. 

On ti fino postavlja pitanje o sustini samog djela a ti i dalje forsiras formalno-pravnu stranu. Mogao je zakonodavac da zabrani i abortus kao sto i jeste slucaj u nekim zemljama, i sta onda?

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

On ti fino postavlja pitanje o sustini samog djela a ti i dalje forsiras formalno-pravnu stranu. Mogao je zakonodavac da zabrani i abortus kao sto i jeste slucaj u nekim zemljama, i sta onda?

I onda pare idu u druge drzave... i onda se zene truju razno - raznim glupostima... i onda mnogo dece bude odbaceno... I onda bude apsolutno rasulo i anarhija. :D

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Исто тако ти имаш контролу да утврдиш да ли је чипсу истекао рок пре него што га даш неком. Исто тако и фабрика има услове да утврди да ли је чипс покварен пре него што га прода. 

Исто тако жена има контролу шта уноси/не уноси у организам и шта може да шкоди ембриону а шта не. 

Nemaju i nije.

Има свест и све то креће да гради од тренутка када изађе из мајке и продише. Има основне карактеристике личности, довољне за право. 

Ne razumem. Sta ti ovde napadas od moje poruke?

Ili je zena kriva sto joj je organizam sam pobacio bez njenog uticaja ili nije.

Ako jeste onda pojasni zasto.

Подели на овим сајтовима

Ја сам му и одговорио. Да би имао дело, мораш имати жртву, доказви субјект права. И лепо га пита, може ли он да докаже и оправда ембрион као субјект права. То нико до сада није успео, зато нико и не гледа абортус као убиство. Што сам вама и објашњавао - али тешко да се схвати. 

Подели на овим сајтовима

I onda pare idu u druge drzave... i onda se zene truju razno - raznim glupostima... i onda mnogo dece bude odbaceno... I onda bude apsolutno rasulo i anarhija. :D

Pare nemaju gdje da odu jer ih nema...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...