Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Možda po tome što da bi izvršio ubistvo potrebno je nekoga da ubiješ.

A da zabraniš najmanjem od svih pravo na život? 

Zašto embrion nema svu mogućnost da se razvije dalje u ličnost? Ko sme to da zabrani? Šta je po vama život i zašto se embrion (pupoljak) ne uvede pod pravo na život?

Kako sam početak života neko može da okarakteriše kao parazit a ne ono što jeste a to je začetak ličnosti jer ličnost drugog začetka nema niti postoji.

Svi smo mi embrioni.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Imam jos jedno pitanje.

Ako ja umrem, da li je onda moje bezivotno telo koje ce da se raspada i dalje ljudsko? Jel sam ja (moje telo bolje receno) i dalje ljudsko bice i pripada ljudskoj vrsti?

У смислу убиства не. Али си заштићен у смислу забране скрнављења и сл.  Са правне стране. :) 

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa kada nam državu vode ljudi koji razmišljaju kao Milosavljević, Akvilius i sl.

Не слажем се.

• Волим 1

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Pa kada nam državu vode ljudi koji razmišljaju kao Milosavljević, Akvilius i sl.

Брале, да ти државу водимо ја и Аквилије, ти би сад имао и посо и кола и шта да једеш, и било би пет пута мање абортуса. ;)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Јел ти стварно мислиш да у наведеним земљама постоји криминално црно тржиште абортуса? 

Nema trenutno, jer naravno, srecom, nema potrebe za istim, jer je abortus legalan. 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Nema to veze sa vodjama. Stavi na vlast koga god hoces sa time se pomocu zabrana nije moguce izboriti.

Onda bi trebalo prekinuti svaku borbu protiv kriminala i proglasiti anarhiju.

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

A da zabraniš najmanjem od svih pravo na život? 

Zašto embrion nema svu mogućnost da se razvije dalje u ličnost? Ko sme to da zabrani? Šta je po vama život i zašto se embrion (pupoljak) ne uvede pod pravo na život?

Kako sam početak života neko može da okarakteriše kao parazit a ne ono što jeste a to je začetak ličnosti jer ličnost drugog začetka nema niti postoji.

Svi smo mi embrioni.

To je embrion... Uostalom jel' imas matericu? Nemas - nisi merodavan da odlucujes subinu onih koji je imaju. 

Muskarci u kuhinje, zene u kancelarije! :D

Подели на овим сајтовима

Ne anarhiju nego minarhiju. Boriti se samo protiv onog kriminala koji ugrozava negativna prava imovinu i zovot. Sto kod abortusa i jeste slucaj ali nakon odredjenog vremenskog perioda. Ono sto bi trebala da bude dileme je gde povuci granicu do koje bi bio legalan. Ovo 10 nedelja je ocito previsoko i trebalo bi  to spustiti do neke granice do koje je mnogo manja verovatnoca da je u pitanju ubistvo.

Подели на овим сајтовима

Imam jos jedno pitanje.

Ako ja umrem, da li je onda moje bezivotno telo koje ce da se raspada i dalje ljudsko? Jel sam ja (moje telo bolje receno) i dalje ljudsko bice i pripada ljudskoj vrsti?

Ti pripadaš ovom prvom što si spomenuo, nazovimo to lepo kako jeste...malim..ma brate pripadaš crvima..fizički  :D Ljudima ostaje sećanje, a Bog te vodi kroz raj, dok satana u paklu baca još koje drvo da naloži malo bolje, onda...sud...svako završi, onako kako je živeo.

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Брале, да ти државу водимо ја и Аквилије, ти би сад имао и посо и кола и шта да једеш, и било би пет пута мање абортуса. ;)

Impliciraš da sada nemam šta da jedem? :D

Poštujte Sina da se ne razgnevi, i vi ne izginete na putu svom, jer će se gnev Njegov brzo razgoreti.

Подели на овим сајтовима

http://en.wikipedia.org/wiki/Splitting_(psychology)

Splitting (also called all-or-nothing thinking) is the failure in a person's thinking to bring together both positive and negative qualities of the self and others into a cohesive, realistic whole. It is a common defense mechanism used by many people.[1] The individual tends to think in extremes (i.e., an individual's actions and motivations are all good or all bad with no middle ground.)

The concept of splitting was developed by Ronald Fairbairn in his formulation of object relations theory. It begins as the inability of the infant to combine the fulfilling aspects of the parents (the good object) and their unresponsive aspects (the unsatisfying object) into the same individuals, but sees the good and bad as separate. In psychoanalytic theory this functions as a defense mechanism.[2] It is a relatively common defense mechanism for people with borderline personality disorder in DSM-IV-TR.

Додуше ти ово не радиш на личном нивоу. Али капираш... 

Impliciraš da sada nemam šta da jedem?  :D

Па пост је, слаба клопа све до божића хаха

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

EEEeeee kukala ti majka, kukala ti zena... Veselo bracala sa tobom :D

Šta bi ti radila? Radije abortirala? Ja da sam žensko ne bi abortirao,taman da me neko silovao ,pa sam zatrudnio,to je moje načelo,ti se možeš složiti ili ne složiti,nema potrebe da pišeš takve komentare.Može se i civilizovano razgovarati,posebno ti kao žena/djevojka bi trebala izbjegavati da pričaš kao neki kauboj,to ženama ne stoji...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...