Istochnik Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 taj ko je u skladu sa nebeskim neće ići na abortus Zato mu kazem da nije uvijek vazno gledati neki ''svijetski koncenzus''. To je samo prihvatanje volje vecine, ne valja tako razmisljati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @Mironosica Ако сам добро испратио тему, нема класичних присталица утробног чедоморства. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Zato mu kazem da nije uvijek vazno gledati neki ''svijetski koncenzus''. To je samo prihvatanje volje vecine, ne valja tako razmisljati. grešiš većina je svet ( nisu pravoslavne vere ) na žalost mi smo manjina није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Утробно чедоморство је итекако убиство. Нема разлике између убијања детета у 5. или 12. недељи, или убиства бацањем у контејнер након рођења, или убиства у 3. години. У сваком од наведених случајева је спречен потпуни развој личности детета. Haaaaa, pa sprecen je i kad se neko odluci da uopste nema decu. Po ovom tvom kriterijumu i za njih treba postojati neka kazna. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 E sad imam utisak da ovde svi koji su za zabranu nas koji nismo za zabranu vide kao neke koji imaju stav, da svi kad god zatrudniš ti idi na abortus. Da se borimo da većina žena koje zatrudne ode na abortus i slično. Evo sad da vam kažem nismo mi za abortus, mi smo protiv zabrane abortusa, različite stvari. Ja lično takođe nisam za marihuanu, ali sam protiv zabrane iste. Nisam za puno što šta ali takođe sam protiv zabrane tih stvari. Tako da smatram da svi ovde koji su protiv zabrane abortusa, kada bi im neki prijateljica došla i pitala savet šta da radi, svi bi odgovorili da rodi. Ustvari moj odgovor bi bio nešto tipa nije na meni da odlučujuem, šta got ti odlučiš to će biti, ali savetujem ti da to ne uradiš. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 grešiš većina je svet ( nisu pravoslavne vere ) na žalost mi smo manjina Cekaj malo, objasni mi svoje misljenje malo bolje... Jel to znaci da mi trebamo prihvatiti ono sto vecina definise kao ubistvo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Cekaj malo, svoje misljenje malo bolje... Jel to znaci da mi trebamo prihvatiti ono sto vecina definise kao ubistvo? Ne nego ne treba da nameđeš drugima svoje viđenje stvari, a ti radi kako je tebi volja jer ni ti drugi ne mogu tebi da nameću isto. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Имали смо већ неколико дискусија на ову тему... мени само није јасно...је л` они мисле да је ОК убити јер нема свест...ако је тако, онда им изгледа не смета што је живот већ почео да постоји.. Савест се смирује следећим - "ембрион нема свест" или "ембрион не може самостално да опстане" (мада ни дете које има једну годину не може самостално да опстане) "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ne nego ne treba da nameđeš drugima svoje viđenje stvari, a ti radi kako je tebi volja jer ni ti drugi ne mogu tebi da nameću isto. Ako si ti protiv zabrane onda ti isto tako nameces drugima taj stav. Ja mislim da kolektivno drustvo ima pravo da se opredeli i zakonom da neke stvari zabrani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Cekaj malo, objasni mi svoje misljenje malo bolje... Jel to znaci da mi trebamo prihvatiti ono sto vecina definise kao ubistvo? prelistaj malo temu moj stav sam već napisala ti ne trebaš da prihvatiš , ni Pera ni Mika a ni Žika ako su pravoslavni ali svet nije pravoslavan ( na žalost ) није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Савест се смирује следећим - "ембрион нема свест" или "ембрион не може самостално да опстане" (мада ни дете које има једну годину не може самостално да опстане) Pa embrion do 3. nedelje definitivno nema svest i to nije smirivanje savesti vec cinjenica. A kad tacno dobija svest nakon 3. nedelje to ne znamo ali embrion u prva dva tri dana nikako ne moze da se poredi onim u 12. nedelji. Mironosica and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 „Једна жена, која намерно абортира плод живота, крива је за убиство. Код нас не постоји разлика између оформљеног и не оформљеног плода тела.“ - Св. Василије Велики Лидија Миленковић and Дејан-Марковић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 мени само није јасно...је л` они мисле да је ОК убити јер нема свест...ако је тако, онда им изгледа не смета што је живот већ почео да постоји.. Ако се иде уз овај аргумент, онда треба бити веган... тако су мене вегани назвали убицом јер убијам животиње које имају свест да би их јео... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 мени само није јасно...је л` они мисле да је ОК убити јер нема свест...ако је тако, онда им изгледа не смета што је живот већ почео да постоји.. jel znamo tačno od kad embrion ima svest ? није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ako si ti protiv zabrane onda ti isto tako nameces drugima taj stav. Ja mislim da kolektivno drustvo ima pravo da se opredeli i zakonom da neke stvari zabrani. Ako to što je moj stav da svako nametanje (zabrane) treba da se svedu na minimum, smatraš nametanjem, onda nemam reči... Zabranom se nešto nameće, tj zabranjuješ nekome nešto da radi namećeš mu da mora da uradi nešto drugo, kako onda borba protiv toga može da bude nametnje nečega? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука