Aquilius Cratus Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 „Једна жена, која намерно абортира плод живота, крива је за убиство. Код нас не постоји разлика између оформљеног и не оформљеног плода тела.“ - Св. Василије Велики Davno proslo vreme. Verovao je sv. Vasilije Veliki da je Zemlja centar univerzuma pa sta?! Namerni abortus svakako jeste greh ali nije i ne moze svaki abortus biti ubistvo. Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 22, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 "Светски консензус" је одредио да је убиство злочин и да је кажњиво, па ипак су се и у земљама које имају смртну казну дешавала убиства. Човеку је дата апсолутна слобода да бира. Неће забрана утробних чедоморстава донети престанак тог начина убијања деце, али ће их бар санкционисати. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 @Mironosica, prolistao sam kroz temu i procitao tvoje misljenje..Ja stvarno ne razumijem zasto je toliko ljudi protiv abortusa ali protiv ''zabrane''...Neka mi neko samo navede jedan dobar razlog zasto zabrana ne valja? Vecina takvih argumenata su samo proizvod onih sa druge strane i nemaju nikakvu tezinu! Nije istina da zabrana nece spreciti abortus, bice ih manje svakako. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 za sve muškarce na ovoj temi da li ste se ikad zapitali kako je devojci koju je neko silovao pa je ostala trudna ? ( ne pozivajte se na hrišćanstvo jer nisu svi hrišćani ) ili ako je dete bolesno pa žena mora na abortus ? malo ohanite sa temom o abortusu i raznim zabranama ajmo malo rasuđivanja није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ja stvarno ne razumijem zasto je toliko ljudi protiv abortusa ali protiv ''zabrane''. gde je zabrana tu je i crno tržište ! DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 @Mironosica, prolistao sam kroz temu i procitao tvoje misljenje..Ja stvarno ne razumijem zasto je toliko ljudi protiv abortusa ali protiv ''zabrane''...Neka mi neko samo navede jedan dobar razlog zasto zabrana ne valja? Vecina takvih argumenata su samo proizvod onih sa druge strane i nemaju nikakvu tezinu! Nije istina da zabrana nece spreciti abortus, bice ih manje svakako. Зато што о утробном чедоморству говоре као о медицинској интервенцији, отприлике овако: "против сам вађења зуба, али сам и против забране вађења зуба" "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 @Mironosica, prolistao sam kroz temu i procitao tvoje misljenje..Ja stvarno ne razumijem zasto je toliko ljudi protiv abortusa ali protiv ''zabrane''...Neka mi neko samo navede jedan dobar razlog zasto zabrana ne valja? Vecina takvih argumenata su samo proizvod onih sa druge strane i nemaju nikakvu tezinu! Nije istina da zabrana nece spreciti abortus, bice ih manje svakako. Zato što sam libertarijanac, smatram da je država zlo da njen uticaj treba što više da se smanji koliko je moguće, a pri tome smatram da treba skloniti mnoge zabrane koje danas postojie, a ne uvoditi nove. Ako nešto treba da se menje treba da bude promenjeno u glavama ljudi a ne u zakonima, time se ništa ne postiže. O mafiji ilegalnim abortusima u ko zna kakvim uslovima neću sad da pričam, već je napisano par puta. Isto tako kako nisam za abortus, nisam ni za marihuanu, ali sam za legalizaciju iste, nisam za cigarete više nego što nisam za marihuanu, ali nisam za zabranu istih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 gde je zabrana tu je i crno tržište ! Jel to znaci da treba sve ili skoro sve zabrane ponistiti? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ako to što je moj stav da svako nametanje (zabrane) treba da se svedu na minimum, smatraš nametanjem, onda nemam reči... Zabranom se nešto nameće, tj zabranjuješ nekome nešto da radi namećeš mu da mora da uradi nešto drugo, kako onda borba protiv toga može da bude nametnje nečega? Vidis, ti si napredovao do te mjere u neo-liberalnoj filozofiji da za tebe vise ne postoji ni ''stav'' jer je i to previse ekstremno, niko ne bi trebao imati licni stav o necemu..Ti svoj stav ne smatras ''stavom'' a ja na to nemam rijeci..Ti bi zabranio zabranu bez da pomislis da je to nametanje necega, jer je ta tvoja ideologija postala kao neki zivi organizam koji sebe vise ne smatra ideologijom, nego nesto sto je apsolutno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Jel to znaci da treba sve ili skoro sve zabrane ponistiti? Da Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Новембар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 gde je zabrana tu je i crno tržište ! Да, када се говори као о медицинској интервенцији па још у неуређеној држави. Али и класично убиство је забрањено па се дешава. Или да се и убиства дозволе? "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Vidis, ti si napredovao do te mjere u neo-liberalnoj filozofiji da za tebe vise ne postoji ni ''stav'' jer je i to previse ekstremno, niko ne bi trebao imati licni stav o necemu..Ti svoj stav ne smatras ''stavom'' a ja na to nemam rijeci..Ti bi zabranio zabranu bez da pomislis da je to nametanje necega, jer je ta tvoja ideologija postala kao neki zivi organizam koji sebe vise ne smatra ideologijom, nego nesto sto je apsolutno. Ajde objasni kako ako svakome dopustiš da radi šta želi, ako svakome daš slobodu da radi što god hoće to može da bude nametanje. Objasni mi na koji načim, baš bih voleo da čujem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Wlof Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Da Nisam tebe pitao, ali ajde. Kazes da ako treba nesto menjati, to treba menjati u glavama ljudi. Moje pitanje je zasto? Ka kojem cilju? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Jel to znaci da treba sve ili skoro sve zabrane ponistiti? Ovako koriscena rec zabrana nista ne znaci. Recimo gaziti ljude u saobracaju ne smemo dozvoliliti ali trgovinu drogom definitivno treba dekriminalizovati jer bi smo time odsekli glavu hiljadama narko kartela sirom sveta i to jednom za svagda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Nisam tebe pitao, ali ajde. Kazes da ako treba nesto menjati, to treba menjati u glavama ljudi. Moje pitanje je zasto? Ka kojem cilju? Ka vecoj ucinkovitosti onoga sto zelis postici, sta god da je to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука