Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

gde je zabrana tu je i crno tržište !

To nije dobar argument. Sa zabranom ce opet biti manje abortusa, manje ce se odluciti za abortus prvo zato sto je to krsenje zakona a drugo zato sto je kroz crno trziste opasno.

Подели на овим сајтовима

Ajde objasni kako ako svakome dopustiš da radi šta želi, ako svakome daš slobodu da radi što god hoće to može da bude nametanje. Objasni mi na koji načim, baš bih voleo da čujem. 

Ako svakome das da radi sta hoce, osim ako neko hoce da sprovede neku zabranu jeli?

Подели на овим сајтовима

Zato što sam libertarijanac, smatram da je država zlo da njen uticaj treba što više da se smanji koliko je moguće, a pri tome smatram da treba skloniti mnoge zabrane koje danas postojie, a ne uvoditi nove. 

Ako nešto treba da se menje treba da bude promenjeno u glavama ljudi a ne u zakonima, time se ništa ne postiže. O mafiji ilegalnim abortusima u ko zna kakvim uslovima neću sad da pričam, već je napisano par puta.

Isto tako kako nisam za abortus, nisam ni za marihuanu, ali sam za legalizaciju iste, nisam za cigarete više nego što nisam za marihuanu, ali nisam za zabranu istih.

Ja sam vise za platonsku drzavu.

Ako ne postoji drzava, kakve stavove imas o odrzavanju reda? Ovo tvoje meni lici na anarhiju.

Подели на овим сајтовима

Zato sto smo u istoriji stotinama puta videli krah svih pokusaja da se regulacijama, zabranama i ostalim sankcijama spreci neka losa pojava.

Ali to nije odgovor na moje pitanje, kako vidim nagadjas.

Evo u skladu sa temom, da li dozvoljavanje abortusa smanjuje abortuse ili ce smanjiti abortuse?

Подели на овим сајтовима

Ako svakome das da radi sta hoce, osim ako neko hoce da sprovede neku zabranu jeli?

da li me sada zezaš (da se ne izrazim drugačije). Zabrana zabranjivanja se smatra nametanjem stavi, svaka čas, aj u zdravlje odoh ja da spavam i onako sam u 6 sati ustao, da ne gubim vreme više ovde bez veze. 

Подели на овим сајтовима

da li me sada zezaš (da se ne izrazim drugačije). Zabrana zabranjivanja se smatra nametanjem stavi, svaka čas, aj u zdravlje odoh ja da spavam i onako sam u 6 sati ustao, da ne gubim vreme više ovde bez veze. 

Ne zezam te, mogu ti dati par autora koji pisu bas o ovome o cemu mi sad pricamo...Zar nije zabrana zabranjivanja opet vrsta ''zabrane''?? Samo sto je takva zabrana jos vise totalitarna jer se na sebe u tom slucaju ne gleda kao na nekoga ko ima totalitarni stav. Zato se kaze da je neo-liberalizam postao totalitarizam. Javi mi se na pvt ako oces da ti preporucim par knjiga o tome, i da ne idemo ovdje van teme.

Подели на овим сајтовима

Ne zezam te, mogu ti dati par autora koji pisu bas o ovome o cemu mi sad pricamo...Zar nije zabrana zabranjivanja opet vrsta ''zabrane''?? Samo sto je takva zabrana jos vise totalitarna jer se na sebe u tom slucaju ne gleda kao na nekoga ko ima totalitarni stav. Zato se kaze da je neo-liberalizam postao totalitarizam. Javi mi se na pvt ako oces da ti preporucim par knjiga o tome, i da ne idemo ovdje van teme.

Aj pošalji

Подели на овим сајтовима

I nisam. Pitam jer me interesuje jel to uopste ima smisla.

nema smisla

najbanalniji primer

uvedena je prohibicija ( posle 22 ne možeš da kupiš alkohol )

ali ako znaš prodavca uvek možeš da kupiš pivo

p.s. samo nemojte da me prozivate da poredim pivo i abortus , ovo sam navela kao primer zabrane !

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Подели на овим сајтовима

Епископ Крушевачки Давид

на странама 3-5 пише о еугеници и абортусима, а између осталог је и песма Јована Суботића о Ембриону из 1841.

ЕМБРИОНУ 

Откуда тако, ти мили путниче,

У живот овај посла л живот тебе?

Је ли то живот, је л то право биће?

Кад свет не видиш, видиш ли сам себе?

Отац у теби себе не познаје,

Кћер мати тражи, ту јој вид не даје!

Зашто си боље оставио дане,

Да пут нов овај свршиш у ноћи?

Знала је судба да зора да сване

Нећеш ти, нећеш дочекати моћи,

Па зашто даде, да се кренеш к цели,

За коју нужно дан ти треба бели?

Ил је и мрачно матере ти крило

пристојно жељи, која живот тражи?

Да л, што се овде зачне, није било?

Да л је где човек прије дана наши'?

Је л биће, које само сате броји,

Равно животу, који сто лета броји?

Којем је од вас двојице неправда:

Теби што уста немаш, да с' насмејеш,

Ни ока, сузом образ да опереш,

Ил старцу, који мучи се и страда,

Међутим пева, вес'о зановета,

И тако за сто, мање, више, лета?

Мора л то бити, да се човек роди

Овде, и време своје да пробави?

Има л пут земља, који кроз гроб води?

Може л се преко, да с' овде не јави?

Ил је баш нужан живот од сто лета,

Да се отворе врата другог света?

Еда л, — но иди, ти мисли недрага! —

Еда л, што овде не угледа дана,

Навек пропада из света саздана?

Нит му је игде у животу трага,

Нити надежде, моћи бар постати,

Коју имају сами незачети?

О не, не да се то ни помислити!

Што је постало, то на веки траје.

Тајна је, зашто баш то мора бити,

Да земља живот и постанак даје;

Колико време, где л се ко ту скита,

то се за писмо на тај пут не пита.

Шта може цветак, који счупа рука

Тек што га роса освежила прва!

Зашто да навек она душа кука,

Која пропаде ни дужна ни крива,

Нит може светлог угледати данка,

Јер јој с њом рано мила умре мајка!

Заслуга дели по правди награду:

Чим онај старац доби дане своје?

Бич има само над кривицом владу:

Зар мој да страда син за грехе моје?

Да је сав живот један пут за тамо,

Сви би столетни умирали само!

Збогом, о збогом, ти мили путниче!

Наћи ће тебе и отац и мати;

Они ће теби, ти ћеш њих познати,

И кад ум ћути, срце јасно виче.

А ти да јеси, да ћеш тамо бити,

Душа нам каже, и не да се крити.

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

nema smisla

najbanalniji primer

uvedena je prohibicija ( posle 22 ne možeš da kupiš alkohol )

ali ako znaš prodavca uvek možeš da kupiš pivo

p.s. samo nemojte da me prozivate da poredim pivo i abortus , ovo sam navela kao primer zabrane !

To ne znaci da je sistem los. To znaci da su ljudi...pa bas ljudi.

Ili ces prihvatiti da zabrana ide u dobre svrhe da se smanji broj pijanih ljudi nocu i mogucnost da postoje crne ovce koje ce da urade nesto apsolutno na svoju odgovornost.

Ili ces prihvatiti da ljudi piju do jutra je to stvar koju ne treba ukidati.

Ono sto kako ja vidim logicki ne moze da smatras da je to lose, ali nisi da se to zabrani jer je to samo kontradiktivno.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...