Jump to content

Иницијатива за забрану абортуса - 23. новембар

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pa sta da budem opsirniji, ko oce da abortira nece ga spreciti nista, jer je to umisljeno pitanje opstanka, kazna zatvora od 3 godine je nece spreciti da to uradi u nekoj supi kad uzmes u obzir paranoju da ce ceo zivot sebi da unisti ako ne abortira.

Treba uzeti u obzir da je abortus blizi samoubistvu nego ubistvu, i na osnovu toga donositi sud sta raditi.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Колико је мени познато, број абортуса у земљама у којима је забрањен - Пољска и Ирска например - је драстично мањи од броја абортуса у земљама у којима је легалан. Наравно, ради се о регистрованим абортусима. 

Уколико та драстична разлика није покривена бројем абортуса на црно, нелегалним абортусима, позитиван ефекат би био мање убијених беба/ спречених живота, како ко воли. Лично верујем да је држава способна да спречи масовне нелегалне абортусе, уколико то жели, те сматрам да би забрана имала позитивне ефекте, јер број нелегалних побачаја никад не би достигао бројку легалних, са којима смо тренутно суочени. Допуштам и да грешим.

Наравно, да би забрана била оправдана број нелегалних би морао не само да буде мањи од броја легалних, већ значајно мањи, јер се код нелегалних побачаја више угрожава здравље жене, па се и то мора узети у обзир.

Slazem se potpuno..Drzava je sposobna da spreci masovne nelegalne abortuse kao sto je spremna na primjer da kontrolise ko ima zimske gume, ko nosi pojas itd...

Подели на овим сајтовима

Pa sta da budem opsirniji, ko oce da abortira nece ga spreciti nista, jer je to umisljeno pitanje opstanka, kazna zatvora od 3 godine je nece spreciti da to uradi u nekoj supi kad uzmes u obzir paranoju da ce ceo zivot sebi da unisti ako ne abortira.

Ocigledno da nisi u pravu kad je istorija dokazala suprotno od toga sto ti govoris. Koliko ja znam u saudijskoj arabiji se bas malo krade...

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да је тако. Од рецимо 100.000 жена које абортирају годишње (примера ради сам узео број) верујем да би многе промениле понашање када би знале да не могу тек тако да оду у било коју болницу и абортирају, већ да ће морати да иду ко зна где, раде ко зна шта и ризикују здравље и слободу да би абортирале. Верујем да би се другачије понашале - више користиле заштиту и водиле рачуна да не затрудне или би неке одлучиле и да роде. 

Позната је чињеница да су људи склонији ризичном понашању када знају да имају шансу више да исправе ствари.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Ocigledno da nisi u pravu kad je istorija dokazala suprotno od toga sto ti govoris. Koliko ja znam u saudijskoj arabiji se bas malo krade...

Kradja ne moze da se poredi, nemoj vise da navodis besmislena poredjenja.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

Нисам сигуран да је тако. Од рецимо 100.000 жена које абортирају годишње (примера ради сам узео број) верујем да би многе промениле понашање када би знале да не могу тек тако да оду у било коју болницу и абортирају, већ да ће морати да иду ко зна где, раде ко зна шта и ризикују здравље и слободу да би абортирале. Верујем да би се другачије понашале - више користиле заштиту и водиле рачуна да не затрудне или би неке одлучиле и да роде. 

Позната је чињеница да су људи склонији ризичном понашању када знају да имају шансу више да исправе ствари.

Nisam ni ja siguran, ali sam siguran u to da kad bi se desilo prosvecivanje, zabrana ne bi ni blizu donela rezultate.

Potrebno je raditi na unapredjenju svesti, jer ovo je specifican slucaj, i ne moze da se poredi sa ostalim.

Vaspitanje je osnov svega.

Подели на овим сајтовима

Nisam ni ja siguran, ali sam siguran u to da kad bi se desilo prosvecivanje, zabrana ne bi ni blizu donela rezultate.

И ја мислим наравно да је едукација по том питању најважнија, само што сумњам да ћемо у догледној будућности као друштво моћи да се просветимо по било којем питању нажалост.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Nemoj da sumnjas! Nemoj ni u sta da sumnjas, to je laz!

Moze i da se napravi probni projekat, na godinu ili dve tri kako vec to ide, da se abortus kaznjava sa 3 godine zatvora ili kolko, i da se vide rezultati, ali je pitanje kako ce se pratiti tajni abortusi i da li je uopste moguce...

Подели на овим сајтовима

Да ли ћете забраном абортуса постићи већи број рођене деце?

Да ли ћете смањити неморал међу омладином (овде под "неморал" сматрам став Цркве према полним односима)?

И, још једном, кад девојчица од 15 година роди, ко ће јој обезбедити средства за подизање детета?

Подели на овим сајтовима

Енибади? Шта се добија забраном? Који су позитивни ефекти забране абортуса?

Који су позитивни ефекти забране убиства нпр.мене кроз кривични закон?

Убиства се опет дешавају...морона увек има...

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Који су позитивни ефекти забране убиства нпр.мене кроз кривични закон?

Убиства се опет дешавају...морона увек има...

Реално, никакви по тебе. Јер ако неко, нпр. ја, одлучим да те убијем, нема тог затвора који ће бити претња да то не урадим.

Услов да затвор не буде претња је да је разлог за убиство (абортус) довољно јак, јачи од разлога да се плашим затвора.

Е, сад, предлагачи забране нису навели колика би затворска казна требала да буде за онога ко изврши абортус, да ли би се кажњавале жене које врше абортус чиме би мушкарци били увелико изузети а предлози долазе углавном од мушкараца, и да ли би та казна могла да се такмичи са оним што данашњи тинејџери сматрају за крај живота, ако девојка затрудни са 15 и роди, нема више школе, нема факултета (само ми не наводите статистичке грешке о неким храбрим девојчицама које су постале ултра успешне иако су биле самохране мајке), без тога нема добро плаћеног посла, без тога нема средстава за добро одгајање и школовање детета, да ли ће отац прихватити да буде отац у тим годинама или и њега треба казнити и колика треба да буде казна за оца тог детета, итд.

Ево бољег предлога: хемијска кастрација омладине док се не испуне услови за одгајање детета...

Подели на овим сајтовима

Ја би за убиство детета ставио доживотну робију...

а казна би обухватила...

мајку..јер је она на крају извршила убиство..

доктора или већ ко врши абортус...

и оца ако се сложио са тим...

а и остале учеснике...родитеље мушкарца и жене...ако имају умешане прсте

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

а казна би обухватила...

а и остале учеснике...родитеље мушкарца и жене...ако имају умешане прсте

А медије који пропагирају сексуално слободно понашање? А купаће костиме који изазивају пожуду? Како ћемо њих да казнимо?

Подели на овим сајтовима

А медије који пропагирају сексуално слободно понашање? А купаће костиме који изазивају пожуду? Како ћемо њих да казнимо?

Што њих...

без пожуде нема секса...без секса нема среће и деце...

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

а казна би обухватила...

Шта би онда радио за подбачај? Једно пет година за убиство из нехата?

:))  :))  :))

Што њих...

без пожуде нема секса...без секса нема среће и деце...

Толики си праведник да почињем да се питам да си трол.  :))  :))

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...