emilija Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 reagovati na zlo-zlom..odgledah nedavno spaljivanje hriscana u Nigeriji...tj nisam odgledala, nisam mogla do kraja. Ali pogedah komentare, pune zla, pocinioce treba takodje spaliti, istrebiti, baciti na celu Afriku neutronsku bombu , najblazi komentar bese da crnci ne treba da izlaze s kontinenta uopste. To je primer. Lepo reche "kordun", zlo je sve izvan volje Bozije. Osuditi delo, a zhaliti onoga ko zlo delo cini. Mene mrzi Pera, ja cu njega josh vishe, pa cu da ugradim i Zhiku i Lazu, shefa, komsinicu, nesrecno detinjstvo, zakasnelu platu i sve u tu mrznju. Isto vazi i za odbranu dobrog, braniti a ne osvetiti se za nanesheno zlo, pa usput ugraditi u to najgoru mrznju i bes. ti me uvredish, ja tebe ne ali moja sujeta me budi nocu, sve u meni trazi da ti pokazem "ko sam ja", potajno se radujem kad ti se desi zlo...nema ovde dela ali je zlo, po meni podjednako.... Tristatri је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 "istocnik" pomenuo si "zle motive", cak i kad se vrsi, naoko pravedno i dobro delo....jako su, po meni bitna nasha osecanja s kojima cinimo nesto.... Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 reagovati na zlo-zlom..odgledah nedavno spaljivanje hriscana u Nigeriji...tj nisam odgledala, nisam mogla do kraja. Ali pogedah komentare, pune zla, pocinioce treba takodje spaliti, istrebiti, baciti na celu Afriku neutronsku bombu , najblazi komentar bese da crnci ne treba da izlaze s kontinenta uopste. To je primer. Lepo reche "kordun", zlo je sve izvan volje Bozije. Osuditi delo, a zhaliti onoga ko zlo delo cini. Mene mrzi Pera, ja cu njega josh vishe, pa cu da ugradim i Zhiku i Lazu, shefa, komsinicu, nesrecno detinjstvo, zakasnelu platu i sve u tu mrznju. Isto vazi i za odbranu dobrog, braniti a ne osvetiti se za nanesheno zlo, pa usput ugraditi u to najgoru mrznju i bes. ti me uvredish, ja tebe ne ali moja sujeta me budi nocu, sve u meni trazi da ti pokazem "ko sam ja", potajno se radujem kad ti se desi zlo...nema ovde dela ali je zlo, po meni podjednako.... Ne slazem se uopste sa takvim komentarima u vezi hriscana u nigeriji. Ali na koji nacin se onda trebaju kazniti zlocinci? Ako se ne kazne onda nece biti pravde. Neko na primjer ubije 2-3 ljudi i oprosti mu se to iz ljubavi i milosti, ali tu onda fali pravda i onda opet gresimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 "istocnik" pomenuo si "zle motive", cak i kad se vrsi, naoko pravedno i dobro delo....jako su, po meni bitna nasha osecanja s kojima cinimo nesto.... Slazem se potpuno, jer ako neko cini zlocin i kazni se u ime pravde, cesto oti ljudi koji izvrsavaju imaju ''zle motive'' a ne bozanstvene i pravedne. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Зло је последица избора. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Господ је Рекао " Ко зло враћа злом има да гори у паклу ,,У народу има много мржње према другим људима и нацијама па ја се питам где је ту вера доброта које су две најбитније ствари које Господ Воли . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Зло је одсуство добра настало као последица слободе избора. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бојан Сарачевић Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Зло Зло добра донети не може! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Sve što je suprotno dobrom ! "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђуро Станивук Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 зло је страх...оно је последица страха, диверзија, маска... Ayla је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Па, хајде и ја да се придружим Понављам се, али зло је - перверзија! Када на мјесто вишег добра буде стављено ниже добро, односно, када се то добро употријеби на неприкладан начин (злоупотријеби) - имамо зло, које само по себи нема засебно онтолошко постојање. Природна зла,пак, су посљедица коју дугујемо избору нашег претка - Адама. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Лишеност, недостатак. Ламех је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Новембар 18, 2013 Гости Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Лишеност, недостатак. Хајде молим те, продуби мало ово... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ne slazem se uopste sa takvim komentarima u vezi hriscana u nigeriji. Ali na koji nacin se onda trebaju kazniti zlocinci? Ako se ne kazne onda nece biti pravde. Neko na primjer ubije 2-3 ljudi i oprosti mu se to iz ljubavi i milosti, ali tu onda fali pravda i onda opet gresimo. _____________________________________________________________________________________________________ pa pitao si me sta znaci REAGOVATI zlim na zlo, pa sam pojasnila samo reakciju, a ovo (strahotno) zlo nije u fokusu odgovora..... ovaj poziv na linch i pogrom svih crnaca i celog kontinenta je zlo reagovanje. Kazna je nesto sasvim drugo.... skoro sam gledala emisiju gde su vozaci zbog prebrze voznje i izazivanja opste opasnosti bivali kaznjeni (pored novcane kazne i oduzimanja dozvole) da provedu po dve nedelje u rehabilitacionim centrima uz osobe sa trajnim hendikepom izazvanim saobracajnim nesrecama koje su provocirali nesavesni vozaci.... hm..kazna..vise je to popravna mera.. drugo je pitanje, a nisam ni kompetentna da smislim kaznu za nekoga ko se izivljava shutirajuci nogom coveka koji gori i umire u najstrasnijim mukama....shta je to sto bi ga sprecilo da ikad vise ucini tako neshto i sta je to shto bi probudilo choveka u takvom??? Da shvati strahotu pocinjenog??? Strasno:( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ayla Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Zlo je proizvod nemoći, tuge... patnje. Ono će vladati nama dok ne prigrlimo tu patnju i nađemo snage da pokažemo ljubav ...i pobjedimo je njom. Sanja Т. је реаговао/ла на ово 1 ...hanay na sahy Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука