Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Несавршеност, незавршеност, недостатност је "лоша". Између нас и наше Омеге стоји та празнина, стоји пут који постаје лош и зао ако се претвори у празнину. Тј, ако стојимо па нас та празнина дели од наше Омеге. Али, ако не стојимо већ гледамо и ходимо кас Омеги, онда се и та празнина претвара у Пут, у истиниту трасу као коначној Истини, ка Омеги. Zar istina nije ono sto je uvek isto kako bi to rekao sv Vladika Nikolaj?.."Omega" ne bi nikako podpala pod to. Ali praznina bi... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Несавршеност, незавршеност, недостатност је "лоша". Између нас и наше Омеге стоји та празнина, стоји пут који постаје лош и зао ако се претвори у празнину. Тј, ако стојимо па нас та празнина дели од наше Омеге. Али, ако не стојимо већ гледамо и ходимо кас Омеги, онда се и та празнина претвара у Пут, у истиниту трасу као коначној Истини, ка Омеги. Ma jok, nema ništa loše, alo. Sve je dobro stvoreno. Između nas ništa ne stoji. pa to je i posvjedočeno, kada se zavjesa pocijepala. nema između nas i Njega ništa loše. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 "Све што јесте називам добрим јер има узроку у Оном Који Јесте." Свети Атанасије Велики Одговор на питање шта је зло дибија се када се позна истина бића, истинско "јесте". Одсуство тог јестаства је зло. Односно, зло је небиће. "Свет у злу лежи", значи да свет још није достигао свој коначни смисао постојања, своју Омегу, истинско "јесте". Не бих се сложио у неким елементима. Наиме, уколико је добро = биће, и све што постоји постоји јер има у себи биће, онда не може постојати ништа што би било без бића. Уколико је зло одсуство бића, онда нема бића у себи, а опет да би постојало мора га имати (добро=биће + све што постоји је створено као добро) - уколико не постулирамо да има независно онтолошко постојање (дуализам). Дакле, уколико разматрамо зло само као -privatio boni, добијамо као консеквенцу да зло заправо не постоји. Ипак, оно што називамо злом је прилично реално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Zar istina nije ono sto je uvek isto kako bi to rekao sv Vladika Nikolaj?.."Omega" ne bi nikako podpala pod to. Ali praznina bi... Да, Истина је оно што увек јесте. Омега је Онај Који Јесте, Почетак нас који нисмо и Крај нас који требамо да будемо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Да, Истина је оно што увек јесте. Омега је Онај Који Јесте, Почетак нас који нисмо и Крај нас који требамо да будемо. Ali kako Omega tek trebamoda budemo ako vec jeste? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Наиме, уколико је добро = биће, и све што постоји постоји јер има у себи биће, онда не може постојати ништа што би било без бића. Када кажемо биће мислимо на истинито биће. А истинито биће је оно које увек јесте. За сада, ми смо само феномени, бића тек треба да постанемо, ако Бог да. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pardon. Ona vec jeste samo ne za nas. Omega je ONAJ koje jeste a to nismo mi. Put do njega za nas je kroz veru, nadu i ljubav. Dobro sam razumeo? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Ali kako Omega tek trebamoda budemo ako vec jeste? Чекам Васкрсење мртвих и живот Будућег Века. Омега је Христос, Богочовек, са којим ће се све створено на крају сјединити. И тада ће имати то истинско "јесте". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 @, a šta je za Vas zlo ? Ayla је реаговао/ла на ово 1 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Pitanje za Aleksandra... postavio sam ga ranije..cini mi se da je bitno. Александар Милојков, on 18 Nov 2013 - 23:06, каже: Неће га бити, јер ће биће заиста бити биће. Савршно, завршено, истинито. Никаквог недостатка више бити неће, никакве празнине која би захтевала покрет, промену (истине и не може бити док постоји променљивост). Da li to podrazumeva statiku? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Чекам Васкрсење мртвих и живот Будућег Века. Омега је Христос, Богочовек, са којим ће се све створено на крају сјединити. И тада ће имати то истинско "јесте". Aman čovječe, sjedinjuju se sa Njim, svake liturgije, i svuda gdje se pomene Ime Njegovo. Ja sam sa Vama do svršetka svijeta. "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Da li to podrazumeva statiku? Свети Максим Исповедник каже да подразумева: вечнокрећуће стајање. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МиодрагМ Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Зло настаје тек тад, кад ми добровољно напустимо добро, (тачније: Добро= са великим Д.) Чак и не бирамо зло зато што је зло, већ што смо, најчешће, преварени и обманути... То лијепо описује старац Софроније, у његовој књизи: ''Видети Бога као што јесте'': „По хришћанском схватању, зло је, као и добро, присутно само онде где постоји личносни вид постојања. Мимо тог вида живота зло не постоји, већ постоје само одређени природни процеси“. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 Aman čovječe, sjedinjuju se sa Njim, svake liturgije, i svuda gdje se pomene Ime Njegovo. У икони, сада и овде али још увек не. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Новембар 18, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 18, 2013 У икони, сада и овде али још увек не. Kako ne? Pa Bog je došao u našem tijelu, čemu otelotvorenje onda uopšte? "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука