Jump to content

Шта је зло?

Препоручена порука

"Све што јесте називам добрим јер има узроку у Оном Који Јесте." 

Свети Атанасије Велики

Одговор на питање шта је зло дибија се када се позна истина бића, истинско "јесте". Одсуство тог јестаства је зло. Односно, зло је небиће. "Свет у злу лежи", значи да свет још није достигао свој коначни смисао постојања, своју Омегу, истинско "јесте". 

Da li to znaci da je silovanje nebice? ..ili ovo gore izlozena ipak zahteva dublju kontemplaciju?

Подели на овим сајтовима

pazi nije problem u tome što si ti nju povrijedio. Nije ona mala cura već odrasla žena. U pitanju je tvoj stav prema životu i način na koji razmišljaš. Povrijedit ćeš i druge ako tako nastaviš. Osim sebe. Ozbiljno

Sta je moj stav? i na koji to nacin ja razmisljam?

Подели на овим сајтовима

Sta je moj stav? i na koji to nacin ja razmisljam?

Pa, pokazuješ da uopšte nijesi razmišljao o istini, čak nijesi ni o zrelosti a kamoli o istini. I onda tako neupućen, govoriš drugima šta je jedna istina. To je grubo prema sebi, prvo, a onda i prema drugima.

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Da li to znaci da je silovanje nebice? ..ili ovo gore izlozena ipak zahteva dublju kontemplaciju?

Све је то последица оног да "свет у злу лежи" - није дошао до своје Омеге, одвојен је од истине свога бића. Сваки грех који човек чини последица је тога. Зашто у Рају неће бити греха, јесмо ли се запитали? 

Подели на овим сајтовима

Све је то последица оног да "свет у злу лежи" - није дошао до своје Омеге, одвојен је од истине свога бића. Сваки грех који човек чини последица је тога. Зашто у Рају неће бити греха, јесмо ли се запитали? 

Nije da ga neće biti, nego neće biti važan

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Nije da ga neće biti, nego neće biti važan

Неће га бити, јер ће биће заиста бити биће. Савршно, завршено, истинито. Никаквог недостатка више бити неће, никакве празнине која би захтевала покрет, промену (истине и не може бити док постоји променљивост). 

Подели на овим сајтовима

Неће га бити, јер ће биће заиста бити биће. Савршно, завршено, истинито. Никаквог недостатка више бити неће, никакве празнине која би захтевала покрет, промену (истине и не може бити док постоји променљивост). 

Nikakve praznine? A to je nešto loše?

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Da li to podrazumeva statiku?

Подели на овим сајтовима

Istinа  nije pukа negаcijа prolаznog, tek onа i omogućаvа prolаzno kаo tаkvo, to jest prolаzno se jаvljа tek u odnosu nа ono što je uvijek isto ili istinu.

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Није негација. Истина јесте. 

аjde

komentаrisаo sаm ono što sаm boldovаo u tvom tektu,а tu ništа ne mjenjа nа stvаri to dа istinа jeste

• Волим 1

Без изворне очигледности Ничег нема самобитности ни слободе.

Подели на овим сајтовима

Nikakve praznine? A to je nešto loše?

Несавршеност, незавршеност, недостатност је "лоша". Између нас и наше Омеге стоји та празнина, стоји пут који постаје лош и зао ако се претвори у празнину. Тј, ако стојимо па нас та празнина дели од наше Омеге. Али, ако не стојимо већ гледамо и ходимо кас Омеги, онда се и та празнина претвара у Пут, у истиниту трасу као коначној Истини, ка Омеги. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...