Jump to content

Равна Гора -дебата о серији на РТС-у

Оцени ову тему

Препоручена порука

Не знам ни шта бих коментарисао у вези ове треће серије, стварно лепи пејзажи, природа да одмориш око, овце блеје, шума зелена, вода бистра, небо плаво, одлична реклама за туризам у Србији.

Можда једино то да ми није јасна улога Радка Полича.

Да ли је он испао честит војник, или издајник, или шта ли је појма немам, тотално је недоречена прича.

Како сам ја скапирао он није хтео да преда заставу Јездићу, већ је предао свом нареднику...  Негде сам прочитао да је касније баш та застава стигла до Равне Горе када је подигнут устанак... Тако да ми не испада издајник, мада шта знам, ја то разумео као неку "командну одговорност"... :)

Оно што ће мени бити интересантно, је породица која се прати... Таралић, чини ми се... И више сам него сигуран да ће један брат у четнике, а други у партизане...  То је у ствари било највеће наше страдање...  (Чак имам такав случај у рођеној породици)

.

..

...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 648
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Све похвале Милославу Самарџићу на коментарима серије. 

http://www.pogledi.rs/treca-epizoda-ravne-gore-cetnici-su-tu-samo-da-puste-brade/

"Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски

"Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник

http://www.serbian-iconography.com/                       www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU

Подели на овим сајтовима

Не знам ни шта бих коментарисао у вези ове треће серије, стварно лепи пејзажи, природа да одмориш око, овце блеје, шума зелена, вода бистра, небо плаво, одлична реклама за туризам у Србији.

Можда једино то да ми није јасна улога Радка Полича.

Да ли је он испао честит војник, или издајник, или шта ли је појма немам, тотално је недоречена прича.

Како сам ја скапирао он није хтео да преда заставу Јездићу, већ је предао свом нареднику...  Негде сам прочитао да је касније баш та застава стигла до Равне Горе када је подигнут устанак... Тако да ми не испада издајник, мада шта знам, ја то разумео као неку "командну одговорност"... :)

Оно што ће мени бити интересантно, је породица која се прати... Таралић, чини ми се... И више сам него сигуран да ће један брат у четнике, а други у партизане...  То је у ствари било највеће наше страдање...  (Чак имам такав случај у рођеној породици)

Нажалост много наивних Срба је страдало на тај начин. И дан данас нам се историја понавља јер ништа нисмо научили.

CICA20DRAZA1.gif

Подели на овим сајтовима

Tako je , Milena . Što je sigurno - sigurno je . Glumci zaista jesu (uglavnom) vrhunski . Malo me nervira Radko Polič (dobro , malo više) , ni sam ne znam razlog , ali mi je čovjek totalno antipatičan (još iz doba onih ex-yu filmova , tipa Balkan Expres) . 

Još uvijek ni sam ne znam kako bih opisao seriju , mada je za moj ukus suviše statična . Ne volim takve serije , ali dobro , priča mi je najbitnija stvar u svakom umjetničkom ostvarenju , pa tako i u ovoj seriji . Nadam se da će me ponovo zainteresovati kao što sam bio zainteresovan pred prikazivanje prve epizode . Nadam se ...

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

и Радко је одличан.Ни ја га нисам подносила,али за неког ко има 71 г добро се држи и добро глуми :)

Подели на овим сајтовима

Vas boli istina koju je pukovnik Slovenac (Ratko Polič) izrekao u posednjoj epizodi, ta rečenica je smišljena da upozori Srbe, da im se po ko zna koji put dešava identična stvar i po ko zna koji put Srbi su zatečeni i ginu za obraz, a po pravilu ostanemo i bez g...ce i bez obraza :(

NEKA BES I GORČINA UTIHNU , TAMO GDE JE NEMA , NEKA ZAVLADA HARMONIJA, BUDIMO U MIRU SVI

Подели на овим сајтовима

Ау,какав морал и код краља и код Драже...ако изузезмо флерт уче комунисте и сељанчице,мисим да форумска четничка екипа,може овога пута бити потпуно задовољна... :smil443643319dc3d:

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Али...поклони јој млади револуционар ђавољу канџу...пардон, петокраку... :) Та ми је сцена најдирљивија. Мислим, прописно ми је издирала желудац. :)

Подели на овим сајтовима

Боља ова епизода од предходне. Нема шта. Посебно ми се свиђа како је чича Дража приказан  :ladan:

Пустио сам сузу кад је револуционар пружио петокраку на длан младој сељанчици...

Ухххххх. Потресна сцена. Имам кући сличну. Играо сам се као клиња са њом глумећи патризана. Тата не даје да се баци. :stadaradim:

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Мало сам се радовао коментарима и дебати али овде више нема о чему да се дебатује и шта да се коментарише.

Серија ће ускоро постати мета свеопштег исмевања, али Бајића то не занима, он је паре народу узео.

Подели на овим сајтовима

Штета што син Драган не игра улогу млађег Бајића. Њему баш лежи да каже: "чичааа" :Д

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...