Jump to content

Равна Гора -дебата о серији на РТС-у

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gledao sam i prvu i drugu epizodu i ne sviđaju mi se što zbog revidiranja istorije što zbog Sekule kao reditelja i šatro istoričara. Ceo koncept serije mi je truo, ali neću sada da se prepirem sa svima vama jer sam izgleda jedini ''crvendać'' ovde :)

Ne bih se uopšte ni javljao da nisam pročitao post gospodina Aleksandra Milojkova u kome partizanski pokret upoređuje sa UČK-om. Gospodine Milojkov, zamoliću vas kao čovek čoveka da se ubuduće uzdržite od takvih kvalifikacija jer će to neke forumaše (konkretno mene) veoma pogoditi. Poštujem vaše pravo da izrazite svoje mišljenje, ali najlepše vas molim da tako ubuduće ne pišete.

I deda po ocu i deda po majci su bili borci partizanskog pokreta, nisu bili ideološki obojeni, ali nisu pristupili JVuO zbog silnih zločina i otimačina koje su ovi činili nad mojom familijom i drugima. Oni su se časno borili i velika je uvreda prema svim poginulim partizanima porediti ih sa UČK-om. Bogu hvala, dede su mi doživele duboku starost pa sam imao tu privilegiju da čujem priče iz rata iz prve ruke. Idealizovanje četničkog pokreta organski ne mogu da podnesem, ali biću dovoljno pristojan da ne trubim o tome da su bili bradati koljači jer sam siguran da je i među četnicima bilo mnogo čestitih ljudi.

Meni danas nije problem da imam drugare među unucima četnika, niti mi je problem da to budu Bugari, Hrvati, Albanci... ali mi je problem da gledam još jedno montiranje istorijskih dokumenata od jednog trećerazrednog reditelja, da se u sred serije psuje majka izdajnička Hrvatima i da se toliko idealizuje kralj. Ako se stalno vraćamo u prošlost onda i po hleb kada idemo treba da se gledamo preko nišana, što je u najmanju ruku debilno.

Pozdrav za sve dobre ljude

Подели на овим сајтовима

• Одговори 648
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Како да буде без комуниста? Мислим, и ја њихов покрет стављам у исту раван са UČK, али ипак су историјска чињеница. 

Али ставити у први план...хуманисту бољшевика који уз књигу лењина јури славуја, а онда мирно стоје уз интернационалу...

ипак је серија равна гора...

осим ако није неко убачени Држаин оперативац.

„Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“

(Дин Расел)

Подели на овим сајтовима

Gledao sam i prvu i drugu epizodu i ne sviđaju mi se što zbog revidiranja istorije što zbog Sekule kao reditelja i šatro istoričara. Ceo koncept serije mi je truo, ali neću sada da se prepirem sa svima vama jer sam izgleda jedini ''crvendać'' ovde :)<br /> <br />Ne bih se uopšte ni javljao da nisam pročitao post gospodina Aleksandra Milojkova u kome partizanski pokret upoređuje sa UČK-om. Gospodine Milojkov, zamoliću vas kao čovek čoveka da se ubuduće uzdržite od takvih kvalifikacija jer će to neke forumaše (konkretno mene) veoma pogoditi. Poštujem vaše pravo da izrazite svoje mišljenje, ali najlepše vas molim da tako ubuduće ne pišete.<br /> <br />I deda po ocu i deda po majci su bili borci partizanskog pokreta, nisu bili ideološki obojeni, ali nisu pristupili JVuO zbog silnih zločina i otimačina koje su ovi činili nad mojom familijom i drugima. Oni su se časno borili i velika je uvreda prema svim poginulim partizanima porediti ih sa UČK-om. Bogu hvala, dede su mi doživele duboku starost pa sam imao tu privilegiju da čujem priče iz rata iz prve ruke. Idealizovanje četničkog pokreta organski ne mogu da podnesem, ali biću dovoljno pristojan da ne trubim o tome da su bili bradati koljači jer sam siguran da je i među četnicima bilo mnogo čestitih ljudi.<br />Meni danas nije problem da imam drugare među unucima četnika, niti mi je problem da to budu Bugari, Hrvati, Albanci... ali mi je problem da gledam još jedno montiranje istorijskih dokumenata od jednog trećerazrednog reditelja, da se u sred serije psuje majka izdajnička Hrvatima i da se toliko idealizuje kralj. Ako se stalno vraćamo u prošlost onda i po hleb kada idemo treba da se gledamo preko nišana, što je u najmanju ruku debilno.<br />Pozdrav za sve dobre ljude<br />

<br /><br />Једно питање: Да ли си ти Србин?<br />Ако ти смета псовање издајника усташких онда лепо у кола спакуј се и има једна геноцидна држава у комшилуку, путуј игумане. Није ти довољна деве'сто 14-та,45-та и 91-ва? И то ти није проблем?! Али ти је проблем идеализовање четника??? А човек почиње своју реченицу ЈВуО и силни злочини, е .. ти шта све нет трпи данас.<br />

CICA20DRAZA1.gif

Подели на овим сајтовима

Једно питање: Да ли си ти Србин?

Ако ти смета псовање издајника усташких онда лепо у кола спакуј се и има једна геноцидна држава у комшилуку, путуј игумане. Није ти довољна деве'сто 14-та,45-та и 91-ва? И то ти није проблем?! Али ти је проблем идеализовање четника??? А човек почиње своју реченицу ЈВуО и силни злочини, е јеб.. ти шта све нет трпи данас.

Цијеним да си аутентични српски херој? Препоручујем тему. Уживај.

Подели на овим сајтовима

Једно питање: Да ли си ти Србин? Ако ти смета псовање издајника усташких онда лепо у кола спакуј се и има једна геноцидна држава у комшилуку, путуј игумане

A ти си сада овде ревизор, па шаљеш људе коекуде!? 

Подели на овим сајтовима

Nakon prve dve epizode koje sam pogledao u dva dana, mogu reći da se meni ova serija veoma dopada. 

U svim elementima je pogođena suština. 

Za sada nema nikakve ideološke obojenosti. Prosto rat, a u ratu nema četnika i partizana. Ima napadača i branitelja. Ima zločinaca i žrtvi.

Nisam doživeo seriju kao usporenu, kako sam pročitao u pojedinim porukama. Prosto serija ima svoj ritam i obrađuje određen period. 

Mislim da će mnogi koji su hteli da vide zločine partizana a herojstvo četnika biti razočarani.Ostaje da ispratimo seriju, ali činjenica je da je već nakon samo 2 epizode oko nje velika bura. 

Ono što može smetati  to je što je potrebno poznavanje one elementarne istorije i događaja koji su sledili pre opisanog. Nadam se da je školstvo iole ispunilo tu ulogu, a ako nije, tu je google.. pa upišite pojmove i imena: Maček, Kvaternik, general Bora Mirković, general Dušan Simović, ...

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Nakon prve dve epizode koje sam pogledao u dva dana, mogu reći da se meni ova serija veoma dopada. 

Za sada nema nikakve ideološke obojenosti. Prosto rat, a u ratu nema četnika i partizana. Ima napadača i branitelja. Ima zločinaca i žrtvi.

Nisam doživeo seriju kao usporenu, kako sam pročitao u pojedinim porukama. Prosto serija ima svoj ritam i obrađuje određen period. 

Mislim da će mnogi koji su hteli da vide zločine partizana a herojstvo četnika biti razočarani.Ostaje da ispratimo seriju, ali činjenica je da je već nakon samo 2 epizode oko nje velika bura. 

Ono što može smetati  to je što je potrebno poznavanje one elementarne istorije i događaja koji su sledili pre opisanog. Nadam se da je školstvo iole ispunilo tu ulogu, a ako nije, tu je google.. pa upišite pojmove i imena: Maček, Kvaternik, general Bora Mirković, general Dušan Simović, ...

Какав си ти Краљ, Невероватни Влада 

:bendoff:

Подели на овим сајтовима

Где се може одгледати 2 епизода Дража се чешља? :)

и од сада на том каналу...

Подели на овим сајтовима

:)):)) :))

Није ни чудо што иритираш људе. Ниси се престроијо ни у једну од наше две групе. Самим тим нервираш и једне и друге. А то ти је брате најгора опција.

8086.gif

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...