Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

upitah skoro jednog svog  saradnika koji je napunio 45 godina. Imaš sve, možeš da daš i otkaz i da mirno živiš do kraja života, zašto se nikada nisi oženio?-- ni za jednu još nisam poželeo da se probudim pored nje, da me do?eka kod ku?e kada dolazim sa posla..zašto bih se ženio, da mi rodi dete koje ne?e biti iz ljubavi?? pa ti bi bar to trebalo da razumeš (?ovek je ina?e ateista)

????  :o???? ?????...???...??? ??????? ?? ???`?? ??????,? ?? ?? ???? ?????...?
ocaj ne trazi.
?? ????????? ????????????.
paaaaa, bol (slomljeno srce) vise puta dozivljen, dovodi do frustracije. u jednom slucaju, da bi se covek odbranio od nje, on prestaje da radi ono sto mu zadaje bol. takoreci bezi od toga. pretpostavka je da u njegovom slucaju je takav bol u pitanju i da se covek zanima poslom, vise nego sto bi trebalo ... mozda je Lazarica tebala da mu postavi drugacije pitanje, samim tim natuknula izbor: sto ne ostavis posao i krenes da trazis saputnika? ali mislim da je teska stvar kad teba coveku da gurnes prst u ranu, ili da zasivas ili da se isprepadas. ne vidim tu neki treci izbor, a ni tezeg izbora. a i njegove godine su teske, zbog odluka koje treba da se lakse donesu sa mnogo manje.generalno mislim da se ljudi plase Boga u svojoj srzi i da svi koji nisu na Njegovoj strani, beze u strahu od odmazde, posto nisu drugacije vaspitani, pa pretpostavljaju da je samo Pakao solucija za njih, i tu padaju na dobrim izborima.od pogresne pretpostavke krecu i dobiju sasvim logican _pogresan_ zakljucak.tako i ovaj covek. doziveo je samo neprijatne i bolne ishode, pa je lakse predati se tihom, neprimetnom ocaju, okupiranoscu poslom, nego opet doziveti bol. mora da je poslednje iskusenje bilo zaista strasno po njegovu sliku o svetu, kada ga je tako potuklo. ovako je nekako lakse, ali pokrenuti se je strasnije, i um uvek krece od pitanja: Pakao? posto je um hladan, a srce iskljuceno u zamrznutom stanju neoporavljenom. pakao je stanje svesti, odrazen u njegovom ocaju. mozda sam previse pretpostavio ...inace oko same konstatacije. da ocaj trazi, ne bi bio na jedan stepenik od smrti samoubistva. nekad nije samo fizicka smrt samoubistvo. svaki dan vidjam ljude ubijene u pojam u autobusu, kako se iskljuce kad udju, skoro se cuje kad klikne da treba da izadju. koliko ljudi kukaju da im je lose, a koliko zaista promeni zivot ...
Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Primer iz svakodnevnog zivota, pricam sa jednom zenom koja nije pravoslavne vere ali je udata za Srbina Pravoslavca koji ne mari mnogo za to, mozda cak ona postuje to vise od njega. Njene reci doslovce; "Koliko god ti imala problema u braku, ja imam jedan vise". Pitam je kako to misli a ona kaze da ona ima i taj sto su ona i njen muz razlicite vere. I kad sam razmislila, ona je u pravu.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Медо, Медо :-D

Ето ти њега, одмах је смислио пта је све у души тог човека...

а веровано је да је велики део, ако не и све, истина.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

????, ???? :-D??? ?? ????, ????? ?? ??????? ??? ?? ??? ? ???? ??? ??????...? ???????? ?? ?? ?? ?????? ???, ??? ?? ? ???, ??????.

ma nisam, nego sam razvio neku tamo naglas pricu, a obicno su daleko jednostavniji motivi.generalno prica se svodi na bol, otudjenje, zasicenje, ocaj. silazak niz stepenice. inace covek je cudno bice, ume da se fokusira da ne kazem fiksira, na nesto toliko da jednostavno ne uspeva da vidi sirinu zivota vise. generalno nije ni vazno zbog cega, samo je vazan povratak i kako fiksiranom skrenuti tok misli u sirinu izbora, posto ih sad ne vidi.znas, kao dete kad padne i okljoca koleno: place i ide malo krv i odrano je mesto udarca. e ima jedna super fora, al pali samo na njima - vidi avion, pogleda, nema ga, a onda ga proizvedes tako sto podignes dete okolo i trcis i vices brrrrrrrrrrrmmm  :) na isti nacin funkcionise i odrastao covek, samo je malo manje naivan  :drugarstvo:
Подели на овим сајтовима

E dobro je da si promenio onaj svetlucavi avatar, Mocarte.Bolele me oci do tebe  :PA MAtrix... jos malo pa potpun...

verovala ili ne i meni je poceo da smeta (i smara)  :) :P :P

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Никад није касно да се схвате неке ствари  :cheesy3:

Него...

хоћемо ли да наставимо обраку, или смо све већ испричали?

Можда нам се придруже нови чланови...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

"ko prvi devojci,njegova devojka-ko poslednji,njegova zena"  :cheesy1:

U Bibliji se nalazi jedna vrlo jednostavna izjava o braku: ”Brak je kao duboki bunar, pun bistre pijaće vode. Možeš da spuštaš u njega vedro i vadiš vodu celog života i nikad ga nećeš isprazniti. Uvek ceš vaditi bistru i svežu vodu.”

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

U Bibliji se nalazi jedna vrlo jednostavna izjava o braku: ”Brak je kao duboki bunar, pun bistre pija?e vode. Možeš da spuštaš u njega vedro i vadiš vodu celog života i nikad ga ne?eš isprazniti. Uvek ceš vaditi bistru i svežu vodu.”

al si ti mator  :cheesy3:

danas se kaže - ko pre devojci - njegovo dete :P

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

U Bibliji se nalazi jedna vrlo jednostavna izjava o braku: ”Brak je kao duboki bunar, pun bistre pija?e vode. Možeš da spuštaš u njega vedro i vadiš vodu celog života i nikad ga ne?eš isprazniti. Uvek ceš vaditi bistru i svežu vodu.”

:cheesy3:

Nikada ne pljuj u bunar iz kog si nekada pio vodu

Želiš li biti mudar, nauči razumno pitati, pažljivo slušati, mirno odgovarati - i prestani govoriti kad se ništa više nema reći.

Подели на овим сајтовима

Чула сам занимљиву причицу,

мада не знам потпуне податке...

Један монах је поред правила поста написао:

"Дозвољено је шалити се."

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...