Jump to content

Брак - заједница мушкарца и жене

Оцени ову тему

da li biste stupili u brak bez ljubavi?  

186 члановâ је гласало

1. 1. da li biste stupili u brak bez ljubavi?

• da
      5
    • ne
      158
    • mozda
      13
    • da iz interesa
      5

Препоручена порука

Значи ти не знаш да се разводе и Црквени бракови код нас и то у којој мери? Шта мислиш зашто Црква даје благослов за више бракова?

Е сад, долазимо до тога шта је Црквени брак. Да ли само онај који је склопљен у Цркви или тај с тим да супружници живе Литургијски. Ако идемо далеко, доћи ћемо до податка да има јако мало таквих бракова.

И не, не треба ти мени ништа да црташ, осим ако ниси убеђен да си невиђено интелигентан а ја глупа јер не схватам велике речи о.Јоила, који мисли да ће нешто добро постићи застрашивањем људи.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 3.3k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Bolje da se odmeh vjencaju nego da zive u bludu, ili ljepse receno ,u braku bez blagoslova.

A cesto cujem ljude kako govore da neko ide u crkvu  da bi bio vidjen ,ili sto mu se tamo neko dopada,ili se vjencava u crkvi samo sto je to danas moderno!Ne znam zasto neko to komentarise,Bogu hvala sto taj neko i udje u crkvu,posebno kad se vjenca pa sa Bozijim blagoslovom zapocne(onda mu je lakse kasnije i da pristupi crkvi).Sve je Bozija promisao,svi smo pozvani,ne treba zalaziti u neciju intimu!

Mnogo sam srecna kad uspijem svog supruga da nagovorim da udje u crkvu,bez obzira na njegov dozivljaj vjere.

I on je jedan od onih koji su se krstili i vjencali u crkvi ne iz zelje i osjecaja nego iz moranja.I taj cin nas uvjek upucuje jedno na drugo i pomaze ovom djetetu da ima oba roditelja(a meni uliva nadu da cemo jednog dan zivjeti kao pravi hriscani).Divim se ljudim koji su u braku bez blagoslova!Iskusenja su velika!

Подели на овим сајтовима

11 страна прочитах  4chsmu1

ја исто размишљам као Ивица и Маша  :drugarstvo:

генерално је благослов уопште бити са неким, делити, живети, дисати, па Бог то још крунише са децом, е онда је то већ лудница од ватромета благослова  0442_feel :cheesy3:

ја сам хтео да се женим двапут, па нисам. confused

нешто размишљам, боље и што нисам  0102_laugh

можда ће трећа срећа бити, а волео бих и дечицу ускоро да видим. bliss jeeee

мислим да би ми кврцнуло нешто у глави од среће  kolo2

Подели на овим сајтовима

Bolje da se odmeh vjencaju nego da zive u bludu, ili ljepse receno ,u braku bez blagoslova.

Боље је сестро, ко каже да није, сви бисмо ми волели да свима нама тако буде, зар не? Али имам утисак да људи који нису искусили тежину одбијања свог сапутника, из ма ког разлога, да се венча, па још и у Цркви, намећу онима који су искусили и који са тим деценијама живе, велики терет, а требало би да их теше, као што Христос теши. Као што је мене тешио мој парох и један пријатељ свештеник. Не, уместо тога, они мисле и говоре о њима како живе у блуду и да имају бич, и те како би их избичовали и у теорији и у пракси. А нити знају ишта о тим људима нити кроз шта пролазе, већ о самима себи говоре - како су горди и бесловесни.

Divim se ljudim koji su u braku bez blagoslova!Iskusenja su velika!

Нисам схватила, ви сте венчани или не?
Подели на овим сајтовима

можда ће трећа срећа бити, а волео бих и дечицу ускоро да видим. 0102_laugh

мислим да би ми кврцнуло нешто у глави од среће  4chsmu1

Дај Боже, то је најбоље улагање у животу.
Подели на овим сајтовима

Ако само у нецрквеном браку има искушења, како ово протумачити: он Богослов, венчали се у манастиру, добили троје деце, он напустио дом и отишао код љубавнице, оставио и жену и децу без динара, једном упао и претукао је, а после се вратио као да ништа није било.

Мислим да чак и у нецрквеним браковима нема много оваквих искушења.

Подели на овим сајтовима

Ако само у нецрквеном браку има искушења, како ово протумачити: он Богослов, венчали се у манастиру, добили троје деце, он напустио дом и отишао код љубавнице, оставио и жену и децу без динара, једном упао и претукао је, а после се вратио као да ништа није било.

Плус наркоман...

Подели на овим сајтовима

Iskusenja su svugde, i u crkvenom i u gradjanskom braku.

Ako je gradjanski brak ili zajednica bez ljubavi i Bozijeg dopustenja, kako onda takvi brakovi opstaju i bivaju nagradjeni sa potomstvom.

Brak je institucija koja se neguje od pocetka (zaljubljenosti) i produbljuje/nadogradjuje vremenom a kruna svega je potomstvo.

Dosta brakova je uspesno i vlada ljubav a da nisu crkveni brakovi...mozda ovi bracnici nose Boga u sebi a da nisu ni svesni, a nadam se da ce jednog dana da dopuste svojim srcima da prepoznaju taj dar i od koga im je dat, a isto tako i brakovi koji su sklopljeni u crkvi imaju svoje turbulencije koje nekad nazalost zavrse i razvodima.

My wish for you

Be with God-and may God be with you!

Подели на овим сајтовима

Плус наркоман...

?
Подели на овим сајтовима

Плус наркоман...

?

Случај који ја познајем, само са тим додатком - + наркоман.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...