Jump to content

Da li će nauka poništiti Boga?

Оцени ову тему

grigorije22

Препоручена порука

ако те добро схватам:  вера ти није довољно јака, па мораш инатљиво да одбацујеш Т.Е. ?        Или нисам добро схватила?

има апотекар за то: овде

Ma radilo se o mojim srednjoškolskim danima,ne govorim o sadašnjosti...

Inače kod TE mi ne smetaju sami njeni mehanizmi,nego filozofija proistekla iz tih mehanizama,u to ne vjerujem i ne radi se o inatu to si skroz pogrešno razumjela.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 334
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Ma radilo se o mojim srednjoškolskim danima,ne govorim o sadašnjosti...

Inače kod TE mi ne smetaju sami njeni mehanizmi,nego filozofija proistekla iz tih mehanizama,u to ne vjerujem i ne radi se o inatu to si skroz pogrešno razumjela.

Ko god da izvlaci filozofiju iz TE taj tesko a je dosledan naucnik a zasigurno nije nikakav filozof. A za to se slazem da takve postpuke, izvlacenje filozofije iz TE ili neke druge teorije, treba ostro kritikovati uvek i svuda.

Подели на овим сајтовима

Ја ипак не могу а да се не чудим плиткости овога питања!? Успут, и монаси на Светој Гори имају амбуланту и монаха лекара... А Христос је рекао: "Не кушај Господа Бога својега..." Ако ме разумеш... 

Ma razumem ja tebe savršeno. I ne odbacujem niti skrivam u sebi misao da je otići u ambulantu suvišno.

Inače Lekar duše i tela nema ništa protiv da se isceljenje od bolesti desi i kad se lično Njemu obratiš. ( ili ga iskušavaš? kako ti to kažeš )

Dakle postoje dve opcije?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Nije problem sto ti ne promovises i sto kritikujes nego sto tu kritiku ne radis adekvatno da ne kazem posteno. Ti krivis definiciju TE koju zelis da ispitas pa naravno da ispadne da takve iskrivljena definicija TE nije bas bas skroz podrzana onako kako kazu. To je problem. Ako zelimo da ispitamo neciju tvrdju, bilo koju, ne smemo da krivimo ono sto je on rekao. To se u logici smatram za kardinalnom greskoma poznato je kao pravljenje coveka od slame. 

Optimalnim selektivnim pritiskom. Ako selektivni pritisak raste brze nego sto nastaju nove varijacije unutar onog dela populacije koja vec ima prednost onda ce biti unisteni svih skupa. Ako raste postepeno onda ce vremenom nestati oni delovi populacije nasledili gen/e koji daju prednost.

izvini ali nije mi razumljiv odgovor iz razloga sto ne znam značenje optimalnog selektivnog pritiska,ne sjećam se tog procesa,ali u daljnjem tekstu vidim da pominješ dijelove populacije,to već mogu i sam da razvijam film u tom pravcu... Međutim mene konkretno zanima ovo,sad ću slikovito da ilustrujem,imamo neki soj sa milion bakterija koje žive u nekoj čaši vode,jednu pogodi mutacija ,nasljedna da bude crvene boje ,a ne zelena kao ostale,recimo da joj ta crvena boja daje neku sitnu prednost u nečemu,nije važno u čemu,sada bi te pitao kojim mehanizmom će sve bakterije u čaši postati crvene ?

Подели на овим сајтовима

Ко и зашто је поништио тему?!   Александар?!

Нема потребе да отвараш тему о нечемо о чему овде већ говоримо. Постави овде линк ка књизи и нема проблема. 

Подели на овим сајтовима

Нема потребе да отвараш тему о нечемо о чему овде већ говоримо. Постави овде линк ка књизи и нема проблема.

Значи морам се жалити главноме Админу овога форума, Ивану Цветковићу.

Хвала!

Подели на овим сајтовима

pod T.E.  danas treba podrazumevati "najnoviju verziju" iste.      dakle, ona Darvinova je verzija 1.0, ....   a moderna molekularna biologija, genetika, najnovija otkrica u distribuciji fosila, itd ... su doveli do verzije 4.5                     Dakle, nauka je dopunila ali i potvrdila prvobitna Darvinova tumacenja.

I da te korigujem:  naucno objasnjenje NIJE da je zivi svet proizvod slucajnosti.   Naprotiv.   Glavna poluga T.E. je ne-slucajan proces prirodnog odabiranja.

Постављена тема "Да ли ће наука поништити Бога?" не мора се свести само на причу о еволуцији,него на један шири контекст.Да,научно објашњење свакако није да је свет производ случајности,али у контексту атеистичког приступа овој теми,и теорија случајности пре ће бити прихваћена као рационалнији поглед,него да је свет дело једног разумног бића,односно Бога,у том смислу сам то поменула.

Нифада :)

Подели на овим сајтовима

Значи морам се жалити главноме Админу овога форума, Ивану Цветковићу.   Хвала!

Можеш да се жалиш и Светом Петру. Џабе. 

Подели на овим сајтовима

Можеш да се жалиш и Светом Петру. Џабе. 

Mislim da je ovakav odgovor neumesan. Kome bih ja mogao da se zalim?

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

E ovo ti nije bas pravoslavno. Pun si gordosti.

Нисам пун гордости, причам ти истину. Не вреди да се жалиш. Ја сам главни овде. :) 

Подели на овим сајтовима

Нисам пун гордости, причам ти истину. Не вреди да се жалиш. Ја сам главни овде. :)

Glavni u cemu?

Ovo je mozda retoricko pitanje...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...